Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
przemek brach Agata Dymna (1523 niezalogowanych)
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise...ser_til_finland.7187

Må du behandle mot dvergbendelorm når du reiser til Finland?

Nei, det er ikke lenger nødvendig å behandle hunder mot revens dvergbendelorm før du reiser direkte fra Norge til Finland.

Norge har søkt EU om å få fristatus for parasitten revens dvergbendelorm (Echinococcus multilocularis), og nå er søknaden innfridd. Norge står dermed på listen over EØS-land med fristatus for denne parasitten.

Det medfører at hundeeiere som tar med hunden på tur til Finland ikke lenger må gjennomføre bendelormbehandling før innreise til Finland.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
paulina29 napisał:
czy ktos moze wie czy pies wyjezdzajacy z norwegii do finlandii musi dostac ta pieprzona tabletke na tasiemca(wiem ze tu tej bakterii nie ma)ale nigdzie nie moge dostac informacjii na ten temat.moj pies ostatni raz dostal taka tabletke w sierpniu kiedy wrocilismy z polski,kolega mi wczoraj powiedzial ze pies musi brac taka tabletke co 28 dni zeby moc wjechac do finlandii jak to jest czy ktos cos wie na ten temat?

Co 28 dni to jak się jeździ do Szwecji, jeśli się nic nie zmieniło, nie jestem całkiem na bierząco.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
yzia napisał:
paulina29 napisał:
czy ktos moze wie czy pies wyjezdzajacy z norwegii do finlandii musi dostac ta pieprzona tabletke na tasiemca(wiem ze tu tej bakterii nie ma)ale nigdzie nie moge dostac informacjii na ten temat.moj pies ostatni raz dostal taka tabletke w sierpniu kiedy wrocilismy z polski,kolega mi wczoraj powiedzial ze pies musi brac taka tabletke co 28 dni zeby moc wjechac do finlandii jak to jest czy ktos cos wie na ten temat?

Co 28 dni to jak się jeździ do Szwecji, jeśli się nic nie zmieniło, nie jestem całkiem na bierząco.

Nie zmienilo sie, dzis czytalem na stronie mattilstynet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
mattilsynet - dobre!
A podobnoi tylko azjaci,trakuja psy i koty,jako pozywienie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok