Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Polscy nauczyciele w Norge? - Norwegia

Czytali temat:
Joanna Szeniszewska Anatan1 (3081 niezalogowanych)
11 Postów
Joanna Zet
(JayZ)
Wiking
Hej, jestem ciekawa czy sa to jacys nauczyciele pracujacy w zawodzie lub tez nie. Chcialabym poznac wasze historie. Piszcie, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Ewa L
(efa)
Wiking
Też jestem ciekawa czy sa tu tacy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Sa, paru znajoomych ta pracuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Joanna Zet
(JayZ)
Wiking
i cisza... albo nie chcecie sie ujawniac albo nie chce sie Wam pisac, nawet na priv. Szkoda!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(KasperNO)
Wiking
Witam.

Nie dawno skonczylem edukacje w norweskiej szkole videregående skole i wtedy jak pamietam byl polski nauczyciel i rozmawialem z nim troche pytam jak to jest
i z tego co on mowil to najwazniejsze jest aby w dobry stopniu rozmawiac po norwesku..
i tez mowil ze poziom norweski jest bardzo latwy ..
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Joanna Zet
(JayZ)
Wiking
Dzieki, juz sie zorientowalam ze bez norweskiego ani rusz bedac tu od 4 miesiecy i probujac znalezc cokolwiek. A Tobie jak dlugo zajelo nauczenie sie norsk? Czy juz mieszkasz tu od urodzenia? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Czy ktos serio naprawde myslal ze moze byc nauczycielem (niemylic z wykladowca na uniwersytecie czy høyskole) w VGS nie mowiac juz o ungdomsskole/barneskole bez znajomosci jezyka norweskiego?

Nauczac malych wrednych norskow niby po jakiemu? Po angielsku? To nawet na lekcji angielskiego nauczyciel musi znac norweski. Wyobrazacie sobie w Polsce nauczyciela ktory niezna Polskiego w panstwowej szkole? Nie? No wlasnie tutaj tak samo chyba ze jakis nauczyciel zlozy podanie do szkoly sredniej "miedzynarodowej" (musi znac PERFEKCYJNIE angielski) kiedys taka byla w Sandefjord (pewnie jest takich wiecej) lecz nie wiem czy nadal istnieja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Nauczyciel uczący angielskiego nie musi znać norweskiego. Miałam taka nauczycielkę w vg. Hiszpanka,która studiowała w Stanach. Norweski był dla niej czarna magia. Ale to chyba jedyna opcja dla nauczyciela bez j.norweskiego. W każdym innym przypadku na pewno to niemożliwe .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
Dzien dobry..pytasz czy ktos pracuje w zawodzie nauczyciela?Ja pracuje w tym zawodzie,mam ten komfort w pracy,że posługuje się zarówno językiem polskim jak i norweskim.bo zaangazowana jestem jako nauczyciel dwujęzyczny w szkole podstawowej.To tzw,interpretacja języka.Jestem z zawodu nauczycielem nauczania początkowego i moje wykształcenie jest uznane na równi z wykształceniem norweskim.Wiąze sie to jednak na równi z koleżankami norweskimi na ciągłym dokształcaniu sie,jednak tylko w j.norweskim.Praca jak praca..czy Polska czy Nowegia..wszędzie trzeba sie kształcić dalej..kursy,kursy,,szkolenia...ale nie narzekam..robie to co umiem i co lubie..początki były trudne ale dzisiaj jestem zadowolona...to tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Do ewunia200:

Witaj,

Pracuje jako morsmålslærer oraz tospråklig lærer w dwoch gminach. Czy istnieje szansza, ze poznamy sie "na zywo"? Czy wybierasz sie moze na konferencje do Trondheim w nastepny czwartek?

Pozdrawiam serdecznie

Katarzyna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok