Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Konto w banku na dowód osobisty - Norwegia

Czytali temat:
Mon Kwi Karolina Ziemba Rafal Racko Tomasz Sz. SKC TransPol SKC TransPol Roman Bzdurski Eddy86 . dcb30 szulek360 Mickey Es GoHa SamoHa Kuba Nowacki creed28 (2423 niezalogowanych)
8 Postów

(artur.kuzera)
Wiking
Posiadam wszystkie dokumenty ( pozwolenie na pobyt, fodselnummer, umowe o prace) no i niewazny juz poszaport.

Passports are an accepted form of identification in all DNB branch offices.

Other ID documents are also accepted, but they must be valid in the country where you wish to open an account. This may vary from country to country.

Examples of other valid forms of identification:
Driver's licence from a nordic country (Iceland, Sweden, Norway, Denmark, Finland)
European identity card
Please note: If you want a VISA debit card (the kind that you also can use as an identification card in Norway), or BankID issued by DNB, passport is the only accepted proof of identification.

to oznacza ze w dnb otworza mi konto, ale nie dostane karty ze zdjeciem. Czy bede mogl kozystac z bankowosci internetowej lub wybrac pieniadze bezposrednio w oddziale banku ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
artur.kuzera napisał:
Posiadam wszystkie dokumenty ( pozwolenie na pobyt, fodselnummer, umowe o prace) no i niewazny juz poszaport.

Passports are an accepted form of identification in all DNB branch offices.

Other ID documents are also accepted, but they must be valid in the country where you wish to open an account. This may vary from country to country.

Examples of other valid forms of identification:
Driver's licence from a nordic country (Iceland, Sweden, Norway, Denmark, Finland)
European identity card
Please note: If you want a VISA debit card (the kind that you also can use as an identification card in Norway), or BankID issued by DNB, passport is the only accepted proof of identification.

to oznacza ze w dnb otworza mi konto, ale nie dostane karty ze zdjeciem. Czy bede mogl kozystac z bankowosci internetowej lub wybrac pieniadze bezposrednio w oddziale banku ?

to oznacza ze jak jestes wygadany to dadza Ci zwykla Vise electron a nie wypukla vise!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a czy ktoś przytomny wybiera się na dłużej za granicę bez paszportu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
a czy ktoś przytomny wybiera się na dłużej za granicę bez paszportu?
nowy paszport kosztuje pewnie ze 100 zlotych... majatek...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(artur.kuzera)
Wiking
jutro ide do banku i otwieram konto na dowod musza dac mi vise
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Nie musza, ale nie zabronia Ci probowac.
Poza tym, druga smutna wiadomosc, to ze DNB ma od niedawna nowe, wewnetrzne przepisy i nie wydaja karty visa ze zdjeciem (jako ID) przed tym, jak na konto wplyna 3 kolejne wyplaty.
Co nie znaczy, ze mozna trafic na oddzial, gdzie jakis zamotany pracownik taka karte wyda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
artur.kuzera napisał:
jutro ide do banku i otwieram konto na dowod musza dac mi vise
widac ze alein.... Musza to oni Ci pwiedziec HEI na dzien dobry oraz HA DET BRA na do widzenia....
nie musza a MOGA!!! w norwegii nikt nic nie musi!!!! pamietaj o tym!!! zawsze!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(artur.kuzera)
Wiking
jesli wpłynie mi wypłata na konto w dnb to jak moge wybrać te pieniążki ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Iść do banku i wypłacić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(artur.kuzera)