1 NOK
Witam Czy moze ktos udzielic mi informacji dotyczacych zasilku dla dzieci? Moja corka nadal sie uczy w Polsce/2klasa LO/,w marcu biezacego roku konczy 18 lat. Barnetrygd bedzie jej ...
Witam wszystkich.Mam pytanie-zaczalem prace 3 tygodnie temu i zamiast obiecanych 40 godzin tygodniowo pracowalem 36 w 1 tygodniu,28 w 2 i 18 w zeszlym.Boss zalamuje rece i mowi,ze nie pamieta takiego ...
witam mam pytanie czy zna ktos firme hpn consulting. w Polsce prowadza nabór do pracy w Bergen w magazynie bardzo prosze o informacje gdyz w necie nic o tej firmie nie ma
zdzicho dobry
10-02-2011 14:30
Prosze o pomoc-przyjechalem do Norge trzy tygodnie temu,16 stycznia,17 zaczalem prace a 18 zarejestrowalem sie w UDI,pobralem druk o poswiadzczeniu zatrudnienia i przekazalem pracodawcy no i niestety ...
pawel walkowiak
10-02-2011 14:28
www.fellesforbundet.no/Lonns--og-arbeids...lsk/?attachment=true
WITAM WAS. MAM PROŚBĘ , CZY KTOŚ MÓGŁBY MI PORADZIĆ , CZY PO ZAKOŃCZENIU POZWOLENIANA WE PAŹDZIERNIKU 2010 ROKU NA PRACĘ ,I BĘDĄC AKTUALIE NA BEZROBOTNYM W NAV-ie , CHCIAŁEM PONOWNIE IŚĆ NA ...
witam, szukam osób które pracuja w firmie Kamo w Ålesund.kolega nadał mi temat i szukam pracy jako monter urządzeń wentylacyjno-klimatyzacyjnych.dziekuje za każdą wskazówke i pomoc. pozdrawiam jacek
Witajcie. W końcu po długich i żmudnych poszukiwaniach mąż dostał propozycję pracy w Norwegii na stanowisku operatora wózka. Jednak mam pewne wątpliwości. Kobieta, która jest pośredniczką żąda od ...
Aneta M&B
09-02-2011 19:16
dzieki nawet nie wiesz jak mi pomogles jeszcze raz DZIEKUJE!!!
Witam, mam mozliwość wyjechania do pracy ale niestety przez pośrednika pracy tj.adecco. wiem ze ta firma nie cieszy się dobrą opinią ale wszystkie oferty pochodzą wyłącznie od nich.jestem monterem ...
zdzicho dobry
09-02-2011 11:33
Witam! W 2010 pracowałem w Norwegii 2 miesiące zarobilem ok 40 000 nok. Mam jednak pytanie co do rozliczenia podatkowego. Mianowicie: Wiem iż norweski urząd skarbowy przysyła propozycję ...
witam wszystkich, mam pytanie czy ktoś korzystał z usług kredytowych firmy Bente Olafsen's Finans AS bądz z usług Mikael Pfanhuaser - jeśli tak proszę o opinię.
zdzicho dobry
08-02-2011 22:46
Witam.Potrzebuje infofmacji na temat jak w tytule.Jezeli kwit o permitteringu zostal wystawiony 23.12.2008 a ta osoba nie skorzystala z niego - wyjechala do POLSKI.Teraz obecnie wrocila i chce z ...
szukam pracy przy wykończeniach, a także jako taktekker (PCV), stillas monter Podejmę się każdej w granicach moich możliwości Bardzo pilne 96878441, Norbert
Witam wszystkich mam pytanie do pazdziernika 2010 pracowałem w pewnej firmie przez kilka miesięcy pózniej dałem wypowiedzenie oczywiście przepracowałem cały okres wypowiedzenia,rozliczyłem się ...
Obowiązujące warunki wynagrodzenia Umowa zbiorowa dla branży budowlanej obowiązuje w całym kraju I od 20.12.2010 r. obowiązują następujące stawki: Pracownik wykwalifikowany ma prawo do minimum ...
DOBRA WIADOMOŚĆ -- STAWKI MINIMALNE PŁAC OD 01.04.2011 będą podwyższone
Proszę o pomoc w interpretacji dokumentu Skattkort, który otrzymałem: zostałem zakwalifikowany do tabeli 7100, klasa 1 z podatkiem 45%. W jaki sposób mam obliczyć moją pensje netto? - czy 45% czy ...
www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politi...l.php?artid=10021905
Witam. Mam kilka pytań na które może uzyskam odpowiedz.Mianowicie już wkrótce przyjeżdża do mnie żona z córką.Ja mam prace na stałe,żona rzecz jasna pracy będzie szukać lub nie zobaczymy.Jak jest z ...
ja powiem ci to endzi bez kuli gabriela Bo miałem taki sam kiedyś przypadek jak pracodawcy żerowali na mojej niewiedzy hahaha otóż piszesz że pracodawca odprowadzał za ciebie podatek -- a ja ...
Witam potrzebny mi namiar na ksiegowego z okoli Mysen ,Askim najlepiej rozmawiajacym po polsku. Dzieki i pozdrawiam wszystkich!!
Witam! Pytanie jak w tytule, czy ktoś wie jak wyglądają formalności w Norwegii, na granicach oraz w Polsce przy sprowadzaniu samochodów z Norwegii do Polski? Jakie są potrzebne dokumenty, jakie ...
Zbyt piękne aby mogło być prawdziwe? Zapraszam w imieniu gmin z tak zwanego Fjellregionen na stronę fjellregionen.no . Jeśli już przestudiujecie tresci tam zawarte zapraszam do dyskusji. Chodzi mi ...
Wypadki przy pracy Większość z nas zapewne słyszał, że pracodawcy są zobowiązani do ubezpieczenia dla swoich pracowników. Mały tip ode mnie: Jeśli jako pracownik zostaje ranny w pracy, więc ...
Wladam norweskim biegle w mowie i pismie. Pomagam w pisaniu podan, odpowiedzi na listy i pisma urzedowe, ukladanie kontraktow, wypelnianie kwestionariuszy. Mieszkam w Oslo.
zdzicho dobry
03-02-2011 19:48
Witam wszystkich... moze mi ktos wyjasnic na jakiej zasadzie rozlicza sie prace w norwegii w naszym ojczystym wspanialym polskim urzedzie skarbowym,tzn pracowalem ok 9 m-cy w pln i 2 m-ce w ...
Witam! Czy ktoś ma namiary na kosmetyczke(polska) w Haugesund i okolicach? Chodzi mi o przekłuwanie uszu.
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie tego czy jak planuje wyjazd do Norwegii do pracy to potrzebne jet oświadczenie o niekaralnościz pl.?? z góry dziekuje za odpowiedz
Długo się z tym wstrzymywałem ale nadeszła chwila prawdy , potrzebuję pomocy.Pracowałem u norwega 3lata byłem pierwszym w tej firmie ,niestety teraz (od roku mnie zwodzi )nabrał świerzego narybku, ...
mam takie pytanko ; czy kupując maszyny czy jakieś urządzenia i wywożąc je do Polski mogę się ubiegać o zwrot podatku czy Vatu . proszę o odpowiedzi
WITAM-JESLI POSIADAM TABELE PODATKOWA 1 ,TO ZAWSZE ZAPŁACE 36 PROCENT PODATKU?NADMIENIE ŻE JESTEM SAMOTNY, O ILE MA TO JAKIES ZNACZENIE?
witam serdecznie! mam pytanie do osob ktore maja juz doswiadzczenie zwiazane z praca i pobytem w norwegi. mam oferte pracy za 1083brutto dniowki, ale po mojej stronie nalezy oplata za nocleg, ...
Witam. Miałbym pytanie do osób mających jakąś wiedzę na temat odliczenia odsetek kredytu wziętego w Polsce. Wiem tylko, że można odliczyć jeśli nie przekracza 10% zarobku brutto,włącznie z ...
Pytam się, ponieważ słabo znam język norweski, a chciałbym się zarejestrować w NAVie. Czy jest możliwość dogadania się tam po polsku? A może ktoś jeszcze podrzuci, na jakiej ulicy w Oslo znajduje się ...
Mam pytanie, chciałbym podjąć pracę w Norwegii. Od czego muszę zacząć? Z wykształcenia jestem zootechnikiem, zajmuję się projektowaniem i robieniem ogrodów. Potrafię również wykonywać prace związane ...
Czy orientuje się ktoś, czy można zarejestrować się w biurze pracy jako poszukujący pracy, przez Internet?
zdzicho dobry
30-01-2011 13:23
Dzień dobry wszystkim mam na imię Arek i chciałem sie przywitać jako nowy użytkownik . Bardzo dużo słyszałem o Norwegi, w samych superlatywach oczywiście ale jak jest naprawdę to pewnie człowiek ...
Witam, oferuję tanio korepetycje z języka angielskiego w okolicach Asker O szczegóły proszę pytać w mailu! Ha det
Czy ktoś wie ile kosztuje godzina kprepetycjii z J.Angielskiego w Oslo...Gonia
Aneta Ślązkiewicz
29-01-2011 20:42
Wypłacę wynagrodzenie za załatwienie pracy w Norwegii Branża budownictwo konkretnie - zbrojarz - cieśla - monter systemów g-k - wykończenia wnętrz (malowanie, gładzie, podłogi) może być ...
Witam wszystkich forumowiczów. Nie bardzo posługuję się j.norweskim i interesuje mnie jak zamawia się tłumacza u lekarza czy w Nav? Dziekuję z góry za odpowiedz
Akma20 MIŚ
28-01-2011 17:28
www.sensation.com/norway/en/home/
Witam, Ja krótko i na temat. Mam 20 lat i szukam pracy w Skandynawii na okres wakacji, jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę, jakieś propozycje lub kontakty, to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
Witam czy ktoś się orjętóje w pewnej sprawie,a mianowicie;Pracowałem w Norwegi do września 2010 a kontrakt miałem do końca 2010 roku.Od1gródnia do końca roku miałem zwolnienie lekarskie od Polskiego ...
Katarzyna Jakubowska
28-01-2011 15:05
witam mam pytanko mój mąż prowadzi własną działalność gospodarczą i chcemy się dowiedzieć czy przysługuje mu jakikolwiek zasiłek w momencie gdy nie ma klientów???
jak wypełniasz jakiś meldunek to możesz oddznaczyć w podpunkcie ...urlop . ale tak poprawdzie jak tego nie zrobisz to też się nic nie stanie i włos z glowy nie spadnie ps ....nie odpowiadaj na ...
Witam wszystkich mam pytanie co moge odliczyc od podatu , ostanie 2 lata odpisywalem 10% . Mam syna w polsce i podobno moge odliczys wszystkie alimenty i wszystkie koszty zwiazane z jego utzrymaniem ...
jeżeli czesio nie ma przyznanego zasiłku a nawet nie złożył dokumentów to może śmiało jechać gdzie dusza zapragnie i na ile chce . kary nie będzie . może czesio okrążyć świat i wrócić pod koniec ...
Witam serdecznie Mam do Was pytanie,czy ktos jest zorientowany,jak tu wyglada sprawa z przyznaiem zasilkow \dodatkow (chodzi mi o dodatek do mieszkania, przedszkola itp .... ), z tego co wiem to ...
Witam nazywam sie Lukasz z Krakowa 23 lata obecnie mieszkam na poludniu Norwegii pracuje w małej rybiarni i dorabiam w podobnych firmach. Mam pytanie do ludzi ktorzy mieszkaja na połnocy norwegii czy ...
Witam wszystkich,mam pytanie dosc banalne;zdecydowalem sie wyjechac do Norwegii jeszcze w styczniu,gdyz tu w polsce naprawde jest ciezko.Bylem dwa lata w Anglii,znam angielski dosyc dobrze,znam sie ...
zdzicho dobry
25-01-2011 18:06
Witam. Złożyłem papiery o pozwolenie na prace (umowe o prace i kopie paszportu) na politi, zarejestrowałem się na stronie UDI 14 grudnia 2010 i do dziś cisza. Dzwonię do nich co tydzień i za każdym ...
po jakim okresie mozna wymagac od pracodawcy stalej umowy o prace`? moja zona pracuje juz okolo 6 miesiecy na 45% etatu, jest zatrudniona przez miasto i jedynie na co moze liczyc to przedluzanie ...
Witam jestem w Norwegii nowy,czy ktoś może podać mi adresy biur pośrednictwa pracy i czy takowe wogóle są w Bergen
Od prawie roku jestem na Zwolnieniu Lekarskim z powodu wypadnięcia dysku mam porażone nerwy kręgosłupa lędzwiowego po wizycie u Neurologa czeka mnie jeszcze wizyta u chirurga wyższej klasy ale ale ...
Artur C
22-01-2011 14:16