Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Daniel Bauer aneta atena (818 niezalogowanych)
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
balum napisał:
Co wg Ciebie jest hepy endem ? -czy znalezienie się w posiadaniu stabilnej pracy,własnego domu i prawie nowego samochodu ?
Osobiście uważam że wszystkie w/w mogą prysnąć w sekundzie jak bańka mydlana.

Dlatego też uważam że norweski hepy end to kupno w PL kolejnego mieszkania pod wynajem,wypasienie i wypicowanie własnego domu,samochód według widzi mi się,i pełne konta dla dzieci jak,rodziny jak i w NOK-tak na wszelki wypadek,najszczęśliwsze jest w tym to że NIC na kredyt,a wręcz przeciwnie co miesiąc miło przybywa z procentów,z renty i wynajmu.
Pozdrawiam myślących i wykorzystujących swoją szanse
Reszta niech się zastanowi jak sobie teraz ulżyć i co odpyskować.

czemu skopiowałes mój model ?
od lat łoje flote i inwestuje w Polsce, i..... jestem baaaaardzo lucky
Nie mam milionów nok długu na dom, który skrzypi i stoi na "wielkiej" działce, gdzie zeby zobaczyc czy dymi sie z komina, trzeba isc do sąsiada.....
Tylko takie cioty jak jasta i jemu podobne polonorki, po 10-15tu latach za granicą nie....smierdzą groszem

Zyc to trzeba umic gamonie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
taa
gepardzie w białych skarpetach te inwestycje trzymasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
taa
gepardzie w białych skarpetach te inwestycje trzymasz

zgubiłes "gdzie" z tych nerw....

uderz w stół, a nozyce.......

nie nazywaj mnie gepardem - WTF ?

ps: trzymam tam, gdzie ciebie nie wpuszczają, bos norek żałosny!
Moze zainwestuj w norwegianie, tam jestes "kimś"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no to będę mówił
maniek
z warsiawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
balum napisał:
Co wg Ciebie jest hepy endem ? -czy znalezienie się w posiadaniu stabilnej pracy,własnego domu i prawie nowego samochodu ?

Dlatego też uważam że norweski hepy end to kupno w PL kolejnego mieszkania pod wynajem,wypasienie i wypicowanie własnego domu,samochód według widzi mi się,i pełne konta dla dzieci jak,rodziny jak i w NOK-tak na wszelki wypadek,najszczęśliwsze jest w tym to że NIC na kredyt,a wręcz przeciwnie co miesiąc miło przybywa z procentów,z renty i wynajmu.

sluszny tok myslenia ,jeszce tylko relizacja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Norek ??
Nie sądzę,może w snach.
A nawet gdyby,to do samej śmierci nie uda się mu zostać jednym z nich,i zawsze ale to zawsze będzie ten inny,jego dzieci też.
To już ciapate są bardziej norweskie,bo oni przybywają z nikąd.A jak się zapytają polaka po świętach gdzie był? to musi zgodnie z prawdą odpowiedzieć że w PL,i przywiózł ogórków i kiełbasy,przywiózł bo mu tego brakuje,bo tak się wychował,a jego starej brakuje plotek z sąsiadkami i schadzek,i trafia ją aż ją w końcu trafi.
Ojjojoj co to będzie,co to będzie-jak kryzys nadejdzie?
Myślę że najważniejsze jest przygotowanie odpowiednio mocnego pudełka tekturowego.

Gwoli jednak sprawiedliwości,należy wspomnieć jeszcze o trzeciej grupie (degeneratów i wszelkiej patologii do żadnej grupy nie liczę ,a nawet do ludzi)-otóż trzecia grupa to tzw <ogłuszeni>
To bardzo ciekawa grupa,stojąca między <ukredytowanymi> a hepyendowcami.
To są tacy wieczni inwestorzy,ogłuszeni przez nadmiar gotówki,szczęście tylko e inwestują w PL,i pudełko tekturowe im nie potrzebne.
Co ja już nie widziałem i słyszałem...
-pozłacane klamki
-barierki po 1000zł mb
-dachy po 100 tyś
-dużą wagę przywiązuję się do ogrodzeń-60+tyś
-jak również samochodów-60+tyś
-koniecznie wczasy w czarnej jak NOrwegia Afryce
-no i skóra i błyszczący garnitur
-buty 5 numerów za długie
-baby w drewniakach/platformach

I ciągle goli,ciągle nowe wydatki,nowe imprezy i wyzwania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
2013 napisał:
[quote]balum napisał:

Dlatego też uważam że norweski hepy end to kupno w PL kolejnego mieszkania pod wynajem,wypasienie i wypicowanie własnego domu,samochód według widzi mi się,i pełne konta dla dzieci jak,rodziny jak i w NOK-tak na wszelki wypadek,najszczęśliwsze jest w tym to że NIC nakredyt,a wręcz przeciwnie co miesiąc miło przybywa z procentów,z renty i wynajmu.

Widzisz kazdy mysli inaczej . Kupujac tutaj mieszkanie jestem pewien ze tu bede mieszkal na stale . Co ci po tym palacu w polsce ? sportowym samochodzie ? Laski bedziesz wyrywal na kase ? E tam kredyty sa dla ludzi , to nie Polska ze sie tego nie splaci. Dla mnie Polska nie jest dobrym miejscem do mieszkania . No ale kazdy wybiera swoje miejsce na ziemi i nic mi do tego. Wedlug mnie idziesz na latwizwe zarabiajac w NO i zabierajac ich zarobki na kupno czegos w Polsce bo tam wiadomo taniej. No ale twoje zycie , ty wybierasz. Widzisz ja jestem szczesliwy w Norwegii i nie chce tego zmieniac

Gwoli jednak sprawiedliwości,należy wspomnieć jeszcze o trzeciej grupie (degeneratów i wszelkiej patologii do żadnej grupy nie liczę ,a nawet do ludzi)-otóż trzecia grupa to tzw <ogłuszeni>
To są tacy wieczni inwestorzy,ogłuszeni przez nadmiar gotówki,szczęście tylko e inwestują w PL,i pudełko tekturowe im nie potrzebne.
-pozłacane klamki
-barierki po 1000zł mb
-dachy po 100 tyś

I ciągle goli,ciągle nowe wydatki,nowe imprezy i wyzwania

Taka prawda niestety..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Do kompletu - ignorant!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
pluto20 napisał:
[quote]2013 napisał:
balum napisał:

Dlatego też uważam że norweski hepy end to kupno w PL kolejnego mieszkania pod wynajem,wypasienie i wypicowanie własnego domu,samochód według widzi mi się,i pełne konta dla dzieci jak,rodziny jak i w NOK-tak na wszelki wypadek,najszczęśliwsze jest w tym to że NIC nakredyt,a wręcz przeciwnie co miesiąc miło przybywa z procentów,z renty i wynajmu.

Widzisz kazdy mysli inaczej . Kupujac tutaj mieszkanie jestem pewien ze tu bede mieszkal na stale . Co ci po tym palacu w polsce ? sportowym samochodzie ? Laski bedziesz wyrywal na kase ? E tam kredyty sa dla ludzi , to nie Polska ze sie tego nie splaci. Dla mnie Polska nie jest dobrym miejscem do mieszkania . No ale kazdy wybiera swoje miejsce na ziemi i nic mi do tego. Wedlug mnie idziesz na latwizwe zarabiajac w NO i zabierajac ich zarobki na kupno czegos w Polsce bo tam wiadomo taniej. No ale twoje zycie , ty wybierasz. Widzisz ja jestem szczesliwy w Norwegii i nie chce tego zmieniac

-pozłacane klamki
-barierki po 1000zł mb
-dachy po 100 tyś

I ciągle goli,ciągle nowe wydatki,nowe imprezy i wyzwania

Taka prawda niestety..

Kupujac tutaj mieszkanie jestem pewien ze tu bede mieszkal na stale
-przede wszystkim pytanie czy masz norweskie obywatelstwo? jeśli tak to nie ma o czym w ogóle rozmawiać,a wstawienie tutaj twojego życiorysu jest bez sensu, natomiast jak jesteś jeszcze nasz,to inna sprawa-to dla nich względem prawa nadal jesteś obcy z wszystkimi tego konsekwencjami,czyli pewny możesz być w tej sytuacji tylko jednego-dopóki płacisz terminowo raty-to będziesz,i ani chwili dłużej
Co ci po tym palacu w polsce ? sportowym samochodzie ? Laski bedziesz wyrywal na kase ?
Właściwie tu powinienem przerwać dalszy wysiłek przy tym poście/odpowiedzi,wyraźnie bowiem masz problemy z zrozumieniem słowa pisanego.A nawet gdyby to było złośliwe przerysowanie faktów,to tylko potwierdza moją teorię o ulżeniu sobie,i pewnie ci ulżyło.
Otóż świetna fura nie musi być sportowa,fantastyczny dom wystarczy jak z zewnątrz wygląda schludnie,a panienki i kasa? no cóż,jak ktoś się nie może dogadać z jedną to dogada się z wieloma? dobra żona przerasta o długość stadionu wszystkie "panienki", inna rzecz że trzeba sobie taką właśnie znaleźć.
E tam kredyty sa dla ludzi
Uściślił bym że są dla Norwegów,chyba że nim jesteś-to nie ma tematu.

Natomiast co do hasła; kredyty są dla ludzi.To slogan,powtarzany ma widać siłę sprawczą i zyskowną-nie dla ciebie,tylko banku.
Raczej radził bym wymyślić slogan na takie coś;
-twój dom wybudują się w 30dni,użyte materiały nie przekroczą połowy końcowej wartości,a ty musisz za to dać razem z odsetkami i mikroskopijną działeczką-pół swojego życia,połowe zarobków z połowy życia.
No,ukuj jakiś slogan na to?
Może -jak bardzo jestem zadowolony że zostałem z połowy życia ogolony!

Widzisz-znakomita większość społeczeństwa to barany,stado baranów,i to oni właśnie podchwytują takie hasła jak; multi-kulti,kredyt,teoria spiskowa itp. A ci którzy siedzą u władzy polewają z tego.
Np teoria spiskowa-wyrażenie wymyślone na zatuszowanie i zdyskredytowanie np Perl Harbor,WTC,lot na księżyc i jeszcze paru innych-i jak widać działa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok