Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1595 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a jeszcze kilkanaście lat temu koledzy śmiali się ze mnie że wyjeżdżam do pracy do Norwegii --- proszę , proszę --- przecież kilkanaście lat temu cukier był tańszy , wszystko było tańsze ,
chore Polskie myślenie --- jak bida to do żyda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Poczekajcie az Wam unia limitami na cukier przysoli..... To dopiero bedzie eksodus... juz nie za chlebem.. za cukrem bedziecie wyjezdzac..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Aneta Nyk
(jaity)
Wiking
A ze tak sie wtrace to wam sie juz chyba w doopach poprzewracalo od tego norweskiego dobrobytu!!!!!!!!!!!!!!
Czlowiek zadaje normalne pytanie i co..............jak zwykle u polaczkow jak psy ogrodnika sami nie wezma, a drugiemu nie dadza. Ciekawi mnie czy jest tutaj ktos normalny kto napisze jak zorganizowac taki wyjazd do pracy rodakowi w potrzebie.

Zarejestrowalam sie tutaj tylko po to, zeby zobaczyc jacy sa Polacy w Norwegii

Bizoniusz, a tobie powiem tak szukaj info wszedzie tylko nie na forach, bo tutaj tylko beda pluc jadem i cie zniechecac, bo jeszcze im konkurencje zrobisz albo o jedna korone wiecej na godz dostaniesz. POWODZENIA

Kiedys tez pojechalam w ciemno, nie do Norwegii wiec nie pomoge, ale nie zaluje i nie zmienilabym tej decyzji. Za to poznalam RODAKOW i widze, ze niezaleznie gdzie jada jak im sie juz ulozy to nowego zagryza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maximus V MAX
(MAXIMUSV)
Wiking
powiem ci tak,cham wyjdzie ze wsi ale wieś z chama nigdy, to buraki którzy kiedyś skorzystali z czyjejś pomocy a sami jej nie chcą zaoferować pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jaity napisał:

Kiedys tez pojechalam w ciemno, nie do Norwegii wiec nie pomoge, ale nie zaluje i nie zmienilabym tej decyzji. Za to poznalam RODAKOW i widze, ze niezaleznie gdzie jada jak im sie juz ulozy to nowego zagryza

może znów pojedź nie do Norwegii, o tam, gdzie ci tak dobrze było
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jaity -przestań pierdzielić bo rodzinę powiększysz , piszesz bzdury pod wpływem emocji --- nie myl pojęć dobrobyt itd. bo każdy od razu tutaj mistrzem zaraz po przyjeździe nie został , i większość z tych co pisze czynnie na forum ma za sobą lata pracy i bagaż doświadczeń --- każdy wie jak jest i widzi , nie musisz nikomu wpajać i narzucać swojej widzi mi się -- mi też nikt nie pomagał nigdy i żyję ciecu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Gregorek1234 napisał:
powiem ci tak,cham wyjdzie ze wsi ale wieś z chama nigdy, to buraki którzy kiedyś skorzystali z czyjejś pomocy a sami jej nie chcą zaoferować pzdr.

Srutututu... ale dobre autousprawiedliwienie wlasnej niezaradnosci..
Mimo wszystko.. powodzenia..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Maximus V MAX
(MAXIMUSV)
Wiking
taka smutna prawda, ja jeszcze nie widziałem takiego narodu jak my a widziałem sporo, rosjan, ukraińców czechów bośniaków i to za dużą wodą oni mają szacunek do swoich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Aneta Nyk
(jaity)
Wiking
jasta102 napisał:
[quote]jaity napisał:

może znów pojedź nie do Norwegii, o tam, gdzie ci tak dobrze było

Gdzie mi tak dobrze jest!
Nie musze tam jechac, bo jeszcze nie wyjechalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Aneta Nyk
(jaity)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
jaity -przestań pierdzielić bo rodzinę powiększysz , piszesz bzdury pod wpływem emocji --- nie myl pojęć dobrobyt itd. bo każdy od razu tutaj mistrzem zaraz po przyjeździe nie został , i większość z tych co pisze czynnie na forum ma za sobą lata pracy i bagaż doświadczeń --- każdy wie jak jest i widzi , nie musisz nikomu wpajać i narzucać swojej widzi mi się -- mi też nikt nie pomagał nigdy i żyję ciecu

Ja myle pojecia? To ja naskakuje na czlowieka, ktorego nie znam, nie wiem jaka ma sytuacje, dlaczego chce wyjechac itd. A ty taki doswiadczony i co nie mozesz mu pomoc, napisac kilka zdan gdzie ma szukac informacji, podac jakis link z ogloszeniami o pracy, mieszkaniach do wynajecia itd.
Gdybys naprawde mial jakikolwiek bagaz doswiadczen to zrozumialbys i dal przyslowiowa wedke.

A CIECIA POSZUKAJ SOBIE W RODZINIE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok