Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pytanie o pozwolenie - Norwegia

Czytali temat:
Zjawiskowa Dziewczyna Ryszard Plonka (304 niezalogowanych)
6 Postów

(Klaudia666)
Wiking
Witam mam pytanko..nie mam pozwolenia na prace,moglam jedynie pracowac 3 mies.na extra pomoc..Co mam teraz zrobic czy wystarczy ze na pare dni pojade do polski czy musze byc dluzej by znow na 3 mies.dostac dopuki nie znajde pracy na stale
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Jeśli wejdziesz na stronę UDI to się dowiesz, że Polacy już od ponad 2 lat nie potrzebują pozwolenia na pracę. Teraz wystarczy zgłosić swój przyjazd do Norwegii na Policji. Z dokumentem potwierdzającym rejestrację idziesz do okienka obok czyli do Rejestracji Ludności gdzie nadadza Ci tymczasowy numer osobisty. Możesz pracować bez kontraktu napewno 3 miesiące ale chyba nawet 6. Pracodawca ma obowiązek zarejestrowania Cię w urzęcie AA-registeret przy NAV w ciągu 14 dni od zatrudnienia Cię. Jak długo nie przedstawisz kontraktu w Urzędzie Rejestracji Ludności tak długo będzie Ci potrącane 50% wynagrodzenia. Gdy już dostaniesz kontrakt idziesz spowrotem do Folkeregister. Okazujesz kontrakt oraz podajesz miejsce zamieszkania a oni w ciągu kilku tygodni przydzielajką Ci stały numer osobisty, z któym to udajesz się do trzeciego okienka czyli Urzędu Skarbowego, w którym to dostajesz Skattekort czyli kartę podatkową. Teraz pracodawca będzie potrącał jedynie określoną wartość tytułem podatku.
Mam nadzieję, że informacja ta jest pomocna.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Klaudia666)
Wiking
Ja mam tymczsowy numer ze skatte,mam kontrakt ale tylko na extra pomoc,a na policji powiedzieli ze musze miec stala prace by dostac pozwolenie a bez moge do 3 mies.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok