Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dla tych, ktorzy chca pracowac w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(1038 niezalogowanych)
2 Posty

(V!sor)
Wiking
Hei!
Sam przyjechalem do Norwegii w polowie maja, udalo mi sie znalezc prace i mam zamiar zostac tu juz na stale. Od 1. maja 2011 zmienily sie przepisy i caly proces podjecia legalnej pracy wyglada inaczej. Wiele osob przyjezdza tutaj majac nieaktualne informacje. W ramach wsparcia opracowalem w miare czytelny mam nadzieje schemat, ktory przedstawia po kolei, co i w jakiej kolejnosci trzeba zrobic. Wszystko sprawdzone na wlasnej skorze. Jesli cos jest niejasne, chetnie dopowiem, o ile oczywiscie bede wiedzial. Sam jestem jeszcze nowy, ale juz pare spraw urzedowych zalatwilem. Jesli sie komus pr zyda, to vær så god, jesli nie, to ha det bra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...teraz

po tym schemacie

to juz napewno wszyscy nowi zglupieja do reszty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(Kovalska)
Początkujący
V!sor napisał:
Hei!
W ramach wsparcia opracowalem w miare czytelny mam nadzieje schemat, ktory przedstawia po kolei, co i w jakiej kolejnosci trzeba zrobic. Wszystko sprawdzone na wlasnej skorze. Jesli cos jest niejasne, chetnie dopowiem, o ile oczywiscie bede wiedzial. Sam jestem jeszcze nowy, ale juz pare spraw urzedowych zalatwilem. Jesli sie komus przyda, to vær så god, jesli nie, to ha det bra

Spoko, spoko, mnie się przyda... do Kącika poezji...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(Kovalska)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
216 Postów

(Anna Maria)
Stały Bywalec
V!sor napisał:
Hei!
Sam przyjechalem do Norwegii w polowie maja, udalo mi sie znalezc prace i mam zamiar zostac tu juz na stale. Od 1. maja 2011 zmienily sie przepisy i caly proces podjecia legalnej pracy wyglada inaczej. Wiele osob przyjezdza tutaj majac nieaktualne informacje. W ramach wsparcia opracowalem w miare czytelny mam nadzieje schemat, ktory przedstawia po kolei, co i w jakiej kolejnosci trzeba zrobic. Wszystko sprawdzone na wlasnej skorze. Jesli cos jest niejasne, chetnie dopowiem, o ile oczywiscie bede wiedzial. Sam jestem jeszcze nowy, ale juz pare spraw urzedowych zalatwilem. Jesli sie komus pr zyda, to vær så god, jesli nie, to ha det bra

A co mówią lekarze...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...nawet

zyda ci sie udalo spotkac i umiescic w schemacie (prawy dolny rog)

tylko do czego potrzebny jest zyd dla nowych (i starych) w norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
schemat jest zarąbisty !!! tylko okulary potrzeba ...pozatym wszytko wiadomo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
niestety ale dla 80% Polaków jest to nieprzydatne z powodu niemożności zrozumienia i wykorzystania drukowanych informacji oraz przedstawień graficznych tj. ikon, wykresów, diagramów), czyli praktycznej niezdolności posługiwania się słowem pisanym: braku zrozumienia treści najprostszych instrukcji, braku umiejętności wypełnienia najprostszych formularzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
133 Posty
Renata Justyna
(Renata84)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
ze ci sie tak chcialo z tym schematem kombinowac...
tak czy siak ludzie sie beda pytac bo im sie niechce szukac informacji
PS teleskop Hubble'a by sie przydal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok