Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

pozwolenie na prace - Norwegia

Czytali temat:
Damian Trzciński Gabriela M (1288 niezalogowanych)
13 Posty
Kasia Kowalczyk
(kasia23)
Wiking
Witam mam pytanko czy jak dostane kontrakt na 10godz tygodniowo to czy dostane normalnie pozwolenie na pobyt? Bo moge się starać o bezrobocie bo w zeszłym roku zarobiłam potrzebna kwote itd ale skonczylo mi sie pozwolenie i nie moge dostac dagpenger bo nie mam waznegopozwolenia.I mam mozliwosc właśnie pojscia do pracy na te 10 godz i czy dostane wtedy pozwolenie zeby zlozyc o pieniazki o dagpenger bo wiem ze jak bede miala mniej niz 50 procent zatrudnienia to moge sie starac o dag penger. Czy dobrze wiem mysle? Prosze o pomoc i o rady. Dzieki z gory ;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kasia23 napisał:
Witam mam pytanko czy jak dostane kontrakt na 10godz tygodniowo to czy dostane normalnie pozwolenie na pobyt? Bo moge się starać o bezrobocie bo w zeszłym roku zarobiłam potrzebna kwote itd

nie zrozumiałe ....... to praca czy bezrobocie ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Kasia Kowalczyk
(kasia23)
Wiking
No moze nie jasno. Starałam sie o bezrobocie ale dostalam odmowe bo nie spelniam jednego warunku nie mam aktualnego pozwolenia. Teraz mam mozliwosc pojscia do pracy ale tylko 10 godz tygodniowo czy na taka prace dostane pozwolenie na pobyt? Bo jesli dostane i w tej pracy by mi sie nie ulozylo to bede mogla isc na bezrobocie bo bede spelniac wszystkie warunki. Ale chodzi czy podejmowac taka prace czy dostane pozwolenie czy nie zaprzatac sobie nia glowy bo moze nie dostane pozwolenia i szukac dalej a jest ciezko cos znalezc.
Moze teraz mnie ktos zrozumie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(realistka)
Wiking
Trochę motasz kobieto...ale uważam,że powinnaś spróbować...co Ci szkodzi? A może coś się kiedyś znajdzie ...tzn.więcej pracy...i będzie jak znalazł...Życie jest nieprzewidywalne!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
z 10 godzinami na tydzień to trudno powiedzieć ale wydaje mi się że nie dostaniesz zezwolenia czy tzw rejestracji bo stwierdzą że nie zarobisz na swoje utrzymanie .
jak chodzi zasiłek to dostaniesz , trzeba złożyć dokumenty w nav i jak otrzymasz decyzję o przyznaniu zasiłku zarejestruj się na udi i z tym na politi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a jeżeli cię nie chcą zrejestrować to może nie obejść się bez jakiegoś prawnika
znaczyło by to może że ktoś jak przepracował 5 czy 10 lat w norge i skończyło mu się stare tzw pozwolenie na pracę i jednocześnie robota to nie należy mu się nic w norge ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(realistka)
Wiking
Dokladnie zgadzam się z Andre! ja myślę.że w ogóle nie powinno być problemu z tym pozwoleniem ale najlepiej zapytać jakiegoś prawnika....jest ktoś taki nawet za free...Powodzenia i daj znać bo to ciekawy wątek...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie ma żadnego problemu z dostaniem pozwolenia na pracę , możesz nawet pracować tutaj 1 godz miesięcznie , jeśli ci to pasuje , to i tak dostaniesz pozwolenie o pracę > nie ma tutaj jakichkolwiek ustaw odnośnie stawek czy czasu pracy przy składaniu papierów o pozwolenie na pracę (pobyt), ale najlepiej jak powiesz swojemu pracodawcy żeby napisał ci na kontrakcie procentowo czyli np. że to praca np. na 10-20 % etatu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Kasia Kowalczyk
(kasia23)
Wiking
Dzieku wszystki za rady napewno napisze coi jak jak tylko dojdzie do skutku ;D
Mam nadzieje ze bedzie ok ;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Kasia Kowalczyk
(kasia23)
Wiking
Hej no i się udało nik nic nie sprawdzał ile ogodzin itd. dostałam pozwolenie na czas nieokreslony. Czekałam 20 min na papier.
Szczęśliwa że wszystko ok ;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok