Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

D-nummer - Norwegia

Czytali temat:
radoslaw milewski Marysia11 thankful Paulina Żeleźniak (830 niezalogowanych)
4 Posty
Wiking
Mam do Was pytanie:

Czy żeby podjąć w Norwegii pracę trzeba posiadać d-nummer i pozwolenie o pracę, w przypadku pobytu na terenie kraju DO 3 miesięcy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bhazd napisał:Mam do Was pytanie:
Czy żeby podjąć w Norwegii pracę trzeba posiadać d-nummer i pozwolenie o pracę, w przypadku pobytu na terenie kraju DO 3 miesięcy?

N I E... trzeba mieć pozwolenia ...
T RZ E B A MIEĆ -D- numer jeżeli chce się pracować legalnie , pracodawca nie dale pieniędzy do ręki tylko na konto w Banku i tam jest potrzebny -D-numer oraz do Urzędu Skarbowego...Skatt...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Idziesz do Skate i rejestrujesz sie jako turysta. Dostajesz karte podatkową na trzy miesiące i możesz pracować. Żeby dostać karte podatkową musisz mieć kontrakt podpisany z pracodawcą w tym przypadku pozwolenia na policji Cie nie interesują. Przerabiałem to 2 tyg temu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Konto w banku też nie jest konieczne bo dostaniesz czek który zrealizujesz w banku tylko że na konto pieniądze dostaniesz wcześniej a na czek trzeba poczekać do tygodnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Motyl napisał:
Konto w banku też nie jest konieczne bo...

...NIC NIE JEST KONIECZNE...!

Przecież można pracować na czarno i forsę dostawać bezpośrednio do ręki ...
I Państwo nie okrada wtedy z podatku...

Jak się pracuje i nie ma się legalnego konta w Norge Banku , to jest się człowiekiem gorszej kategorii ...

Nawet policja inaczej traktuje gościa , jak zamiast Polskiego Dokumentu Pokazuje Norweską Kartę Bankomatową ze zdjęciem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
155 Postów

(Motyl)
Stały Bywalec
Masz racje ale jak ktoś chce pracować jako turysta trzy miesiące np student to po co otwierać konto? Zbędne formalności koszty utrzymania konta moim zdaniem jest to sprawa indywidualna i każdy wie czego potrzebuje powiedziałem tylko że konto nie jest konieczne choć dobrze je mieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok