Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Utrata prawo jazdy. - Norwegia

11 Postów

(PrzemoPtb)
Wiking
Zostalo mi zatrzymane prawo jazdy w poprzednim tygodniu za nadmierna predkosc,a dokladniej 144 na 90.Zastanawiam sie i nie daje mi to spokoju czy za takie jakze nadmierne przewinienie moge zostac ukarany wiezieniem na okres 18dni,nie wiem jak zinterpretowac ta informacje w tym linku ibikekrakow.com/2012/02/01/norwegia-srog...ozwolonej-predkosci/
z gory dziekuje za pomoc.
Prawdopodobnie bede musial zdawac egzamin,ale mam nadzieje ze tylko praktyczny,a co jezeli mam rowniez na ciezarowki to rowniez bede musial zdawac na C,moze ktos byl juz w podobnej sytuacji,a jezeli wiezienie czy moge przesunac odsiadke o kilka miesiecy.
Dziekuje za jakiekolwiek informacje,pozdrawiam
czekam z niecierpliwoscia na informacje od Panstwa,a takze na list ktory mnie moze zaskoczyc,wiec wole byc przygotowany.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Niestety czeka Cie odsiadka i raczej nie bedziesz mogl sobie wybrac daty.
I na pewno zabiora Ci prawko nawet do roku czasu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
miejmy nadzieję, że po odsiadce deportują od razu
i zakaz wjazdu na całą Skandynawię
kozy paść
kozaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Nabyty znajomy mial dokladnie taka sama sytuacje,w zeszlym roku ,a w tym poszedl do odsiadki.
Chyba dlugo siedzi bo jeszcze go nie spotkalam...

1.Odsiadka bedzie na pewno lecz nie z marszu a bedziesz czekal.
2.Ponadto chyba na pol roku bedzie zabrane Twoje prawo jazdy i nie za kategorie ,a w calosci na jakie masz uprawnienia.
3.Do tego spora zaplata.

Jedynie co mozesz, to sie odwolac, tlumaczac,ze jechales z taka pradkoscia, ze znakow nie sposob bylo dostrzec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
Jedynie co mozesz, to sie odwolac, tlumaczac,ze jechales z taka pradkoscia, ze znakow nie sposob bylo dostrzec[/quote]

Nie no QURWA ladny przyklad mu dajesz Jeszcze go cwaniactwa uczysz!!!
A co jakby mu kolo strzelilo przy takiej predkosci i by sie wpierdolil na pobocze np. na Twoje dzieci?
Tez bys mu kazala sie odwolac?
Zawinil niech beknie QURWA!!!
Do niego i jego typu podobnych sa specjalne tory wyscigowe, a jak zal dupe sciska zeby wydac pare zlociszy to wracajac do PL Z uciulanymi NOK-ami wbij sie na niemiecka autostrade-przynajmniej bande zaliczysz a nie w ludzi!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
pozazycie napisał:Jedynie co mozesz, to sie odwolac, tlumaczac,ze jechales z taka pradkoscia, ze znakow nie sposob bylo dostrzec;)Dobrze , że siedzę na posadzce "Lotniskowej" , inaczej wątpię , czy bym się się utrzymał na krześle ze śmiechu .
---
Jednak co się dziwić ... LANSIARZE ... , która za wszelką cenę , chce zaistnieć na Forum z tej innej strony niż ... JEST ZNANA ... !!!
---
Reszta bez dalszego komentarza !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
PrzemoPtb napisał:
[quote]Zostalo mi zatrzymane prawo jazdy w poprzednim tygodniu za nadmierna predkosc,a dokladniej 144 na 90.

Zastanawiam sie gdzie Ty to ograniczenie 90-ke miales skoro w NO jest najwyzsza 70, a ogolnie dozwolone 80km/h.
Sciema jakas zeby posty nabijac albo sie poprostu walnoles i przejechales na 70-ce te 144km/h.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
są 90-tki w norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
anders b. napisał:
są 90-tki w norge
Ahh sorki sa faktycznie drogi szybkiego ruchu 90-100km/h
Juz sie zbilem po lapkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(PrzemoPtb)
Wiking
Dziekuje Wam za informacje,i czekam na kolejne moze rownie pomocne,zaznacze ze bylo ograniczenie do 90 i czy W miejscu, gdzie dozwolona prędkość wynosi 70 km/h lub więcej=
powyżej 51 km/h więzienie min 18 dni czy moze
Na autostradach i drogach o dozwolonej szybkości ponad 90 km/h i więcej=
powyżej 40km/h utrata prawa jazdy
jak to interpretowac
krakoff.info/2012/02/01/norwegia-srogie-...ozwolonej-predkosci/
Jeszcze raz dziekuje,a ten co pisal o kozaczeniu i deportacji,czas pokaze,a co do pobocza i dzieci na drodze szybkiego ruchu nie chodza dzieci,ale tak czy inaczej nie zwalnia mnie to z przepisow i krytycznych komentarzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok