Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pracujac w sklepie ile można dostać na godzinę? - Norwegia

Czytali temat:
Tomek Gajda Anita F Krzysztof .I Rafal Madejczyk kasial1 Ewelina Mróz Patryk æsj Krzysztof J Bet5 Kamil Urbankiewicz rapa72 AgaSzczypak Patrycja11651 nezka00 (7881 niezalogowanych)
12 Posty
Nati Nowak
(Nati99)
Wiking
Witam,mam prosbe ,często mozemy sie spotkać ile mozna zarobic w branzy budowlanej,nie spotkałam sie zatomiast z informacą jaki są stawki w sklepach .dzięki za pomoc :}}
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Cześć! Oferuję polsko-norweskie tłumaczenia przysięgłe, CV i nie tylko. Zachęcam do kontaktu na tlumacz@multinor.no lub pod nr tel.: z Polski + 48 (58) 743 07 53 lub z Norwegii + 47 21 999 409
Zgłoś wpis
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Minimalna stawka to ok. 130 koron na godzine. Wzaleznosci tez jakie stanowisko i co robisz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
i zalezy ile masz lat stażu pracy i ile w danej firmie i czy masz papiery na sprzedawcę czy idziesz jako "zielony" moze to byc kolo 130 a moze byc 160
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Jesli chodzi o handel na koncowa wypłate wchodzi wiele składników...nie wiem dokładnie ale wyjsciowa stawka wacha sie w granicach 160 koron a i to zalezy od sklepu..i pewnie inna jest dla nowoprzyjętych niz dla tych co maja staz...do tego dochodzą popołudnia,soboty i dodatek za co jesteś odpowiedzialna-jaki dział masz pod kontrolą..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Nati Nowak
(Nati99)
Wiking
to jest sklep spożywczy połaczony z usł.poczty i wysyłaniem lotto ,na każdym stanowisku jestem jest to mała miejscowośc .w sklepie tym pracuje ok1.5 roku znajomość języka jest coraz lepsza czesto jest tak że w sklepie jestem sama
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Nati Nowak
(Nati99)
Wiking
a jak to wygląda z sobotami ,czy za sobote powinno sie płacić inaczej czy stawka jest taka sama jak za godzine podstawową?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
jestem niezmiernie zdziwiona..pracujesz juz tak długo i nie orientujesz sie w temacie..powinnas miec umowe co i jak ci sie nalezy...a za soboty powinien byc dodatek...iles tam koron do stawki..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Stawka zalezy wlasnie też od tego czy masz wyksztalcenie w tym, jakim dzialem masz sie zajac, jaki to jest sklep, bo nie kazdy sklep ma ta sama stawkę oraz znajomosc jezyka tez jest brana pod uwagę. Ja wiem, że minimalna stawka bez doświadczenia wczesniejszego i bez wyksztalcenia w tym kierunku to jest te 130koron na godzinę. A z wykształceniem i ze stażem np rocznym mozna mieć nawet 160. Bądź jeśli pełnisz funkcję zastępcy kierownika można mieć 200-220. Ale to juz staż duzo wiekszy i wyksztalcenie. Mozna dosc sporo miec na godzine z pracy w sklepie.

No i oczywiscie obcokrajowca na pewno moze miec mniej jednak na godzine niż norweg na tym samym stanowisku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
No wlasnie.. sporo pracujesz juz w tym sklepie. Wiec powinnas sie orientować, chyba, że szykujesz się do powiedzenia szefowi o podwyżce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Nati99 napisał:
to jest sklep spożywczy połaczony z usł.poczty i wysyłaniem lotto ,na każdym stanowisku jestem jest to mała miejscowośc .w sklepie tym pracuje ok1.5 roku znajomość języka jest coraz lepsza czesto jest tak że w sklepie jestem sama

ty chyba na czarno tam jebiesz te póltora roku, skoro nie wiesz jaki masz kontrakt i o co w nim biega???

Potem sie kurwa kołtuny dziwią, ze człowiek jedzie tumanom, bo jakze inaczej sie zachowac, jak tłumok pracuje 18 mies i nie wie ocb.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok