1 NOK
polonia.wp.pl/title,Francja-polski-hydra...87713,wiadomosc.html
Pytanko mam czy legalne jest wyciecie w lesie choinki na swieta w Norwegii.?
polonia.wp.pl/title,WBrytania-Polacy-tra...93003,wiadomosc.html cos mi tu pachnie islamem i wojna podjazdowa LEWACTO
pl.radiovaticana.va/Articolo.asp?c=638505 www.bt.dk/krimi/ville-daekke-juletraessa...er-smadrede-tv2s-bil
WITAM Znacie może jakies duze eventy w norwegi z muzka house, trance, hardstyle?? Pozdr
Witam, mam pytanie czy jest możliwość otrzymania stałego numeru personalnego, jeśli się nie pracuje w Norwegii? Przyjechałam tutaj i mieszkam 2 lata z chłopakiem, jest tu też mój ojciec. Jeśli jest ...
witam...mój mąż pracuje w firmie adecco...jest w okresie dwumiesiecznego wypowiedzenia.... adecco chce go wysłac na aut spacering (nie wiem czy dobrze napisalam)...czy moze tak zrobic? i jak długo ...
POTRZREBNE MODELKI NA KURS KOSMETYCZNY W DNIACH 16, 17,18 LISTOPADA. PIĄTEK MANICURE, SOBOTA ZAŁOŻENIE TIPSÓW , NIEDZIELA UZUPEŁNIENIE TIPSOW BĄDŹ ŻELI. SZKOLENIE JEST NA PROFESJONALNYCH I BARDZO ...
stefan stefanski
14-11-2012 15:04
Witam Znalazłam Wasze forum.. Jestem fizjoterapeutą i chciałabym wyjechać do Norwegii z rodziną najlepiej. Mam 2letniego synka. Planuje przedtem jednak naukę języka, bo z tego co się zorientowałam ...
Witam serdecznie! Chciałabym się dowiedzieć gdzie można kupić chip auto pass, żeby nie płacić takich kosmicznych sum za wjazd do miasta... te bramki mnie wykończą finansowo Z góry dziękuję za pomoc
Joanna C
14-11-2012 12:20
Witam zajmę sie cateringiem na imprezy okolicznosciowe osli i Østfold kontakt na nr 45923791 badz na maila kaska6660@vp.pl
katarzyna stencel
14-11-2012 10:34
WYRUSZAM Z CENTRALNEJ POLSKI PRZEZ POZNAŃ ŚWINOUJŚCIE YSTAD DO OSLO MOGĘ ZABRAĆ PRZESYŁKI, PACZKI PO TRASIE I W OKOLICY SZCZEGÓŁY PROSZĘ PISAĆ NA PRIV POZDR SCANDY
Witam, mam do przetlumaczenia kilka slowek z polskiego na norweski, ale dokladnie tlumaczyc ich nie mozna bo niektore zawody nie sa takie same w NO jak w PL i maja inna nazwe. Pomozecie? Oto owe ...
Uciążliwe kontrole, dyskryminacyjne płace, oskarżenia o odbieranie chleba miejscowym, nawet propozycje wprowadzenia deportacji – takie praktyki dotykają imigrantów. „Starzy” członkowie Unii coraz ...
Witam Mam pytanko, od miesiąca jestem na zasiłku który dostałem na 12 miesięcy a teraz znalazłem pracę do końca roku. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak będzie wyglądała dalej sprawa z moim ...
Jak Janusz Palikot, ja tyko pytam. Nie stwierdzam faktu. Tylko pytam dużymi literami, czy forum, na którym ktoś pyta o bank, o fachowca który coś mu naprawi, o pomoc w umeblowaniu mieszkania, pracę ...
Witam po 20 listopada do 30 Będe potrzebował transportu dla kobiety w ciąży i dziecka 1,5 roku. i większej ilosci bagażu na busa. dokladnie 3może 4 duże walizki. Trasa z Warszawy do Drammen. Lub ...
Jadę 12-13 do Oslo z Łodzi Mogę zabrać jedną osobę, paczki, przesyłki, itp. Jeśli potrzebujecie czegoś z Polski, mogę zabrać max długość 2,4 m kontakt na priv
Witam, mam następujące pytanie. Czy w Oslo funkcjonuje komunikacja nocna, tzn czy w godzinach nocnych jeżdżą autobusy , tramwaje ?
Zmienilam w danych firmy , ze jestesmy platnikami MVA , ale przy wystawianiu faktury nie moge zaznaczyc (wybrac) MVA co musze jeszcze zrobic . POMOCYYY !!!
Witam mam pytanie jak długo trzeba czekać na pieniądze jak wygląda sprawa jak zwolnienie częściowo było wystawione w norwegi a częściowo w Polsce (miałem wypadek na budowie skręciłem nogę lekarz ...
wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-well...00885,wiadomosc.html a tu po niemicku artykul zrodlowy www.ksta.de/aus-dem-kreis/internet-lehre...364862,20835896.html nie ma sladu ze to byl ...
wysłałem wiadomość na priv czy nadal jesteś zainteresowana?
Dlaczego???? Od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego takie fajne forum jak moja norwegia ktore mogloby naprawde stac sie portalem dzieki ktoremu Polacy w norwegii nawiazuja znajomosci, wymieniaja ...
Jak donosi weekendowy DN od stycznia zmieniają się przepisy, nei będzie się już opłcało zatrudniać polaków jako podwykonawców Dokładnie jest tak : Timelønnen for en fagarbeider som leies inn fra ...
UtropTV to norweska telewizja tworzona przez wielokulturowy zespół, nadaje na kanale TV8 postanowili zrealizować serię programów o cudzoziemcach w Norwegii i ich kuchniach narodowych. Na przyszły ...
Czytałam ostatnio tekst o ciekawej usłudze-tłumacz telefoniczny dostępny 24h na dobę. Jesteś w obcym kraju, chcesz coś załatwić a nie znasz dobrze języka zawsze możesz do nich zadzwonić i nie ...
czy norwegian wciąz lata z okecia, czy jak ta "cudowna"reszta przewozników przeniósł sie do Modlina ?
zbyszek lalik
11-11-2012 14:20
Witam jestem w Oslo od 2 tygodni i poszukuje pilnie pracy. W Polsce pracowalam jako barmanka,kelnerka,oraz kasjerka,czasami opiekowalam sie takze dzieciakami i pomagalam przy sprzataniu ...
Sebastian20 Sebastian20
11-11-2012 11:43
Witam. podejme sie jakiej kolwiek pracy w Norwegi. moge sprzatac opiekowac sie dziecmi najlepiej w obrebie Akershus
Od dłuższego czasu nurtuje mnie pewna jakże ciekawa kwestia... Mianowicie dlaczego tylu naszych rodaków jest posiadaczami tych oto wyżej wspomnianych wąsów? W szczególności mile widziane są ...
hej, znajomy ma wolny pokoj do wynajecia w Vin terbro. piszcie do niego na maila. To facet ma 43 lata. mieszkal z facetami ale chcialby z kobieta. konbieta moze utrzymac porzadek nieprawdaz. ...
witam czy tak ciężko zdobyć pracę w Norwegi jako zbrojarz proszę o konkretne odpowiedzi pozdrawiam
Zapraszam Państwa do zapoznania się z ofertą książek w języku norweskim. Proponowane książki stanowią największy zbiór pozycji w Polsce, proponowany bo bardzo atrakcyjnych cenach. Wszystkich ...
Witam Planuje sie przenieśc do Norwegi, jestem w trakcie nauki jezyka. Słyszałam Od znajomego ze jak bede znała program Atocad to szybko znajde prace? Prosze o opinie w tym temacie, ponieważ ...
widzialam ogloszenie na finn.no w Vestby przy pakowaniu sera w warunkach nizszej temperatury....ale to bylo miesiac temu.
Witam, mam pytanie odnośnie wynajęcia domu. Co dzieje się w sytuacji, gdy po zakupie domu w Norwegii( w kredycie) powraca się na stałe do Polski? W sytuacji wynajęcia całego domu i nie uzyskiwania ...
Witam wszystkich na forum widze,ze czesto tu zagladacie moze bedziecie w stanie mi pomoc..Od 10 dni jestem w Norwegi i mam problemy ze znalezieniem pracy.Przed przyjazdem znajomy obiecywal,ze bedzie ...
Sprzedam Nowy Samsung Solid B2710. Nowy w pudelku nie urzywany.Zestaw sluchawkowy,ladowarka,rachunek,gwarancja 2 lata.polskie menu.Telefon ma aparat 2Mpix,GPS,radio,mocna latarke,bateria 9 dni ...
Witajcie, przylatuje dzisiaj pierwszy raz do Norwegi. Laduje na lotnisku Rygge i chce sie dostac do Oslo. Oferta PKS Oslo jest najlepsza. Czy znacie rozklad jazdy z lotniska do Oslo? Czy wymagana ...
Sprzedam Nowy Samsung Solid B2710. Nowy w pudelku nie urzywany.Zestaw sluchawkowy,ladowarka,rachunek,gwarancja 2 lata.polskie menu.Telefon ma aparat 2Mpix,GPS,radio,mocna latarke,bateria 9 dni ...
witam mam problem z zasiłkiem chorobowym jestem po operaci serca i mam problem z zasiłkiem niekcą mi wypłacic co mam zrobic
Witam wszystkich szukam mieszkania do wynajęcia z dziewczyna najlepiej w okolicy Jessheim . jesli ktos wie lub ma namiary to bardzo prosze o kontakt bede bardzo wdzieczny
Bartosz Lisiecki
08-11-2012 02:23
Witam czy zna ktoś gdzieś kogoś jakiegoś człowieka co zna sie trochę na tatoo i ewentualnie mógłby coś wykonać ??? Ja mieszkam w Alesund ale może być gośc z całego More og Romsdal ewentualnie bym ...
Szukam pracy jako au-pair, pomoc domowa, mam 33 lata, duze doswiadcznie w Polsce jako pomoc domowa, sprzatanie, mycie okien, pranie, prasowanie, gotowanie, zakupy, opieka nad dziecmi. Chetnie podejme ...
Witam Mam na imię Agata i od niedawna mieszkam na terenie Rogaland . Poszukuję pracy. Podejmę się pracy jako sprzątaczka, opiekunka , kelnerka itp. Znam język norweski na poziomie A1+ i stale się ...
Witam serdecznie. Poszukuję osób mieszkających w Norwegii, przede wszystkim z Oslo i okolic, które chętne są do nawiązania współpracy przy dwudniowym listopadowym projekcie związanym z branżą ...
I co wy na to? Powiedzą, czy znów spuszczą zasłonę milczenia?
Agnieszka :)
07-11-2012 11:21
Zapewne niektórzy z Was widzieli filmik jak w trakcie obchodów 11Listopada w zeszłym roku pan pies kopie jakiegoś faceta w głowę... czyni to z zapamiętałością i z wyraźną przyjemnością... ...co w ...
witajcie to znowu ja: czy orientuje sie ktos czy jest jakies miejsce w lillestrom gdzie mozna pograc w siatkw lub pilke reczna ub w jakis inny sport??? moze jest jakis klub???
Zapraszamy wszystkich do Oslo Bokse Klubb. Treningi na początkujących są w wtorki pomiędzy 1800 – 2000 i 2000 – 2130, w czwartki 1800 – 2000 i 2000 – 2130, w soboty 1200 – 1400. Więcej informacji ...
podejme prace przy sprzataniu domkow najlepiej w lillestrom badz okolicach)) 22593830
hej, moje pytanie na pewno wyda sie wszsytkim glupie ale.... otoz jakis czas temu zalogowalem sie na unibecie(internetowe zaklady sportowe). pieniadze wplacilem za pomoca mojej visa karty z banku ...
witam. poszukuje kogos kto moglby przetransportowac dla mnie paczke lub dwie z warszawy do stavanger. waga maksymaknie 30-35kg potrzeba dosyc pilna, interesuje mnie poczatek przyszlego tygodnia ...
znacie polskjobb? nie? to przyczajcie: www.polskjobb.no/renhold/ mnie to rozbawiło, hehe