mam taki problem-Norwegowie u ktørych mieszkam ja i moja zona skubia nas na energii elektrycznej - tzn , mieszkamy w oddzielnym domku ( od roku ) ale teraz okazalo sie , ze z naszego licznika prad idzie no ich garaz , oswietlenie choinki przed domem i oswietlenie drøzki do domu - rozmawialismy z nimi i powiedzieli , ze to tylko 200 nok na rok
!!! placimy po 1500 do 2000 za m-c za energie elektryczna i nie wiemy w koncu za co !!!!!!!!! kiedy z nimi zaczelismy rozmawiac o TYM zaczeli wypierac sie ... tak prawde mowiac to nie wiem o co tym norom chodzi-jestem tu juz 10 rok i caly czas ucze sie ich ! oszczedny narod - czy pazerny ? raczej pazerny - sa jak cyganie - daj im paszport,nr konta a powiedza Obie ile zarobisz .... zenada , gdyby PL nie mieli dostepu do N - to zgineliby w somalijsko-syryjsko.ugandyjskim SYFIE !!! Pakisy sa ok do jazdy T-bane,ramwajem i busem oraz taxi w NOCY - reszta brudasow(cala zgraja popaprancow senegalskich itd ...) zeruje na tych , ktorzy pracuja uczciwie i nie chodza tak jak oni po zasilki do NAV....jestem zawiedziony ty poj....ym krajem - robia wszystko , zeby sobie pogorszyc a nie widza co jest dla nich dobre....dziesiec lat dla tego kraju , obcego , to zbyt wiele , zeby mozna bylo zrozumiec czemu sa tacy poj....ani - a sa!!!!!