Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przewoz malych zwierzakow - Norwegia

Czytali temat:
Ilona K:) Sandra Monika Ochman Fioletowa Czarownica marszka @ KatharinaK ChaElz (5534 niezalogowanych)
8 Postów
Sandra Monika Ochman
(sandrussmo)
Wiking
No wiec chciałabym zapytać jak to jest z przewozem małych zwierzaków... na mattilsynet było podane coś typu tchórzofretka , ale mnie interesują bardziej króliki / miniaturki, szynszyle lub myszoskoczki..
Jak to jest z ich przewozem - tzn jakie są dokładnie wymagania ?
A wiec przewóz będzie samochód - prom ( Polska - Szwecja) - samochód (Norwegia-Szwecja).

Z góry dziękuje za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Mam szynszylka ,wiec moge Ci powiedziec jak to jest . Krolik,czy szynszyla zalicza sie do gryzoni, wiec nic nie jest potrzebne . Ale jesli chodzi o fretke, to juz paszport i inne "drobiazgi" .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zamarynuj i do sloika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Leszek Stobiecki
(leon75)
Wiking
Szczerze mówiąc to bez sensu przywozić tu tego na pęczki i całkiem nie drogo .A i w ogłoszeniach za darmo można trafić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
PJo napisał:
leon75 napisał:
Szczerze mówiąc to bez sensu przywozić tu tego na pęczki i całkiem nie drogo .A i w ogłoszeniach za darmo można trafić.

To ty sobie daruj kobiete przewozić bo tu tez tego na peczki
Nie po to sie zwierzaki kupuję by pózniej wyrzucić jak jest problem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Anna Kowalska
(krymelka)
Wiking
Jesli już zaistniała faktycznie taka potrzeba żeby tego zwierzaka przewieść, to warto zapewnić mu odpowiednie warunki. Nieraz słyszałam o takich tragicznych przewozach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Sandra Monika Ochman
(sandrussmo)
Wiking
Mam szynszylka ,wiec moge Ci powiedziec jak to jest . Krolik,czy szynszyla zalicza sie do gryzoni, wiec nic nie jest potrzebne . Ale jesli chodzi o fretke, to juz paszport i inne "drobiazgi" .

Czyli moge po prostu zwyczajnie przewiezc? Na np promach niektorych sa wymagane dokumenty czy zawiadomienie o przewozie wlasnie zwierzaka.

Sprawdzalam na finn.no tez za ofertami wlasnie ... niby to bez sensu , ale tak to mialabym pewnosc ze moge spokojnie przewozic zwierzaka ze soba bez problemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Sandra Monika Ochman
(sandrussmo)
Wiking
krymelka Jesli już zaistniała faktycznie taka potrzeba żeby tego zwierzaka przewieść, to warto zapewnić mu odpowiednie warunki. Nieraz słyszałam o takich tragicznych przewozach

Wlasnie dlatego chce tego uniknac, bo tak to zabiora i uspia + kara .
Mialam wczesniej zwierzaki tu, ale zostawialam u znajomych, a to tez jakis problem jakby nie patrzac ... raz przez takie cos chomika stracilam i nie chce powtorki z rozrywki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
Ela B.
(Eli1234)
Początkujący
Z tego co wiem , to na promie zgłaszasz psa, kota pewnie też, wtedy dostajesz specjalną kabinę itp, itd. Jeśli chodzi o gryzonie, bo szynszyla ,czy myszoskoczek do takich się zalicza, to nie słyszałam o takich procedurach. Jeśli chodzi o wszystkie informacje,to dowiadywałam się w klinice weterynarii i w konsulacie , więc sądzę,że to raczej informacje sprawdzone, tym bardziej ,ze od ponad 2 lat nigdy nie miałam z tego tytułu żadnych problemów . Dlatego możesz śmiało przewozić . Ale jeśli to jest zwierzak, którego dopiero zamierzasz nabyć, to może faktycznie się zastanów? Nie chcę Ci nic sugerować, ale faktycznie finn jest zapełniony takimi ofertami .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok