Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Polacy to żmije - Norwegia

Czytali temat:
(819 niezalogowanych)
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
cyt.
I to jest – niestety – przyczyna wszystkich porażek Polaków na emigracji. Nie szanujemy siebie, nauczono nas, że jesteśmy gorsi, brudni i nadajemy się tylko na tanią siłę roboczą. Ten obraz niesiemy za sobą wszędzie - również na emigracji.

blog.onet.pl/42163,2,archiwum_goracy.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Dam ci plusa,za tak celna samoocene!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
EVIL napisał:
Smutne to. A najsmutniejsze jest to, ze to prawda. Postawa roszczeniowa jest norma.
No ale takie zachowania nie sa wylacznie zarezerwowane dla Polakow. Tu np. jest artykul z dzisiejszej gazety - kobieta w Anglii pomogla bezdomnemu, a ten w podziece ja okradl:
www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10148583

Ostatnio w gazetach duzo pisze sie o zapraszaniu obcych, samotnych osob na Swieta Bozego Narodznia. www.vg.no/spesial/2013/julesentralen/
Pewnie skonczy sie to, jak jakis z gosci odwdzieczy sie w podobny sposob.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
EVIL napisał:
cyt.
I to jest – niestety – przyczyna wszystkich porażek Polaków na emigracji. Nie szanujemy siebie, nauczono nas, że jesteśmy gorsi, brudni i nadajemy się tylko na tanią siłę roboczą. Ten obraz niesiemy za sobą wszędzie - również na emigracji.

Kto Was tego nauczyl ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Marta Pasciewska
(Paciorek)
Wiking
Ja bym jednak nie generalizował i nie wrzucał wszystkich do jednego worka, bo to krzywdzące..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
EVIL napisał:
cyt.

Kto Was tego nauczyl ?

to jest cyt.więc pytanie do autorki ,ja osobiście się zgadzam z jej opinią - dlaczego osoba wykształcona pyta o pracę sprzątaczki i to jest 99% więc kto ją tego nauczył
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
Paciorek napisał:
Ja bym jednak nie generalizował i nie wrzucał wszystkich do jednego worka, bo to krzywdzące..

litości ,no chyba ,że nie wszyscy ale nie da się ukryć ,że worek jest mocno przepełniony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Założyć sobie coś, wymyślić parę historyjek lub znaleźć ilestam prawdziwych, o co nie trudno przy skali emigracji rzędu kilku milionow.... I blog gotowy poparty "faktami" ..... Można głosić prawdę "nauczono nas"....

Blogerka ma pojęcie o tym jaki odsetek społeczeństwa to lekarze, prawnicy, inż.? W każdym kraju to zdecydowana mniejszość czy to w PL, DE, USRAELU, NO i rownierz wśród polskich emigrantów. Ubolewanie nad czyms takim ze głównie wyjeżdżają ludzie po podstawokach/ zawodowkach jest mega debilizmem.

Ja będę ubolewal nad tym że 89% emigrantów jest praworeczych, korwa powinno być pół na pół albo dokładnie odwrotnie.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
EVIL napisał:
nauczono nas, że jesteśmy gorsi, brudni i nadajemy się tylko na tanią siłę roboczą.
dziwne
ja jeszcze w piątek słyszałem od polaczka, że jesteśmy bardzo cenionymi fachowcami w świecie
jeszcze w Polszy słyszałem, że utrzymujemy Związek Radziecki
w USA słyszałem, że to dzięki nam Ameryka się rozwija
w Szwecji, Anglii, Norwegii
jak to pokazujemy innym jak to się powinno pracować
na tym forum, pomijając nawet przygłupa bżydala, zdecydowana większość też twierdzi, że to polskie połączone siły muszą utrzymywać ciapatych i jeszcze za leniwych norków normy wykonać
do tego pokazać jak to się robi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok