1 NOK
witam chciałbym wyjechać z dziewczyną do norwegii i czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć czy są jakieś biura pośrednictwa w polsce oprucz adeco pracy przez które można sie tam dostać? z góry dziękuje
Szukam informacij na temat firmy citymaid.no
Witam. Jako że dopiero zaczynam uczyć się norweskiego mam do was pytanie: czy znacie jakieś fabryki produkujące koperty w Norwegii? W googlach znalazłem jedynie Bong. Czy znacie może jakieś inne ...
co warto sciagac z USA to Norway?
Witam wszystkich tak się pomyślne złożyło ze dostałem prace na południu no w miejscowości Porsgrunn. Proszę o rade jaką trasę wybrać jadąc autem z Poznania ponieważ to będzie moja dziewicza podróż do ...
Panią kadrową czekoladkami z Polski?
Witam serdecznie. interesuje mnie sprawa kredytu na mieszkanie w Norwegii. Czy banki weryfikują historie kredytobiorcy ktory posiada kredyt w Polsce lub posiadał.Czy właściwie jest to sprawdzane ...
Witam! Szukam informacji i namiarów na pracę kierowcy autobusu (w Norwegii oczywiście). Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to proszę o kontakt na forum bądź e-mail: rychubil@interia.pl Mieszkam ...
Witam wszystkich wtajemniczonych! Moja sytłacja wygląda tak: jestem na permiteringu od lipca 2010 bo zakład nie miał pracy.Teraz mam zacząć prace na czas 6 tygodni i po tym terminie z racji tego ze ...
Czy ktos z Was pomoze mi znalezc prace, bo jak tak dalej bede siedziec calymi dniami w domu to oszaleje! Mam dosyc wydawania pieniedzy narzeczonego, chce tez sie dolozyc do rachunkow, a wiadomo ...
dam prace w gastronomi wymagania; dobra znajomosc norweskiego doswiadczenie w pracy w gastronomi zdany test na dagi lidera, lub gotowosc do zdania takiego testu cv po polsku i ...
Zna ktos firme która zajmuje sie reprezentantem podatku vat oraz zajmuje sie cała inna dokumentacja - oprócz Polish Connection w Oslo i Novum ??? Pilnie potrzebuje
Antoni Perez
15-03-2011 21:55
======= Witam wszystkich======= - czy jest ktoś ,kto prowadzi jednoosobową firmę w polsce i wykonuje usługi tutaj w norwegii , lub zna się nieżle na wystawianiu rachunków ,które będą całkowicie ...
ladny pan
11-03-2011 17:33
witam moj mąz pracuje od niedawna w Norwegii ja z z 4 letnim synem zostalam w Polsce slyszalam ze mezowi nalezy sie zasiłek na dziecko .gdzie sie mozna o niego starac i jakie formalnosci trzeba ...
Witam...jestem z zawodu cukiernikiem,pracuje już w tej branży 10 lat,ale w Polsce jak to Polsce,zarobić zbyt wiele się nie da i jeszcze do tego te podwyżki... fakt faktem nie znam języka ...
witam - zerejestrowałem się na selservice zaznaczając że mam pracę, - w skatt na policji dokończyłem rejestrację, dając umowę o pracę, udi itp, - dostałem registeringbevis - potem w tax ...
Witam proszę Was o wszelkie sensowne opinie Mianowicie wujek mojej żony obiecał mi, że jak zacznie się sezon to będą potrzebować ludzi i zciągnie mnie do siebie do firmy. Sam pracuje w Oslo 5 lat ...
Witam wszystkich. Mam zamiar wybrać się do Norwegii dokładnie do Oslo bede chciał pracować w charakterze kelnera, sommeliera. Mam duże doświadczenie w zawodzie i pracy za granicą, 1.5 roku ...
Czy wiecie gdzie szukac pracy sezonoowej?? na internecie niema zadnych ogloszen obecnie przebywam w norwegi i jestem zainteresowana taka praca, moze ktos z was szuka wybiera sie na zbiory . prosze o ...
Moj brat przyjechal do Norwegi i chce zlozyc wniosek o pozwolenie i pytaja w nim jaki jest powod przyjazdu do Norwegi co lepiej zaznaczyc ? ze jest czlonkiem rodziny czy ze szuka pracy ??? prosze o ...
czy w Norwegii płaci się składki na "ZUS" ?
Witam!! Ponieważ nasza kochana niania musiała wrócic do Polski potrzebujemy od zaraz niani dla pięciolatka z Sarpsborga lub z okolic. Mieszkamy w Haslundsoy. Zainetesowane Panie prosimy o kontakt: ...
Poszukuję pracy w Oslo !! Interesuje mnie opieka nad dziećmi lub sprzątanie. Posiadam prawo jazdy kategorii B
hej mam pytanie moze ktos moze mi rzeczowo odpowiedziec bo z teg co narazie slyszalem opinie na ten temat sa rozne. jestem teraz zatrudniony w firmie na 100% pracuje w norwegi ok 4 lat ciagle ...
Chcialem sie dowiedziec jakie i gdzie sa najlepsze rabaty w sklepach budowlanych ?? I jak to sie ma do pozniejszego okazania przy rozliczaniu z klijentem
Jak rozliczyć się z podatku w Norwegii przez internet? Wiem że należy skorzystać z programu "altin" do aktywacji potrzebuję jednak jakieś kody gdzie je znajdę? I drugie moje pytanie ...
Witam, Szukam osób z inicjatywą, które obecnie przebywają w Norwegii, posiadają znajomości w firmach norweskich i znają osoby, którym można zaoferować określony towar. Handluję towarami różnego ...
mam problem z płatnoscia .wykonałem usługe wcale nie mała,i klient niechce płacic.poszukuje osoby lub firmy która pomogła by zająć sie tą sprawa,ewentualnie wskazła by droge roszczenia...
witam pracuje w norwegi zapowiada się ze zostane bez pracy i tu moje pytanie w ty okresie pracowałem w dwóch firmach de fakto w jednej zmieniła tylko nazwę nie miałem stałej umowy o prace tylko co ...
Czy ktos z Panstwa orietuje sie moze, czyistnieja kakies cenniki wedlug ktorych mozna ustalic wartosc uslugi bez obejrzenia miejsca zgloszonego do sprzatania? Do tej pory prowadzilam dzialalnosc w ...
magda d
01-03-2011 10:58
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów Chciałabym prosić o pomoc w znalezieniu pracy w Norwegii, a mianowicie najlepiej przy sprzątaniu,rybach itp wiem że w Oslo są firmy gdzie można wyjeżdżać co ...
Dzień dobry. Witam wszystkich serdecznie na forum i jednocześnie chciałbym prosić o pomoc w sprawie, której sam nie rozwiąże. Spróbuję na szybko opisać mniej więcej o co chodzi. A więc w 2007 roku ...
Piotr Szafrański
27-02-2011 21:56
Moze ktos wie gdzie to sprawdzic , interesuje mnie wszystko na temat cla i formalnosci celnych. Prosze o wypowiedzi i z gory dziekuje. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow
witam. wiem, że ten watek byl wałkowany niejednokrotnie ale może ktoś mi opowie raz jeszcze od początku jak to ma wyglądać bo już zgłupiałam , otóż moja sytuacja wygląda tak: jestem w 26tc i chce ...
Witam. Chciałbym uzyskać troche informacji na temat rozliczen podatkowych z Firmą ATS.Czy jest to firma przez która spokojnie mozna sie rozliczyc z norweskim podatkiem.Wszystkich którzy ...
mateusz niezłe:)
23-02-2011 11:09
Witam. Dodałem ogłoszenie o poszukiwaniu pracy, jestem zdeterminowany i chciałbym pracować w Norwegii. Potrzebuję jakiś informacji na początek co powinienem najpierw zrobić. Generalnie ...
zdzicho dobry
21-02-2011 19:56
Witam! Jestem w Norwegii od dwóch miesięcy. Mój mąż pracuje tutaj ponad dwa lata i ma wszelkie uprawnienia, typu ubezpieczenie, nr ID itd. Czy na policji mam wypełnić druki dla osób nowo ...
czy ktos robi cos takiego
Witam wszystkich doradzcie mi prosze bo od tego czytania o Adecco juz sam nie wiem co myslec.. Mam wyjechac do NO jako monter rusztowan. Przez Adecco z PL. Pracowałem w NL przez Holenderskie Ade.... ...
witam mam pytanie czy moglby ktos podrzucic namiary na firmy gdzie poszukuja kierowcow??? kat.b,c jestm tu od 4 lat i pracowalem w budowictwie,aktualnie nie mam pracy i szukam w innym zawodzie . ...
Witam, w ostatnim roku byłem w Norwegii na wakacjach przez ok 3 tygodnie i teraz przyszło mi do zapłacenia za bramki drogowe. Moje pytanie jest takie czy będąc w Norwegii jako turysta też muszę ...
DOMY Z DREWNA – z bali i szkieletowe WIĘŹBY DACHOWE , KONSTRUKCJE SZKIELETOWE i inne prace ciesielsko stolarskie PODŁOGI DREWNIANE , SCHODY Z DREWNA , ALTANKI , ...
zdzicho dobry
16-02-2011 14:18
www.mojanorwegia.pl/polacy_w_norwegii/po...nych_w_norwegii.html
zdzicho dobry
16-02-2011 13:34
Witam! Jestem studentem BHP. Niedługo kończę studia i zastanawiam się nad wyjazdem do Norwegii. Tu moje pytania: Czy jest w Norwegii odpowiednik polskiego BHP? Jak funkcjonuje? Czy jest akt prawny ...
Witam jakiś czas temu opisywałem mój problem z złamanym palcem w pracy chodziło o odszkodowanie .Wysłałem zgloszenie ze strony MOJA NORWEGIA do firmy SALOMON JOHANSEN oddzwoniła polka Maria Morstad ...
nikomu tyłka nie liżę , tylko zgadzam się z ludźmi myślącymi -- a ty tropik do takich na pewno nie należysz --- zgodzę się dale z tobą dawid że podostawali 200-300 godzin , tylko ile za godzinę bo ...
dziękiDrezdenko górąpozdrawiam
Witam Wszystkich. Chciałem sie dowiedzieć czy należy sie becikowe jeżeli moja dziewczyna urodziła w PL jest w Norwegii zarejestrowana na zasadzie łączenia rodzin ma swój PESEL Norweski i ...
Witam. Mam problem z odebraniem z UDI pozwolenia na prace, poniewaz szef nie dał mi umowy o prace. Umowe mialem w reku, ale wzial ja rzekomo na pare dni i nie oddal, a bez umowy nie moge isc na ...
Witam.Może ktoś wie jak wygląda sprawa kredytów w Norwegii?- czy biorą pod uwagę historię kredytową w Polsce(BIK)
Daria C
12-02-2011 14:11
Witam! Proszę wszystkich, którzy mieli styczność z firmą Adecco o pisanie tu swoich opinii na temat tej firmy.
zdzicho dobry
11-02-2011 12:10
i wszyscy z Bielska dziękują
* hymn Norwegii jest największym europejskim przebojem Black Metalowym * na festiwalach muzyki ludowej leci black metal; * kościoły służą za latarnie w nocy (ew. za rozpałkę); * jak ...
Witam, Czy zna ktoś miejsca gdzie można zapisać sie na kurs po Vatromsertifikat. Okolice Asker Oslo. Pozdrawiam