Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

pomocy zasiłek dla bezrobotnych - Norwegia

Czytali temat:
(794 niezalogowanych)
2 Posty
jarek łoś
(jarek87)
Wiking
witam pracuje w norwegi zapowiada się ze zostane bez pracy i tu moje pytanie w ty okresie pracowałem w dwóch firmach de fakto w jednej zmieniła tylko nazwę nie miałem stałej umowy o prace tylko co 3 miechy norweg dawał mi kolejną umowe i tak miną rok na przestrzeni tych 12miesięcy uciekł mi 1miesiąc czyli przepracowałem 11miesięcy legalnie to było za 2010 rok teraz te pracuje nadal ale mam przeczucie ze latem się skończy czyli minie 6 miesięcy więc czy zasiłek będzie mi się należał dodam ze za tamten rok dostałem papier ze zarobiłem 170000tyś nor jak moja sprawa wygląda w waszych oczach odpiszcie szybko czy jest szansa na zasiłek czy lipa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Zarobiles za 2010 wiecej niz min. kwota wymagana do otrzymania zasilku. W razie utraty pracy (musisz stracic min. 50% etatu) dostaniesz dagpenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
jarek łoś
(jarek87)
Wiking
witam dzięki za zainteresowanie postem we wszystkim co czytałem piszą ze musisz przepracować 12 miesięcy a ja za 2010r mam tylko 11mieiścy to mnie tylko martwi a za 2011 będe miał przerobione 6 miesięcy ja się to ma do tego co piszą z 3 ostatnich lat i jak zarobiłem 170000nok za cały rok ille bym brał zasiłku bo jestem kompletnie zielony pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Nie wiem gdzie wynalazles te 12 miesiecy ? Minimalny okres pracy to 8 tygodni.
Dagpenger wyliczone beda z zarobionych pieniedzy za 2010 rok. 63%, oczywiscie w rozbiciu na miesiace.

www.nav.no/154915.cms

Troche checi i mozesz wszystko znalezc sam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Fiona66 napisał:

Dagpenger wyliczone beda z zarobionych pieniedzy za 2010 rok. 63%, oczywiscie w rozbiciu na miesiace.

a jaka jest różnica w wyliczaniu dagpenger i dagepenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
jasta102 napisał:
Fiona66 napisał:

taka sama, jak miedzy kretynem, a jasta102-czyli zadna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Fiona66 napisał:

aaa czyli jak dla fiona66 pomiędzy kolacja i ciepła wódka + słoninka+cebula + ocet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
Aaaaaa.......nie mogę....zaczyna się.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Fiona66 napisał:
jasta102 napisał:
Fiona66 napisał:

Ha ha ha , a nie mowilem toTy Fionka mi nie wierzylas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
różnica w wyliczeniu dagpenger a dagpenger polega na dodaniu 3/4 wody do słoika po marmoladzie(koniecznie musi być po marmoladzie, nie używać po dżemie!!!), później należy dodać 2 łyżki soli i dwie łyżki cukru dla równowagi, należy wycisnąć trochę soku z cytryny( musi być z Bangladeszu) , później dosypać 3 szczypty prawdy, odjąć 50ml kłamstwa , następnie przecedzić wszystko przez sitko do wiaderka plastikowego, z wiaderka plastikowego odlać z powrotem do słoika , później postawić wszystko na wadze szalkowej (może być elektryczna) i otrzymaną wagę podzielić następnie przez 12 miesięcy (365dni -rok przestępny366 dni). otrzymamy wynik który zaniesiemy do NAV-u gdzie posłuży za obliczenie naszego dagpenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok