Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH! - Norwegia

Czytali temat:
(747 niezalogowanych)
22 Posty
tadeusz p
(tadek!!!!!!)
Wiking
Witam wszystkich wtajemniczonych!
Moja sytłacja wygląda tak: jestem na permiteringu od lipca 2010 bo zakład nie miał pracy.Teraz mam zacząć prace na czas 6 tygodni i po tym terminie z racji tego ze firma nie ma nowych kontraktów mam być zwolniony! Czy zasiłek dla bezrobonych normalnie mi przysługuje jeszcze? Dodam ze mam D-numer personalny, a pracowałem w norge od 2007 roku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Tak. Przysluguje Ci zasilek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
tadeusz p
(tadek!!!!!!)
Wiking
a mam jeszcze jedno pytanie odnosnie meldunku.Do tej pory adres zameldowania mam polski i tylko jak pracowałem to czasowy miałem jako podpienty pod zakład pracy! Dla tego jak byłem na permiteringu to mogłem przebywac w polsce i z polski wysyłac meldekorty bo tu jest mój adres zameldowania! Czy przechodzac na bezrobotnego bede musiał posiadac norweski adres zameldowania i logowac sie w norwegi czy podobnie jak na permiteringu mogę robić to z polski????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Jako bezrobotny musisz być na terenie NO z prostej przyczyny Jest twoim obowiązkiem aktywnie poszukiwać pracy i nie da rady tego obejść jak na permitteringu (niby czekasz na pracę od pracodawcy)
Możesz sobie przenieść zasiłek(dagpenger) do innego kraju na 3 miesiące poszukując tam pracy (np. do PL)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Zuzu napisał:
Jako bezrobotny musisz być na terenie NO z prostej przyczyny Jest twoim obowiązkiem aktywnie poszukiwać pracy i nie da rady tego obejść jak na permitteringu (niby czekasz na pracę od pracodawcy)
Możesz sobie przenieść zasiłek(dagpenger) do innego kraju na 3 miesiące poszukując tam pracy (np. do PL)

badz w jakies inne cieplejsze kraje a później wracasz po 3 miesiącach ze nie znalazłeś pracy
Bajka wakacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
To jest raczej 'łan łej tiket"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a tam gadacie -- musisz tadek pojechać na wyspy kanaryjskie , zawiadomić o tym NAV, później zmienić obywatelstwo na Kurdyjskie , położyć się z laptopem na plaży , i wysyłać karty meldunkowe co 2 tygodnie do NAV przez internet --- ni i czekać na masse penger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
tadeusz p
(tadek!!!!!!)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
a tam gadacie -- musisz tadek pojechać na wyspy kanaryjskie , zawiadomić o tym NAV, później zmienić obywatelstwo na Kurdyjskie , położyć się z laptopem na plaży , i wysyłać karty meldunkowe co 2 tygodnie do NAV przez internet --- ni i czekać na masse penger
ha ha ha !!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
tadeusz p
(tadek!!!!!!)
Wiking
tylko czy jak przeniose ten zasiłek dla bezrobotnych do polski to bezproblemowo można po tym okresie do no wrócić???? a jak wygląda sytłacja z rodzinnym w ten czas?? przepada a po powrocie trzeba odkrecac od nowa???? moze ktos sie orientuje? był w podobnej sytłacji??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok