Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Umowa i brak pracy - Norwegia

Czytali temat:
Adam Anczyk rafiko21 arturgala90 Gała Abu Goliński Marcin Labanowski Jakub C. Alicja Dusińska Ca ROo Lina elwavien Sylwester Karaśkiewicz (2730 niezalogowanych)
7 Postów

(jaguar18)
Wiking
Jestem świeży w Norwegii i prosze o porade.

Pracowałem do tej pory w Szwecjii. Miałem stałą prace w dobrej firmie. Kolega zaproponował mi przyjazd do Norwegii bo jego pracodawca potrzebował ludzi. Dał mi umowe próbną na 3 miesiace i po 1 dniu powiedział ze nie ma narazie pracy wiec do mnie zadzwoni.

Gdzie moge z ta umową iść zeby wyzegzekwować pieniądze za te 14 dni wypowiedzenia. ???? Bo teraz ani nie mam pracy w Szwecjii ani w Norwegii. ;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Ogolnie nikt kto ma stala prace nie zgodzi sie z niej zrezygnowac tylko po to, zeby otrzymac umowe probna na 3 miesiace.
Ogolnie to nikt nie rezygnuje z pracy jak nie ma w reku nowej umowy o pracy, gdzie ma wyszczegolnione zarobki, czas pracy, zasady wypowiedzenia, itd.
Wiec zrobiles glupstwo, no ale to juz wiesz

Prawdopodobnie jedyne co mozesz teraz zrobic, to zwocic sie do
www.arbeidstilsynet.no/
Cos mi sie obilo o uszy, ze pracuje tam Polak, wiec mozna zadzwonic i rozmawiac z nim.
Poszukaj na forum, moze znajdziesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
może też zwrócić się z tą umową do kolegi który go tak wysterował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(jaguar18)
Wiking
No prace miałem bardzo dobra ale jak to sie mówi hytry traci 2 razy. W tym rzecz ze mam umowe od tego norwega i jest wyszczególnione 14 dni wypowiedzenia. Pluje sobie teraz w twarz ale z gosciem gadałem twarza w twarz i mówiłem mu jaka jest moja sytuacja ze mam prace. On na to zebym sie nie marwtił, on ma robote i musze sie w ten sam dzien zadeklarować.

Chyba każdy z nas by sie pokusił o 10 tys wiecej miesiecznie i to po gwarancjach zatrudnienia na stałe po tycg 3 miesiącach wiec to mnie troche tłumaczy.

Chodzi o to co moge teraz zrobić zeby mu sie dobrać do du...py bo mi nie dał pracy( umowe mam).

To było takie perfidne świństwo z jego strony ze nie zycze nikomu takiej sytuacjii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Elise już Ci wyżej napisała co możesz zrobić... zadzwoń do arbeidstylsynet. We wtorki i piątki pracuje tam polak Tomek spróbuj się z nim skontaktować, gdzieś na forum jest do niego @ sama chyba go wklejałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(jaguar18)
Wiking
Troszeczke tych wpisów jest. w jakim temacie mam szukać tego nr ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...to

teraz

sprobuj

w danii...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i w Finlandii
tam elektrownie atomową budują
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jako

paliwo

do reaktora...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Nie jestem tutaj znawca w prawie pracy i moge sie mylic ale wydaje mi sie,ze jesli masz umowe(nawet probna)nie dostałes wypowiedzenia ani nic innego to.....tak jakbys ciagle pracował i pracodawca powinien ci zapłacic za ten czas jaki masz na umowie...to nie jest twoja wina i co cie obchodzi,ze on nie moze zapewnic pracy.... i dlaczego ty masz byc poszkodowany...ale moze niech sie wypowiedza ci co wiedza wiecej,mi sie tylko to obiło o uszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok