Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Oszczędzanie - Norwegia

Czytali temat:
marcin sz Karolina . monika mojanorwegia (2458 niezalogowanych)
9 Postów

(Marzenka75)
Wiking
Witam, jestem w Norwegii od niedawna i zarobiłam już trochę, chciałabym gdzieś te pieniądze odłożyć albo na jakąś książeczkę wpłacać dla mojego malucha, ma ktoś może doświadczenie z takimi sprawami bo ja jestem całkiem zielona.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(ToToro)
Wiking
A chodzi ci o wpłatę jakiejś określonej sumy? tzw. lokata czy bardziej jak piszesz dalej wpłacać na książeczkę czyli jakieś comiesięczne regularne wpłaty na dziecko czy na jakiś inny cel??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Marzenka75)
Wiking
No w sumie to sama nie wiem jak lepiej, ale takie miesięczne odkładanie byłoby dobre mniej bym chyba odczuła niż wpłata od razu jakiejś dużej sumy, no i oczywiście żeby to się jakoś jeszcze pomnażło . A te wpłąty muszą być takie same?? czy mogą być różne tzn, raz więcej raz mniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(ToToro)
Wiking
To znaczy jak wolisz możesz wpłacać miesięcznie bądź rocznie, takie programy którymi ja dysponuje zaczynają się od 200zł i poniżej tej sumy zejść nie możesz. najlepiej to założyć sobie jakąś konkretną sumę którą chcesz uzbierać dla dziecka czy na samochód czy mieszkanie np. 100 tysięcy czy nawet więcej i wtedy dowiemy się ile potrzeba odkładać żeby zgromadzić taką kwotę. Oprocentowanie jest różne od gwarantowanych 3% ale na taki to nie warto bo go inflacja "zeżre" ale w ciągu roku wypracowanie 10% jest jak najbardziej możliwe. Oczywiście można i większe zyski osiągnąć natomiast nie ma co koloryzować im większy zysk tym większe ryzyko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Marzenka75)
Wiking
mniej więcej chyba rozumiem a co to za bank że takie duże oprocentowanie można mieć?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
jeśli chcesz możesz zawsze wpłacać na moje konto ;P sumy są dowolne i bezzwrotne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Marzenka75)
Wiking
Dzięki nie skorzystam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(ToToro)
Wiking
No to nie jest Bank, a to jakie zyski osiągniesz zależy od ciebie. Dostajesz platformę internetową na której masz dostęp do wszystkich rynków świata ok 120 funduszy inwestycyjnych i sama decydujesz, analitycy przesyłają ci na bieżąco prognozy i działasz. Tylko tak strasznie to brzmi ale z pomocą analityków to bułka z masłem robisz alokacje raz na rok i masz z głowy. I ty ostatecznie decydujesz jakie chcesz ponieść ryzyko. Myślę że jest to fajna alternatywa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Marzenka75)
Wiking
Nie wiem czy dała bym rade z tym wszystkim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(ToToro)
Wiking
Tym sie nie przejmuj od tego są specjaliści którzy ci pomogą, jeżeli sama nie dasz radę. albo jeżleli wogóle nie wiesz o co chodzi tym bardziej firma da ci indywidualnie specjalistę do twojego rachunku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok