Dziękuje wszystkim za dotychczasową pomoc, dla mnie to jest jakaś paranoja, wiem doskonale że znajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności ale po pierwsze ja osobiście nie zostałem poinformowany o tym że takie informacje trzeba przekazywać, przyznam się szczerze że nawet nie wiedziałem że w takowej instytucji moja była firma została zarejestrowana, wszystkim zajmował się nasz norweski pracodawca płaciłem sumiennie 25% norweskiego vatu, nikt ale to nikt mi nie powiedział że muszę coś takiego zrobić, urząd zostawił to samemu sobie ale dopiero wtedy kiedy mógł nałożyć taką kare, nawet nie wspomnę o tym że ta kara przyszła zwykłym listem w dodatku źle zaadresowanym co by było w przypadku kiedy bym go nie dostał ??? a mam sąsiadów średniej reputacji którzy lubią robić różne rzeczy. Mam jeszcze jedną prośbę czy znacie może jakąś kancelarie prawną bądź też prawnika, z którą mógłbym porozmawiać po polsku i zajęła by się tą sprawą. Dla mnie to jest dramat jeśli chodzi o płacenie takich pieniędzy nawet w ratach, mieszkam w Polsce będę zarabiał wedle polskich stawek które jak wiem są tragiczne, JESZCZE RAZ WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJE