Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Eksport do Norwegii - Norwegia

9 Postów

(Robik333)
Wiking
Witam wszystkich.
Mam do Szanownych forumowiczów pytanie . Zamierzam zająć się eksportem do Norwegii , prowadzę działalność gospodarczą w Polsce, chciałbym uzyskać kilka podpowiedzi, od czego zacząć, na co uważać żeby nie popełnić błędów na początku, chodzi o formalności celne, jakie są możliwości pozyskiwania nowych klientów, liczę na Wasze wskazówki i podpowiedzi .
Z góry dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ziemniaki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
Sergiusz Hetmanski
(sergiusz)
Początkujący
wiadomo ze alkohol i fajki, tyle ze nie wiem czy cos gdzies sprzedasz jak nie znasz tu ludzi ani nie masz znajomosci. a uwazac na celnikow, bo jak zlapia to skurwiele beda chcieli bys zaplacil akcyze i auto ci zabiora.
powodzenia.

a tak na powaznie to napisz w jakiej branzy prowadzisz dzialalnosc
czy znasz norweski i td
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Robik333)
Wiking
Ziemniaków nie zamierzam eksportować .... trochę mam rozeznanie co ma wysokie cło i czego nie wolno ..... he .... a na poważnie to branża odzieżowa , odzież specjalistyczna .... a co do języka to angielski ...
i nie chodzi mi o przemyt tylko o legalny interes ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a tak na powaznie to napisz w jakiej branzy prowadzisz dzialalnosc
produkt to trzeba za niego wymyslec
np.

bo worami woza

www.ostlendingen.no/nyheter/skal-fa-inn-...000-kroner-1.6581327
www.budstikka.no/nyheter/panter-flasker-...ige-elever-1.6765083
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Robik333)
Wiking
a może by tak mniej jadu ..... może coś zepsutego zjadłaś i ci na mózg wywaliło ...?
nie bedę dalej komentował twoich postów .... widzę że prawdą jest to że polak na obczyźnie .... a w tym przypadku to ten któremu pewnie nie wyszło i na czarno zapieprza na zmywaku u turka zieje ogniem i wilkiem każdemu ..... święta są , ogarnij sie trochę ..... no i oczywiscie skoro masz ze sobą problem to rozumie że nie udało ci się wymysleć sposobu na siebie nie mówiac juz nic na o wymysleniu sposobu na biznes ... gratuluje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Robik333)
Wiking
patim napisał:
[quote]a tak na powaznie to napisz w jakiej branzy prowadzisz dzialalnosc
produkt to trzeba za niego wymyslec
np.

szkoda że za granicę wjeżdżają tacy Polacy ....
a potem opinia o nas jest jaka jest .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
Sergiusz Hetmanski
(sergiusz)
Początkujący
tu duzo turkow nie ma, to nie niemcy jak juz to pakistanczycy, hindusi i td..... jak na razie to Ty obrazasz kogos i piszesz ze sa swieta i zeby sie ogarnac
nie wiem o jakies odziezy specjalistycznej piszesz, ale z calym szacunkiem, watpie ze ktos tu kupi ubrania robocze z Polski........ raczej to moi znajomi zamawiaja w Norwegii ciuchy robocze, zeby wygladac jak normalny robotnik a nie ukrainski czy rumunski wiesniak w dresie.

jedynie to ci moge napisac ze wynajecie malego lokalu pod dzialalnosc nie jest droga, taniej nz wynajac mieszkanie. jak masz kase na start, przyjedz, otworz sklep, po roku zobaczysz czy idzie.
a jak ktos ma jakis iinteres i cos importuje z polski, watpie ze Ci napisze co masz przywiezc, gdzie za ile sprzedac.........
wiec jak chcesz by ludzie sie nie nabijali i nie pisali glupich rzecz- sprecyzuj post, zadaj konkretne pytania i mysle ze kazdy chetnie udzieli rady i podpowiedzi
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Robik333)
Wiking
nie mam nic do PATI ale nic do dyskusji nie wnoszą posty takie jak zamieszcza ...
spoko dziękuje Tobie za opinię , mam trochę inne zdanie co do odzieży roboczej w Norwegii, dziękji za rady pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
sergiusz napisał: jak chcesz by ludzie sie nie nabijali i nie pisali glupich rzecz- [b]sprecyzuj post, zadaj konkretne pytania i mysle ze kazdy chetnie udzieli rady i podpowiedzi

NIEMOŻLIWE ...!?.
Jak ty tak możesz , zwracać w Ordynarny sposób , Uwagę Mądremu Polakowi !!! .
---
Przecież on pozjadał wszystkie rozumy i DOKŁADNIE wie , co w tej norwegi jest dobre a co złe !!! .
---
On nawet założył z góry , że jego DURNOWATY post z jeszcze bardziej durnowatym tekstem , zostanie przez Nas rozsupłany w Mig i wyłożymy mu kawę na ławę ...
---
Zapomniał jednak , że są ŚWIĘTA i Ludzie chcą mieć choć CHWILĘ dla mniej przyziemnych spraw .
---
Igrasz z "ogniem" tając okoniem do Rodowitego Polacka , on to zapamięta i niebawem puści tobie taką wiąchę , że zapamiętasz na długoooo ...
---
Już dał próbkę ...
cytat:

..."a może by tak mniej jadu ..... może coś zepsutego zjadłaś i ci na mózg wywaliło ...?
nie bedę dalej komentował twoich postów .... widzę że prawdą jest to że polak na obczyźnie .... a w tym przypadku to ten któremu pewnie nie wyszło i na czarno zapieprza na zmywaku u turka zieje ogniem i wilkiem każdemu ..... święta są , ogarnij sie trochę ..... no i oczywiscie skoro masz ze sobą problem to rozumie że nie udało ci się wymysleć sposobu na siebie nie mówiac juz nic na o wymysleniu sposobu na biznes ... gratuluje..."

---
Nic to

ŚWIĘTA .
Dlatego
Spokojnego odpoczynku .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok