Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
przemek brach Agata Dymna (1523 niezalogowanych)
10 Postów

(paulina29)
Wiking
A na granicy trzeba sie zatrzymac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Nie, jedziesz tak samo jak przyjechalas z psem. Jak Cie zatrzymaja to pokazujesz dokumenty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(paulina29)
Wiking
Dziekuje Ci za wszystkie odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(paulina29)
Wiking
Czy ktoś płynął z Finlandii promem Finnlines z psem?Chce zabrać psa z Norwegii ma paszport byl zaszczepiony na wściekliznę,odrobaczony na tasiemca byl tu po powrocie z Polski w sierpniu,ktoś mi dzisiaj powiedział ze nie moge zabrac psa z Norwegii do Finlandii bo mi go zabiorą na odprawie...ale niby dlaczego jak ma wszysto aktualne w paszporcie,sama nie wiem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
oczywiscie,ze zabiora i bardzo dobrze zreszta!
Szkoda zwierzecia,ze ma taka glupia pania!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(paulina29)
Wiking
dziekuje Ci za tak pouczajaca i miła odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Pies ci morde lizal!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(paulina29)
Wiking
czy ktos moze wie czy pies wyjezdzajacy z norwegii do finlandii musi dostac ta pieprzona tabletke na tasiemca(wiem ze tu tej bakterii nie ma)ale nigdzie nie moge dostac informacjii na ten temat.moj pies ostatni raz dostal taka tabletke w sierpniu kiedy wrocilismy z polski,kolega mi wczoraj powiedzial ze pies musi brac taka tabletke co 28 dni zeby moc wjechac do finlandii jak to jest czy ktos cos wie na ten temat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
paulina29 napisał:
czy ktos moze wie czy pies wyjezdzajacy z norwegii do finlandii musi dostac ta pieprzona tabletke na tasiemca(wiem ze tu tej bakterii nie ma)ale nigdzie nie moge dostac informacjii na ten temat.moj pies ostatni raz dostal taka tabletke w sierpniu kiedy wrocilismy z polski,kolega mi wczoraj powiedzial ze pies musi brac taka tabletke co 28 dni zeby moc wjechac do finlandii jak to jest czy ktos cos wie na ten temat?

Masz paszport dla psa? Masz! Pieczatki sa? Sa! mozesz jechac, jak nei to idz do wterynarza po kolejna tabletke ne odrobacznie. Przepisy mowia,ze musisz miec wazne szczepienia i odrobacznie oraz wszystko wbite paszport dla psa.

Masz poczytaj, nawet Ci jezyku angielskim znalazlem, by bylo latwiej!

www.mattilsynet.no/language/english/anim...g_cat_or_ferret.9322

PS informacje sa, tylko wystarczy poczytac. Mozna tez zadzwonic do Mattilsynet.
Mam nadzieje ,ze to juz koniec tego watku. Tasiemiec nie jest bakteria.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(paulina29)
Wiking
czekalam na ciebie dzieki...a moze nie znam angielskiego zartowalam bo zaraz napiszesz ze imbecyl ze mnie...a z ta tabletka to nie jest takie proste bo tu gdzie jestem nie ma weterynarza zeby sie do niego dostac to min.5 godz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok