adriano2 napisał:
Naprawde kolego Pjo nie rozumiesz o co mi chodzi ?Napiszę jeszcze raz może uda mi się jaśniej .Normalnie każdego roku do czerwca jest wypłacane przez pracodawce ferie penge w wysokości 10,2 % od zarobionej kwoty .A ja bym chciał wiedzieć czy dostane ferie penge takiej samej wysokości jak bym brał je w czerwcu .Czy ze względu na to że wypłacam je przed 2014 rokiem ma wpływ na wysokość ferie penge .Dziś mi kolega mówił że jest w tej samej sytuacji co ja ale woli wypłacić w styczniu bo jak wypłaci teraz to dostanie tylko 50 % ferie penge CZY MA RACJE ?
Reprezentujesz naprawdę ciężki przypadek ...!
---
Osoby która nie potrafi spokojnie i logicznie Interpretować zapodanego tekstu !
---
Co prawda Tu na Forum było już to raz ŁOPATOLOGICZNIE TŁUMACZONE , jednak niech tam .
---
Pjo napisał bardzo prosto jak się sprawy mają a ty nadal w pokrzywach ... słyszałeś to i tamto ! .
---
JAKIE 50% kto wam taki kit wciskał .
---
Feriepenge , to normalne pieniądze i są opodatkowane , tą samą kwotą zaliczkową , co i dotychczasowa wypłata .
---
Są dwie opcje wypłat :
I - Pracodawca wypłaca osobno Feriepenge i osobno ostatnią wypłatę . zaliczka na podatek jest pobierana w obu przypadkach zgodnie z obowiązująca tabelą która jest akurat przypisana do numeru podatkowego .
---
II - Pracodawca jest leniwy i obie wypłaty scala w jedną /opcja jak najbardziej DOZWOLONA / jednak również i w tym przypadku odciąga zaliczkę na podatek zgodnie z daną tabelą !!! .
W tym przypadku zaliczka jest znacznie wyższa od wariantu Pierwszego , ponieważ i kwota jest prawie dwukrotnie większa ... Niemniej i tak Nigdy nie przekroczy kwoty 36% .
Ponieważ nie zarabiasz po 50 tysięcy nok miesięcznie + feriepenge ...!!! .
---
Jeżeli zgodzisz się na wypłatę Ferie TERAZ to podatek będziesz miał obliczony tylko w 2014 r . o ILE nie będziesz już dalej pracował w Norge .
Natomiast jak zgodzisz się na Ferie w 2014 roku to za te pieniądze Podatek zostanie naliczony w 2015 ...!!! roku ...!!!
---
I o ile nie będziesz pracował dalej w 2014 roku , to za te feriepenge naliczą tobie taki ZWROT w 2015 roku , że w Polsce będziesz MUSIAŁ wziąć KREDYT na spłatę ... .
---
ZROZUMIAŁEŚ ... czy nadal jesteś ciemny jak tabaka w rogu ...!?