Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

mieszkac w N - Norwegia

Czytali temat:
krzysiek K (1541 niezalogowanych)
23 Posty
Tomasz d
(Thomas1)
Wiking
mam taki problem-Norwegowie u ktørych mieszkam ja i moja zona skubia nas na energii elektrycznej - tzn , mieszkamy w oddzielnym domku ( od roku ) ale teraz okazalo sie , ze z naszego licznika prad idzie no ich garaz , oswietlenie choinki przed domem i oswietlenie drøzki do domu - rozmawialismy z nimi i powiedzieli , ze to tylko 200 nok na rok !!! placimy po 1500 do 2000 za m-c za energie elektryczna i nie wiemy w koncu za co !!!!!!!!! kiedy z nimi zaczelismy rozmawiac o TYM zaczeli wypierac sie ... tak prawde mowiac to nie wiem o co tym norom chodzi-jestem tu juz 10 rok i caly czas ucze sie ich ! oszczedny narod - czy pazerny ? raczej pazerny - sa jak cyganie - daj im paszport,nr konta a powiedza Obie ile zarobisz .... zenada , gdyby PL nie mieli dostepu do N - to zgineliby w somalijsko-syryjsko.ugandyjskim SYFIE !!! Pakisy sa ok do jazdy T-bane,ramwajem i busem oraz taxi w NOCY - reszta brudasow(cala zgraja popaprancow senegalskich itd ...) zeruje na tych , ktorzy pracuja uczciwie i nie chodza tak jak oni po zasilki do NAV....jestem zawiedziony ty poj....ym krajem - robia wszystko , zeby sobie pogorszyc a nie widza co jest dla nich dobre....dziesiec lat dla tego kraju , obcego , to zbyt wiele , zeby mozna bylo zrozumiec czemu sa tacy poj....ani - a sa!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Thomas1 napisał:
mam taki problem-Norwegowie u ktørych mieszkam ja i moja zona skubia nas na energii elektrycznej - tzn , mieszkamy w oddzielnym domku ( od roku ) ale teraz okazalo sie , ze z naszego licznika prad idzie no ich garaz , oswietlenie choinki przed domem i oswietlenie drøzki do domu - rozmawialismy z nimi i powiedzieli , ze to tylko 200 nok na rok !!! placimy po 1500 do 2000 za m-c za energie elektryczna i nie wiemy w koncu za co !!!!!!!!! kiedy z nimi zaczelismy rozmawiac o TYM zaczeli wypierac sie ... tak prawde mowiac to nie wiem o co tym norom chodzi-jestem tu juz 10 rok i caly czas ucze sie ich ! oszczedny narod - czy pazerny ? raczej pazerny - sa jak cyganie - daj im paszport,nr konta a powiedza Obie ile zarobisz .... zenada , gdyby PL nie mieli dostepu do N - to zgineliby w somalijsko-syryjsko.ugandyjskim SYFIE !!! Pakisy sa ok do jazdy T-bane,ramwajem i busem oraz taxi w NOCY - reszta brudasow(cala zgraja popaprancow senegalskich itd ...) zeruje na tych , ktorzy pracuja uczciwie i nie chodza tak jak oni po zasilki do NAV....jestem zawiedziony ty poj....ym krajem - robia wszystko , zeby sobie pogorszyc a nie widza co jest dla nich dobre....dziesiec lat dla tego kraju , obcego , to zbyt wiele , zeby mozna bylo zrozumiec czemu sa tacy poj....ani - a sa!!!!!

Żaden problem , skoro uważasz iż jest to kwota wyższa niż te 200nok/rok .
To kup oficjalnie na fakturę "Podlicznik" w Norge to koszt rzędu 300-400nok sztuka w polsce jednofazowy kosztuje w granicy 120 160 zł .
Podłącz ma lini do licznika i będziesz wiedział jakie jest faktyczne zużycie danych Lini do tych odbiorników !!! .
Do montażu tych podliczników nie jest potrzebny Elektryk ... to prosta czynność a Podlicznik wygląda jak "bezpiecznik zapadkowy" ...
Tak samo się to urządzenie montuje , na tej samej listwie w skrzynce ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Thomas1 napisał:
dziesiec lat dla tego kraju , obcego , to zbyt wiele , zeby mozna bylo zrozumiec czemu sa tacy poj....ani - a sa!!!!!

Obywatelu, zrob sobie dobrze sam - wyjedz, nie trac zycia pomiedzy poj....anymi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Bardzo ostra wypowiedz....pomieszkal bys troche w Polsce i za jakis czas bys pisal na forum ze chcesz wrocic. Po ok 7 latach, wlacza sie tzw. Kryzys, ludzia maja ochote wracac do kraju i rzucic tu wszystko. Ale po paru miesiacach do roku czasu wszystko mija. A wracajac do pradu, wynajmij sobie inny domek badz mieszkanie i bedziesz mial problem z glowy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
podlicznik to norek powinien zalozyc
a nie krajsc bo to zwykle zlodziejstwo
200k za mniejsze kwoty obywatele RP ida do wiezienia
ale to patologia a nie bogaci norwedzy

zobacz ile masz bezpiecznikow i na ktorym jest podlaczony norewk i wylanczaj go
a lodowke przepnij na inny

zobaczysz ile zaoszczedzisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Te aurelia,ze niby jak?
Norweg kradnie,ale Polak ma wynajc inny domek?
Moze na odwrot,albo poprostu norweskiego zlodzieja won z norwegii - na madagaskar!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
A ty tomas,podlacz wszystko tak,zeby nastepnym razem (jak bedzie zabieral sie do kradziejstwa) lapy przysmazylo,zlodziejskiej mendzie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
Po pierwsze nie wiadomo czy kradnie, a po drugie jak to Norwega dom, to raczej Pan Tomasz ma mało do powiedzenia, wymówi umowe o wynajecie i trzeba szukac nowego mieszkania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Oczywiscie,ze nie kradnie: tylko bierze - co swoje! Przeca jest u siebie!

p/s.
ty masz moze,swinie za meza?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
Thomas1 napisał:
dziesiec lat dla tego kraju , obcego , to zbyt wiele , zeby mozna bylo zrozumiec czemu sa tacy poj....ani - a sa!!!!!

Obywatelu, zrob sobie dobrze sam - wyjedz, nie trac zycia pomiedzy poj....anymi

"Wyjedz" że niby Co ma wyjeść????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok