Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marcin Dobrzanski (1647 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Elise napisał:

Ogolnie dziwne to twoje podejscie - jak Polakowi w Norwegii cos takiego sie przydarzy, to Polak winien, bo nie nauczyl sie norweskiego, a jak Norwegowi cos podobnego przydarzy sie w Polsce, to tez wina Polaka.
Tak czy siak, Polak zawsze winien.

To nie chodzi akurat o tego norwega. Ta knajpa okazuje sie bardzo "slawna" nie tylko w Polsce, ale i zagranica: w Anglii, Irlandii, Chorwacji, Niemczech, Australii czy Kanadzie.
Wystarczy sobie poczytac opinie o niej na necie. Tutaj zacytuje tylko wypowiedz osoby tam pracujacej:

"Kleopatra na ul. długiej przebija wszystkichIP: 83.16.203.*
Gość: ZIMNA ZUPA 15.05.13, 10:37 Odpowiedz
W Gdańsku na ul. Długiej jest taka sobie restauracja Kleopatra która przebija wszystkie restauracje w Polsce. Kelnerzy i promotorzy zmieniają się jak rękawiczki, zwalnia ich szef lub sami nie wytrzymując odchodzą. Gdyby to było zwykłe odejście to byłoby super, wyrzucani są z krzykiem i przekleństwami bez zapłaty za przepracowane godziny. W okresie zimowym zmarznięty promotor wchodząc na nędzny posiłek dostaje zimną zupę, wiecie dlaczego zimną? bo gorącą za długo jadłby. Musi zjeść ją w dwie trzy minuty i dalej do roboty. Gdy szef jest wyrozumiały i panuje dobra atmosfera to można wytrzymać nawet 12 godz. na nogach, ale jak właściciel jest taki jak w Kleopatrze to praca staje się koszmarem. Pozdrawiam wszystkich studentów którzy muszą harować w restauracjach. Pozdrawiam i przestrzegam przed Kleopatrą, jeśli chcecie zachować zdrowie i swoją godność unikajcie z daleka to piekielne miejsce.
Re: Kleopatra na ul. długiej przebija wszystkichIP: *.play-internet.pl
Gość: Piotr 09.10.13, 21:11 Odpowiedz
Witam, byłem ostatnio w tej restauracji, i jestem zniesmaczony podejsciem szefa do pracowników!!!! wiem jedno byłem tam ostatni raz cham i prostak jak można tak traktowac pracowników ŻAL"

Tu nie chodzi, o to czy to wina polaka, czy norwega. Tu chodzi o czlowieka, a ten gosciu akurat nie wydaje sie byc wzorem kultury i uczciwosci

www.inyourpocket.com/poland/gdansk/resta...urant-and-Pub_75607v
www.gastronauci.pl/pl/19488-kleopatra-gdansk-srodmiescie
www.trojmiasto.pl/Kleopatra-o39176.html
pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g27...Northern_Poland.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
patim napisał:
ierwszego dnia pobytu odwiedziliśmy tę restaurację. Mieliśmy trochę w czubie, ale wciąż mieliśmy ochotę na odrobinę koniaku, który zamówiliśmy. Uprzedzono nas, że jest dość drogi.

ale co tam, rasa panow

jak widac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
To nie chodzi akurat o tego norwega. Ta knajpa okazuje sie bardzo "slawna" nie tylko w Polsce, ale i zagranica: w Anglii, Irlandii, Chorwacji, Niemczech, Australii czy Kanadzie
ta Szczyt Klimatyczny tez drogi

Uczestnicy w pierwszej kolejności skarżą się na wysokie ceny posiłków i napojów podawanych na Stadionie Narodowym. I tak: za danie główne muszą zapłacić ok. 8-12 euro (36 – 55 zł) za wodę 2 euro (ok. 9zł) za kawę 2-3 euro (9 - 12zł) i za piwo 2 euro (ok. 9 zł). No cóż, dla każdego Polaka nie są to ceny „z kosmosu” gdyż w takich miastach jak Warszawa, Kraków, Wrocław czy Poznań są to ceny rynkowe.

www.wykop.pl/ramka/1736600/na-szczycie-k...-standardowa-polska/

W całkowite zdumienie wprawia fakt że… delegaci otrzymali karnety na wyżywienie w wysokości 380 euro (ok. 1600 zł !). Przypomnijmy Szczyt Klimatyczny trwa 12 dni co daje 32 euro (ok. 140 zł) na dzień. Polacy muszą za taką kwotę niejednokrotnie opłacić czynsz , rachunki za media i jeszcze wyżywić siebie i rodzinę.

JEST JUZ TENDENCJA SWIATOWA ZE POLSKE NALEZY KRYTYKOWAC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Makaryna napisał:
Witam, byłem ostatnio w tej restauracji, i jestem zniesmaczony podejsciem szefa do pracowników!!!! wiem jedno byłem tam ostatni raz cham i prostak jak można tak traktowac pracowników ŻAL"
Niestety duzo szefow prywatnych business tak odnosi sie sie do swoich pracownikow, a pozniej, jak im sie noga podwinie, to jecza ze wszyscy "znajomi" maja ich gdzies.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
studenci to mysla tylka jak zarobic wielka kase i sie nie narobic ,opierdalaja sie caly dzien

ale jakie ma znaczenie ze szef opierdolil jakiegos lenia w robocie do pomowienia i oskarzania knajpy za swoja gupate przez najebanego jak samolot norwega

to raczej Polacy powinni sie skarzyc ze dostali mandat z fotoradaru 20 000kr a jechali tylko 20km/t wiecej niz mozna

1 nigdzie na radarze nie pisalo jaki mandat daje
2 nie ostrzegal ze to jest dosc drogie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok