Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2254 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gabriel ...po prostu nie pierdol . feriepenge za 2012 roku dostaniesz w 2013 i kropka .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Andre ved mark napisał:
gabriel ...po prostu nie pierdol . feriepenge za 2012 roku dostaniesz w 2013 i kropka .
Człowiek , czytaj posty ze zrozumieniem .... !
---
Jeszcze raz dobitnie powtórzę ...
Jeżeli Forsa za Grudzień (2012) danego roku , wpłynie z Styczniu (2013) roku następnego , to przychód i rozliczenie jest w 2013 a nie w 2012 ... !
---A to oznacza iż należne Feriepenge / za wypłatę Grudniową / wypłacane będzie w 2014r.
---
Jeżeli nie dowierzasz , to proszę sobie sprawdzić , własne zarobki z poprzednich lat i tyle .
---
... BĘC ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
oj gabriel gabriel ... sprawdziłem do pewności . pracuje w norwskiej firmie ( nie agencja ) i dochód z grudnia jest doliczony do zeszłego roku . a co do sedna to feriepenge wypłacają w następnym roku a nie po dwóch latach bo księgowy tak zechciał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ja mam przesuniecie w wyplatach... o 2 tygodnie...
i kase za ostatnie dwa tygodnie grudnia dostalem w styczniu. I to wchodzi mi juz na rok rozliczeniowy 2013 bo KASA WPLYNELA W 2013!!!!!!!!! NIE WCHODZI JUZ DO ROZLICZENIA ROCZNEGO ZA 2012 BO DATA WYSLANIA/WEJSCIA NA KONTO TO 2013 A NIE 2012.... koniec kropka...

edit//
za to co juz wyplacone w styczniu liczy sie na feriepenger wyplacane w 2014 (w 2013 z ostatnia wyplata jesli sie zwolnisz w tym roku)
a za to co do 31.12.12 bylo wyplacone to bedzie kasa juz teraz w 2013
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
gabriel napisał:
Andre ved mark napisał:
---
Jeżeli Forsa za Grudzień (2012) danego roku , wpłynie z Styczniu (2013) roku następnego , to przychód i rozliczenie jest w 2013 a nie w 2012 ... !
---A to oznacza iż należne Feriepenge / za wypłatę Grudniową / wypłacane będzie w 2014r.
---
Jeżeli nie dowierzasz , to proszę sobie sprawdzić , własne zarobki z poprzednich lat i tyle .
---
... BĘC ...

Masz Gabrys 100% racje...duzo zakładów grudniowa pensje wypłaca w styczniu np.10 lub 15(ja tak miałam) i wtedy zalicza sie to do dochodu na nastepny rok...ale ten brak równoważą pobory z roku poprzedniego(jesli pracowaliśmy ) i nie jesteśmy nic stratni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
B.K. napisał:
gabriel napisał:
Andre ved mark napisał:
---
---
---
... BĘC ...

Masz Gabrys 100% racje...duzo zakładów grudniowa pensje wypłaca w styczniu np.10 lub 15(ja tak miałam) i wtedy zalicza sie to do dochodu na nastepny rok...ale ten brak równoważą pobory z roku poprzedniego(jesli pracowaliśmy ) i nie jesteśmy nic stratni

.....to czemu ta grudniowa jest podawana z całoroczną sumą za 2012
chociaż wypłacona w styczniu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to co ??? znaczy się że moja firma nie działa zgodnie z prawem ? .....zatrudnia około 100 osób a tylko 2 polaków .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
retier1 napisał:
B.K. napisał:
gabriel napisał:
Andre ved mark napisał:
---
---
---
... BĘC ...

wyraźnie i dobitnie wytłumaczył to@Yatsek...i tak powinno byc...feriepengen liczą sie od kasy uzyskanej w danym roku z płatnościa w roku nastepnym...dlaczego ty tak masz,nie wiem...nie widziałam twoich rocznych rozliczen ani odcinków wypłat...jesli masz tak jak twierdzisz to znaczy,ze cos jest nie tak jak powinno według przepisów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
B.K. napisał:
retier1 napisał:
B.K. napisał:
gabriel napisał:
Andre ved mark napisał:
---
---
---
... BĘC ...

....więc może nie ma sztywnych przepisów(jak co niektórzy twierdzą) co do księgowania ostatniej wypłaty,bez względu na czas jej realizacji?

wyraźnie i dobitnie wytłumaczył to@Yatsek...i tak powinno byc...feriepengen liczą sie od kasy uzyskanej w danym roku z płatnościa w roku nastepnym...dlaczego ty tak masz,nie wiem...nie widziałam twoich rocznych rozliczen ani odcinków wypłat...jesli masz tak jak twierdzisz to znaczy,ze cos jest nie tak jak powinno według przepisów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jacek gówno wie ....w takim razie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok