Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam pracy w Norwegii i jakiegoś noclegu .. - Norwegia

Czytali temat:
Adam B..... Girek (2514 niezalogowanych)
6 Postów
Jakub Kaźmierczak
(kubuchnek)
Wiking
Witam.

Dodałem ogłoszenie o poszukiwaniu pracy, jestem zdeterminowany i chciałbym pracować w Norwegii. Potrzebuję jakiś informacji na początek co powinienem najpierw zrobić.

Generalnie interesuje mnie każda praca, bo co prawda pracuje u dewelopera i sprzedaję mieszkania lecz zarabiam bardzo malutko ..

Czy możecie mi jakoś pomóc, rozmawiałem z kolegą i mówił mi żebym zaoszczędził 2000 zł i przyleciał bez niczego samolotem i znalazł jakiś nocleg u przypadkowego przechodnia a później szukał pracy, co o tym myślicie, i co jestem w stanie załatwić i powinienem już w tym momencie to zacząć załatwiać w polsce ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(MARIOZIZ)
Wiking
Fajnie że masz tak dużą motywację.Ja Ci niestety nie pomoge,bo jestem w podobnej sytuacji.Też mam plan wyjechać do NOR.Myślę że go zrealizuję do MAX-2mięsięcy-ja tam BĘDĘ.Ale dam CI rade,możesz zgłosić sie do ADECCO ale nie do pracy przez ich AGENCJĘ.Tylko poproś o adres firmy która chce i potrzebuje pracowników.POZDRAWIAM I POWODZENIA.Daj znć jak ci coś wyjdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Na chwile obecna w Norwegii jest ciezko z praca, nawet dla tych co znaja jezyk.
Co do noclegu 2 tys zl to 4 tys koron na dlugo Ci to nie starczy podejrzewam ze z 2 tygodnie to max, a i ludzie nie chetnie pomagaja obcym, wiec sie dobrze zastanow nad swoim wyjazdem... proponuje najpierw moze zarejestrowac sie na fiinn.no, nav.no, adecco.no, jobzone.no, manpower.no jest duzo takich biur ktore moga pomoc w znalezieniu pracy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
kubuchnek napisał:
Witam.

Dodałem ogłoszenie o poszukiwaniu pracy, jestem zdeterminowany i chciałbym pracować w Norwegii. Potrzebuję jakiś informacji na początek co powinienem najpierw zrobić.

Generalnie interesuje mnie każda praca, bo co prawda pracuje u dewelopera i sprzedaję mieszkania lecz zarabiam bardzo malutko ..

Czy możecie mi jakoś pomóc, rozmawiałem z kolegą i mówił mi żebym zaoszczędził 2000 zł i przyleciał bez niczego samolotem i znalazł jakiś nocleg u przypadkowego przechodnia a później szukał pracy, co o tym myślicie, i co jestem w stanie załatwić i powinienem już w tym momencie to zacząć załatwiać w polsce ?

Czesc!
Na ogol nie naleze do ludzi, ktorzy oblewaja ludzi lodowatym przysznicem, ale twoj pomysl przyjazdu tu z 2000 PLN i szukania noclegu u przypadkowego przechodnia w srodku zimy (!) brzmi jak kiepski dowcip.
Jezeli nie znasz nikogo i chcesz tu przyjechac w ciemno, musisz miec ze soba minimum 15000 - 20000 NOK. Muslisz liczyc sie z tym, ze nie znajdziesz przechodnia, ktory da ci "wikt i opierunek". Na nocleg musisz liczyc minimum 500,- za dobe + 150,- na jedzenie (w NOK). Jezeli nie uda ci sie nic znalezc w ciagu 2 tygodni, musisz jeszcze miec pieniadze na bilet do PL.
Jezeli jestes zaradny i znasz angielski, masz szanse na znalezienie pracy w Oslo (restauracje, budowy itp.), ale musisz byc tez przygotowany, ze moze to troche potrwac, albo ze niestety zakonczy sie to fiaskiem.

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Na znalezienie noclegu u przypadkowego przechodnia nie masz co liczyc. Dawniej Norwegia byla spokojnym krajem, malo kradziezy, malo rozbojow, ludzie w mniejszych miejscowosciach zostawiali domy i garaze niezamkniete. Teraz otworzysz gazete, to codziennie cos, codziennie czytasz o rabunkach, zabojstwach, kradziezach. No i ma to wplyw na ludzi. Norwedzy nigdy zreszta nie byli za wylewni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
sailor napisał:
kubuchnek napisał:
Witam.

Czesc!
Na ogol nie naleze do ludzi, ktorzy oblewaja ludzi lodowatym przysznicem, ale twoj pomysl przyjazdu tu z 2000 PLN i szukania noclegu u przypadkowego przechodnia w srodku zimy (!) brzmi jak kiepski dowcip.
Jezeli nie znasz nikogo i chcesz tu przyjechac w ciemno, musisz miec ze soba minimum 15000 - 20000 NOK. Muslisz liczyc sie z tym, ze nie znajdziesz przechodnia, ktory da ci "wikt i opierunek". Na nocleg musisz liczyc minimum 500,- za dobe + 150,- na jedzenie (w NOK). Jezeli nie uda ci sie nic znalezc w ciagu 2 tygodni, musisz jeszcze miec pieniadze na bilet do PL.
Jezeli jestes zaradny i znasz angielski, masz szanse na znalezienie pracy w Oslo (restauracje, budowy itp.), ale musisz byc tez przygotowany, ze moze to troche portwac, albo ze niestety zakonczy sie to fiaskiem.

Powodzenia

dokładnie tak.z dwoma tysiącami złotych(4000NOK) ,przyjeżdzać tu w ciemno to szaleństwo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kubuchnek napisał:
...Generalnie interesuje mnie każda praca, bo co prawda pracuje u dewelopera i sprzedaję mieszkania lecz zarabiam bardzo malutko ...
A co można rozumieć przez pojęcie .."zarabiam bardzo malutko..." oczywiście w Twoim przypadku...
Bo nie wciśniesz Mam tu kitu ,że zarabiasz marne 3000zł/m.
Dalej to już nie sięgam ...bo jak zwykle szkoda czasu i klawiatury...

A za 2000zł/~`4000nok...to nawet latem NIC nie załatwisz na Ulicy ... , no chyba ,że ten Kolega myślał o przydworcowym placu , gdzie można bez problemu nabyć .."dowolną ilość działek o marzeniu ponad czasowym..."i wtedy nocleg masz na trawie za friko...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Jakub Kaźmierczak
(kubuchnek)
Wiking
zarabiam 1600 zł.. także każda praca w NO mnie ratuje, dziś rozmawiałem z tym kolegą co mi naopowiadał no i miał taki pomysł żeby właśnie przyjechać i gdzieś się zarejestrować.

ja pytam Was co mógłbym zrobić z polski, rejestrować się gdzieś itp..znalazłem kolegę ode mnie co siedzi w Oslo więc może on mnie przenocuje pozostaje problem poszukania pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
wiesz co kubuchnek , twoja wypowiedź dla mnie brzmi jak dobry kawał, albo napisz od razu że sobie żartujesz i chcesz się pośmiać ?? , weź przestań człowieku ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kubuchnek napisał:
...znalazłem kolegę ode mnie co siedzi w Oslo więc może on mnie przenocuje pozostaje problem poszukania pracy
Skoro tak to w czym problem ...?
Wszak kolega to jak rodzina...a rodzina , to wiadomo ...dla niej wszystko...
...RZYM...KRYM...i pizdzisko...
Ugadaj się z Nim na cały pakiet pomocowy... i wtedy nie będziesz musiał nikogo szukać na ulicy...
A i On pokaże ... , że nieprawdą jest , iż ... na emigracji , Polak Polakowi , tylko Wilkiem Jest...
POWODZENIA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok