Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Ponikiewski B K Dariusz Giee czekolada11 Ania De sulikhc HC Grzegorz Oryl Karol Pawlikowski TySooN66 Matez Slawomir Wilisowski MartaMar Natalka O (10577 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Elise napisał:
crazy chris napisał:

co prawda wiecej się tutaj zarobi ,ale zycie jest o wiele droższe
np piwo żywiec w londku 1 funt a wiec 10 zywcow na godzine ,puszkowy mocz w norge 25 koron ,kto zarabia 250 koron na godzine ??? oczywiście netto

Oczywiscie inzynier.

dobry ciesla, dobry spawacz, ale z praktyka w No.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
GrzegorzS napisał:
crazy chris napisał:
jedyna zaleta norge to tereny wędkarskie

I na nartach jest gdzie pośmigać jak ktoś lubi.

dokładnie
i te sciezki rowerowe,boiska itp itd
maja rope ,maja szmal i umieja ztego koorzystac
choć ja bym wolał gdyby w anglii były fjordy i tyle ryb
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Grzegorz S
(GrzegorzS)
Wiking
W anglii jest dobrze jest gdzie zarobić, znacznie łatwiej z pracą nawet jakąś lipną na start, tak patrząc z perspektywy bezrobotnego norwegii. Nie ma co się rozpisywać czy lepiej tu czy tam wiadomo że ci co są w anglii chcieli by być tu kuszeni lepszymi zarobkami sam się na to skusiłem i znalazłem się tu. Mnie Norwegia się podoba, ale nie wiem czy nie wrócić do GB.
Jednak jeśli ktoś chce tu przyjechać to nikt nie broni droga wolna, warto w życiu spróbować czegoś nowego żeby potem nie żałować czegoś czego się nie zrobiło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Elise napisał:
crazy chris napisał:

np piwo żywiec w londku 1 funt a wiec 10 zywcow na godzine ,puszkowy mocz w norge 25 koron ,kto zarabia 250 koron na godzine ??? oczywiście netto

Oczywiscie inzynier.

chyba ze ma wlasna firme...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Elise napisał:
crazy chris napisał:

Oczywiscie inzynier.

W firmach taka górna granica to ok 300 brutto oczywiscie dochodzą rożne dodatki np. Za każdego ucznia pod sobą 10kr extra brygadzista 15kr itd ale by dobić do 500 brutto należy miec dobry dodatek akordowy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
PJo napisał:
Karol.Ky napisał:
Elise napisał:
crazy chris napisał:

Oczywiscie inzynier.

W firmach taka górna granica to ok 300 brutto oczywiscie dochodzą rożne dodatki np. Za każdego ucznia pod sobą 10kr extra brygadzista 15kr itd ale by dobić do 500 brutto należy miec dobry dodatek akordowy

Osobiscie nie znam nikogo z moich znajomych co ma stawki 300 kr netto na godz co mowic o 500 kr.Sam mam 241 kr netto jako poczatkujacy eiendomsmegler ale to na prowizji. 300 kr netto to juz ladna suma za godzine pracy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
B K
(KaizerSouze)
Wiking
Wniosek jest taki, że jeśli ktoś lubi ładne okoliczności przyrody i nie straszne mu ciemności i śnieg, życie tam nie jest takie straszne

Co do języka, jeśli podejmiemy decyzję o wyjeździe, daję sobie około 10 miesięcy na naukę przed wyjazdem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
KaizerSouze napisał:
Wniosek jest taki, że jeśli ktoś lubi ładne okoliczności przyrody i nie straszne mu ciemności i śnieg, życie tam nie jest takie straszne

Co do języka, jeśli podejmiemy decyzję o wyjeździe, daję sobie około 10 miesięcy na naukę przed wyjazdem.

Zycie wNorwegii nie jest straszne, lecz za to moze byc strasznie nudne.
Norwedzy , to narod dosyc zamkniety w sobie i malo wylweny. Mozna czasami z kims pracowac 20 lat i nic o danej osobie nie wiedziec, oprocz, ze ma np. zone i 2-ke dzieci. W porownaniu z Norwegami, Anglicy sa super otwarci i towarzyscy.
Ososbiscie gdybym miala mozliwosc pracowac w Anglii to chyba bym sie tam przeniosla, chociazby na jakis czas. Mowiac inaczej, ja mozliwosc mam, lecz druga polowa juz nie. Jezeli bys mial mozliwisc pracy rok albo dwa w Norwegii, np. w filii twojej firmy, to bym ci to bardziej polecila. Pomieszkalbys tu troche i ocenil sam, czy ci odpowiada czy nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Adam Miller
(Mufik)
Wiking
Zbieram się na wyjazd do Norwegii!!
Poznałem ją tylko z pokładu statków na których pływałem.
Ciągnie mnie na północ Kraju.Jak myślicie dam radę? Znajdę pracę w rybołówstwie??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok