1 NOK
Witam serdecznie mam pewnien problem, otóż 17 maja poszłam na policję załatwić pozwolenie na pobyt (oczywiście z umową od pracodawcy). Pani mnie obsłużyła (porozumiewam się w j. angielskim) i ...
Witam, chciałabym zapytać, czy istnieje coś takiego jak norweski odpowiednik książeczki sanepid? czy jest wymagane mieć takie oświadczenie np do pracy np. w barze czy w sklepie spożywczym, tak jak ...
hej czy ktoś wie po jakim czasie Nav wypłaca pieniądze za chorobowe? jak długo się czeka na pieniądze?prosze o odpowiedzi.pozdrawiam
Antoni Perez
19-08-2011 03:14
prosze o informacje gdzie mozna nabyc cennik na uslugi ogolnobudowlane wykonczeniowka z gory dziekuje i pozdrawiam
Antoni Perez
19-08-2011 03:12
Witam Ten temat był pewnie wałkowany wiele razy, ale kto pyta nie błądzi. Przerwałam studia na rok i chciałabym wyjechać na rok lub dłużej do Norwegii. Zaczełam od szukania pracy przez internet nav ...
Witam, od dłuższego czasu zastanawiam się nad zainwestowaniem w Polsce w jakieś nieruchomości, grunty inwestycyjne, działki itd. Czy ktoś z Was ma już jakieś doświadczenia, którymi mógłby się ...
Inwestowanie Treeneo
18-08-2011 04:43
Szukam skutecznej firmy zajmującej się odszkodowaniami, chodzi o wypadek w pracy. Może ktoś korzystał z usług jakiejś i się podzieli namiarami z góry dzięki. Pozdrawiam.
Szukam kontaktu z polskimi kucharzami w Oslo lub okolicach.igor6699@gazeta.pl+48502189260.
Mam do Was pytanie: Czy żeby podjąć w Norwegii pracę trzeba posiadać d-nummer i pozwolenie o pracę, w przypadku pobytu na terenie kraju DO 3 miesięcy?
Witam Mam pilne pytanie . Chce przeslac pieniadze z konta w norwegii posbanken do nordei w polsce . Nie bardzo moge sobie z tym poradzic . Po zalogowaniu nie wiem co mam wybrac w nastepnej ...
Może orientuję się ktoś jak wygląda przewóz towaru Tirem do Polski, czy za rzeczy z powodzi które dostałem za darmo będę musiał zapłacić podatek ? Może ktoś zna firmę która zajmuje się kompleksowo ...
Na jakiej zasadzie działają tutaj pośrednicy pracy (płaci pracodawca, czy może pracownik gdy dostanie pracę) Czy ktoś miał z agencjami wymienionymi w dziale "Praca w Norwegii"/Oslo do ...
Witam urzytkownikow badz urzytkownika ktory ma kontakt, badz sam posiada namiar na wynajecie pokoju W Stavanger na okres na (1mc).jestem osoban bez konfliktowa nie naduzuwam ...
Wiem że temat był poruszany wielokrotnie, jeśli chodzi o łączenie rodzin typu żona mąż i odwrotnie. Interesuje mnie jak wygląda sprawa załatwienia pozwolenia na pobyt dziewczynie wraz z dzieckiem ...
witam mam prośbę czy może ktoś podać namiary na jakieś polskie agencje pracy które rekrutują do pracy w Norwegii
Witam, z góry przepraszam, bo widzę, że wątek zasiłków był już wałkowany, jednak nie znalazłam informacji, które mnie interesują. Przyjechałam do Norwegii 3 miesiące temu, mam dwójkę dzieci (2 i 3 ...
Pączki Polskie,nie to co tutaj oferują,co potrzeba aby było legalnie.
Witam ! Przez caly rok 2010 oraz 2011 zakupilem w Polsce sporo towaru na firme w Norwegi. Wszystko oczywiscie na fakture VAT z danymi Norweskiej firmy, jednak towar wywozony poza UE nie podlega ...
Witam-planuje przeprowadzke z rodziną do norwegi-chętnie wysłucham waszych rad i z gory dziękuje
Piotr Doszko
09-08-2011 21:05
witam czy ktos moglby mi powiedziec czy nalezy mi sie permitering moja sytuacja wyglada tak: od dnia 19.04.2011r mam kontrakt z norweska firma to moja pierwsza praca w norwegii kontrakt jest ...
Witam wszystkich Mam pytanko i proszę o pomoc. Jak wyglada sprawa z lekarzem tzn co trzeba zrobić po zarejestrowaniu sie w NAV-ie. Trzeba czekac czy wypełnić jakiś formularz
Krystian Kmieciak
09-08-2011 17:33
Witam, proszę o doradzenie, w którym obszarze Norwegii jest najwięcej gospodarstw rolniczych. Chodzi mi o pracę sezonową.
A XXXXXXXXXXX
09-08-2011 15:36
Witam. Mam pilna sprawe dotyczącą foreldrepenger. W lipcu tego roku urodziłam synka, wczesniej pracowałam w firmie sprzątającej,ale od stycznia tego roku poszłam na sykpenger (bylam na nim do końca ...
Witam wszystkich, obecnie przebywam w miejscowości Hamar, wybrałem się do Norwegii z ciekawości, widzę teraz że to porządny kraj i chętnie bym się tu wprowadził na stałe. Wiecie może gdzie tutaj, ...
Witam szukam pracy w Molde,moge robic wszytko,nawet na budowie
Witam mam pytanie.Pracowalem jakis czas i nie bylem zarejestrowany czy pracodawca mogl odbic mi podatek od tych godzin??
Zapłacę za załatwienie pracy z pierwszej wypłaty kwestia dogadania się szukam pracy jako pomocnik na budowie fizycznej wszelkiej do jakiej się nadam
Witajcie udało się, może komuś założyć konto w Sparebanku tylko na podstawie dowodu osobistego? Chodzi mi tu o konto z dostępem z internetu i karta do bankomatu. Konto bankowe pani w banku mi ...
Nazywam sie Artur,pochodze z Radomia.Wybieram sie do stavanger w poszukiwaniu jakiejs Jobbe.Prosze o wyrozumialosc,domyslam sie ze nie raz ktos na tym forum pisze ze szuka pracy.Ale do rzeczy.Wiem ze ...
Witam. Bywałem na różnych forach,w różnych miejscach próbowałem zaczerpnac pomocy lub odpowiedzi na moje pytania.Niestety nie jest to tak łatwe i konkretne jakby się wydawało.Co użytkownik to ...
czy ktos orientuje sie, czy będąc chorym i idąc do lekarza można dostać sykemeling, czy jak już sie jest w domu to on nie przysługuje? i kto wtedy zajmuje się dzieciaczkiem?mąż???? dzięki za info
witam, mam nurtujące mnie pytanie i jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat, prosze o poradę otóż-obecnie jestem na urlopie macierzyńskim, moja starsza corkanie nie chciała chodzić barnehage więc na ...
Jak w temacie proszę o pomoc. serdeczna prośba o przetłumaczenie CV na język norweski.
Witam,mam pytanie czy moje10letnie dziecko kwalifikuje sie do zasilku rodzinnego z Norwegii w sytuacji kiedy jego ojciec pracuje w Norwegii, napewno odprowadza tam podaatki (posiadam m.in. "Tax ...
Hei! Sam przyjechalem do Norwegii w polowie maja, udalo mi sie znalezc prace i mam zamiar zostac tu juz na stale. Od 1. maja 2011 zmienily sie przepisy i caly proces podjecia legalnej pracy wyglada ...
Pracuje jako freelens (umowa-zlecenie) dla roznych firm,moj poprzedni zleceniodawca w swoim katalogu reklamowym uzyl 14 sztk. moich zdjec fotograficznych bez pytania mnie o zgode,jak rowniez nie ...
Witam, jestem tu nowa. Od jakiegos czasu dostaje pisma z norwegii. W 2010 roku pracowalam niecale 3 miesiace, podatek zostal mi zabrany. Szkoda ze te pisma sa w jezyku norweskim bo nic nie rozumiem ...
witam czy podczas pobytu na chorobowym należą się świadczenia typu feriepenger???
Mam male pytanko mial ktos kiedys jakis przypadek kradziezy a ubezpieczony byl w firmie if Chodzi mi o to ze zostal mi skradziony samochod a pacjent z firmy ubezpieczeniowej mowi ze koszta ...
witam, słyszałam, że pracując w norwegii bedzie w przyszlości należał się dodatek do polskiej emerytury,czy to prawda????? Jeżeli tak to jakie warunki nalezy spelniać by go w przyszłości ...
do tej pory miałem zwracane pieniądze za dojazd do pracy, która wymaga by jeździć dwa razy dziennie. do pracy mam 15km w jedna stronę wiec na dzien zwracane mam 30kmx3.65nok. Ostatnio pracodawca w ...
Witam,mam zapytanie od 2011 r,od stycznia weszło w norwegii prawo opodatkowania studentów.Szukałam w sieci wiadomości odnośnie stawki podatku ,jak również minimalnej kwoty jaką pracodawca ma prawo ...
witam.moja corka idzie do szkoly od wrzesnia.w styczniu spodziewamy sie drugiego dziecka {zyjemy w wolnym zwiazku} czy nalezy mi sie opieka od norweskiego pracodawcy na jakis czas,gdyz mojej ...
Witajcie! Obecnie pracuje w Norwegii a czek z kwotą w złotówkach przyszedł do mojego domu rodzinnego w Polsce (zwrot podatku). Kasa przyszła w formie czeku z Deutsche Bank (Aktiengesellschaft) ...
Witam. Pracuję w Norwegii i staram się o pozwolenie dla męża na zasadzie łączenia rodzin. Posiadam konto w banku i chciałabym aby mąż był współwłaścicielem konta Czy jest w ogóle taka ...
Grzegorz Szymczak
20-07-2011 21:38
Witam serdecznie. Od kilku dni trapi mnie pewna sprawa. A mianowicie.... Jestem na Dag penger od czterech tygodni i za dwa tygodnie chce pojechac do Polski na trzy tygodnie. Czy nie będzie problemu z ...
Mam do was pytanie czy jest możliwe że 2 osoby prawie o takich samych imionach i nazwiskach widnieją w skkatte. Mój mąż pracował w Norwegii nie długo bo w 2008 - 4 mc i później w 2009 tez niby według ...
Witam wszystkich, pracuję w polskiej firmie i mam za zadanie rozpoznać się w rynku norweskim i znaleźć dystrybutora naszego produktu na tym rynku. Niewiem za bardzo do jakich firm powinienem się ...
witam Mam do was prosbe od wczoraj jestem w trondheim i tu nie bede oryginalny Szukam pracy, wiecie jak tu z tym wyglada, gdzie sie udac itp.Nie znam norweskiego, chetnie pojde na kurs ale najpierw ...
Witam serdecznie, Mój narzeczony wyjechał własnie już 4 raz na sezon letni do Norwegii, prosił abym uzyskała info, bo podobno są teraz jakieś zmiany w rozliczeniach w podatku dochodowym? On ...
Witam wszystkich bardzo serdecznie mam już drugi raz taki sam problem dotyczący rozliczenia podatku z Norwegi za rok 2010. W ubiegłym roku w norwegi pracowałem 7 miesięcy a urząd podatkowy rozliczył ...
Witam wszystkich! Mam prosbe do osoby ktora była w mojej sytuacji,badz jest zorientowana w tych sprawach! Zgodziłam sie na kupno domu w biurze nieruchomosci LEGAL adwokat,ale nie podpisałam jeszcze ...
Witajcie. Mam problem dlatego zwracam się do wszystkich państwa przebywających już w Norwegii. Jestem pielęgniarką z wyżsyzm wykształceniem, pracującą w Polsce. Chciałabym pod koniec roku wyjechać ...
Czy mógłby ktoś doinformować mnie lub podesłać linka w temacie opłat? Przejechaliśmy E6 od Otta do granicy i co jakiś czas były tablice 12kr;16kr. Zapłaciliśmy tylko 2x po 20NOK już za Oslo jadąc ...
mieszkam obecnie na cyprze z chłopakiem, jest rumunem ma 33 lata zna 4 języki perfekcyjnie 3 inne słabiej, ja tylko angielski, chlopak ma wieksze szanse na leprza prace, nie ma zadnej specjalnej ...