Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

vikariat a dag penger - Norwegia

3 Posty
piotr Moskala
(piuterson)
Wiking
hej

mam pytanie moze ktos moze mi rzeczowo odpowiedziec bo z teg co narazie slyszalem opinie na ten temat sa rozne.

jestem teraz zatrudniony w firmie na 100% pracuje w norwegi ok 4 lat ciagle na 100%.Zastanawiam sie nad zmiana pracy. Obawiam sie zeby nie zostac "na lodzie".
Poniewz ta praca ktora mnie interesuje daje szanse zatrudnienia na stale ale musze zaczac jako vikar. Zastanawiam sie czy jesji zdarzylo by sie tak ze nagle po np miesiacu strace prace na vikariacie albo np 2 dni w tygodniu bede musial siedziec w domy to czy bede mial mozliwosci otrzymywac dag penger.

Prosze o ddpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
normalnie, jeśli vikariat jest pracą też na 100% etatu to n ie wiem w czym masz problem ???-- chyba że jakaś biedna stawka godzinna??? jeżeli podejmujesz pracę to po co się pytasz o dagpenger??? coś widzę że masz możliwość ale ta możliwość jest bardzo marna albo napisz po prostu że ciebie zwalniają i nie kręć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
www.nav.no

cztery lata i być nieświadomym takich podstawowych rzeczy?

Było z rok dla adecco popracować, miałbyś większość spraw urzędowych na bieżąco.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie rozumiem ??? czy tak ciężko poprosić gościa przed podjęciem pracy o wgląd umowy ?? pracownik ma prawo do wglądu umowy przed podpisaniem jej --- i widać czarno na białym co tam pisze --- nie pasuje coś to bierze się umowę i idzie się do związków zawodowych , daje się umowę gościowi który siedzi w przepisach pracy/płacy i uzyskuje się odpowiedź ,czy umowa jest poprawnie skonstruowana i nie odbiega od norm taryfowych, godzinowych itd. --- w ten sposób najprościej się unika oszukaństwa na samym starcie jeśli ktoś jest mało zorientowany w przepisach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
piuterson napisał:
hej

mam pytanie moze ktos moze mi rzeczowo odpowiedziec bo z teg co narazie slyszalem opinie na ten temat sa rozne.

jestem teraz zatrudniony w firmie na 100% pracuje w norwegi ok 4 lat ciagle na 100%.Zastanawiam sie nad zmiana pracy. Obawiam sie zeby nie zostac "na lodzie".
Poniewz ta praca ktora mnie interesuje daje szanse zatrudnienia na stale ale musze zaczac jako vikar. Zastanawiam sie czy jesji zdarzylo by sie tak ze nagle po np miesiacu strace prace na vikariacie albo np 2 dni w tygodniu bede musial siedziec w domy to czy bede mial mozliwosci otrzymywac dag penger.

Prosze o ddpowiedz

Pracujesz juz 4 lata, wiec nie ma przeszkod zebys dostal dagepenger w razie utraty pracy.Wysokosc dagepenger bedzie naliczona za ubiegly rok kalendarzowy ( jesli prace stracisz w 2011, to zasilek bedzie obliczony na podst. 2010). Musisz miec zredukowany etat o min. 50% zeby otrzymac dagepenger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Fiona66 napisał:

Pracujesz juz 4 lata, wiec nie ma przeszkod zebys dostal dagepenger w razie utraty pracy.Wysokosc dagepenger bedzie naliczona za ubiegly rok kalendarzowy ( jesli prace stracisz w 2011, to zasilek bedzie obliczony na podst. 2010). Musisz miec zredukowany etat o min. 50% zeby otrzymac dagepenger

Prose Pani, a w których województwach to dają te dagepenger?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Fiona66 napisał:
piuterson napisał:
hej

Prosze o ddpowiedz

No tak, fiona masz racje ale dagpenger to jest tylko ok. 63% , a jesli mu przekroczy te 50% w pracy (np. o godzine) to nie dostaje nic.
To jesli ma jakakolwiek prace to niech sie dwa razy zastanowi.
pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
tropik napisał:
Fiona66 napisał:
piuterson napisał:
hej

Prosze o ddpowiedz

No tak, fiona masz racje ale dagpenger to jest tylko ok. 63% , a jesli mu przekroczy te 50% w pracy (np. o godzine) to nie dostaje nic.
To jesli ma jakakolwiek prace to niech sie dwa razy zastanowi.
pozdrawiam.

Pytal o dagepenger, a decyzje musi podjac sam. "Dobrymi radami pieklo wybrukowne"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Fiona66 napisał:

Pytal o dagepenger ...

dagepenger
oj to coś mi się wzrok rozkalibrował po tej ciepłej wódce zakąszonej słoninką z cebulką pokropioną octem. pora iść spać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
jasta102 napisał:
Fiona66 napisał:

Pytal o dagepenger ...

dagepenger
oj to coś mi się wzrok rozkalibrował po tej ciepłej wódce zakąszonej słoninką z cebulką pokropioną octem. pora iść spać

Słodkich snów

Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok