1 NOK
nie, nie to nie jasta tako rzekł to jeden klown - Jestem monarchistą i chciałbym odebrać prawa głosu wszystkim. W monarchii król ma prawo głosu, reszta wykonuje rozkazy. To cytat z wywiadu jakiego ...
Firma poszukuje dobrego operatora koparki. www.yrisand.no/?CatID=1203
hej W związku, że zamierzamy wyjechać do Norwegii zaczęliśmy już jakiś czas temu uczyć się języka. Uczymy się bokmål i zastanawiam się w jakie rejony Norwegii możemy pojechać? ( jedziemy w ciemno, ...
witam poszukuję pracy w Norwegi jako zbrojarz 12 lat w zawodzie Polska budowy Niemcy prefabrykacja uprawnienia na koparko- ładowarki oraz suwnice możecie podpowiedzieć jakiś kontakt
Witam tak jak w temacie , otwieram wlasna dzialalnosc , i chce wynajac powierzchnie handlowa w jakims centrum handlowym w Oslo , generalnie mysle o wynajeciu "wyspy handlowej" w galerii ...
BARDZLO PROSZE [b]ALE TYKO UZYTKOWNIKOW motocykli i skuterow o podpowiedzi w temacie zamieszczonym dziale "Praca biznes podatki formalnosci i urzedy" : MOTOROWEREM W NORWEGII?NAPRAWDE TYLKO ...
14.03 napialem krotko o tym jak cichcem wybitni admini cenzuruja ten portal. Temat cichutko usunieto. Dzis chcialem sie odnies do ostatniego wpisu w temacie "Jednonogi Kubus" Niestety, ...
Witam, tak jak w tytule szukam kogos kto w najbizszych dniach bedzie jechal do Oslo z okolic Torunia lub Bydgoszczy. Do przewiezienia paczka z drukarni. Sprawa pilna!!! Odp prosze na priv.
można kupić, ale od polskich masarzy w Chicago czy Nowym Jorku, a nie w Polsce Kiedyś z 10 kg surowego mięsa wytwarzano około 8 kg wędliny. Dziś z tej samej ilości najbardziej pazerni potrafią ...
Wiem, że był podobny wątek o kosztach utrzymania, ale niedługo wybieramy się do Bergen i interesuje mnie koszt utrzymania dla pary i jakieś info o autach. Czy opłaca się brać je z Polski ? Pozdrawiam
Witam. Czy kotoś może pracował dla norweskiej firmy Bonum Bygg? Jakie macie doświadczenia z tą firmą?
www.rynekinfrastruktury.pl/artykul/51/1/...je-koszty-rosly.html Jak widac "swinie korytne" niesa az tak straszliwie lapczywe..... Czasem lubia sie powoli delektowac zawartoscia korytka ...
petitions.whitehouse.gov/petition/alaska-back-russia/SFG1ppfN
i Tfusk jako pierwszy wysyla swoich poddacych wasaliznaczy sie obywateli polskich na wojne w jakims rosyjskim obw3odzie pomimo tego ze w przypadku agresji na Polske NATO udzieli wsparcie ...
Wesprzyjmy Kubusia ma zaledwie kilka miesięcy urodził się z krótszą nóżką i bez rączki. Oto link do wpłat dla Aniołka. Bez Was sobie nie poradzi. www.siepomaga.pl/f/zdazyczpomoca/c/1284 ...
Heej, interesuję mnie koszt miesięcznego utrzymania. Mieszkanie, woda, prąd, jedzenie itp.
Na watkach forum ukazuje sie reklama rozneglizowanej dziewczyny na masce samochodu. O co tu chodzi ? W anonsie jest nazwa firmy z informacja, ze trudni sie transportem Ale czy na pewno ? Ani ...
typowy azylant 1 +1 (zona w norge ) + standart minimum 4 dzieciakow( przyszlych socjalowcow) tamtym zonom tez kase wysylaja miesiecznie
Do polskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych wpłynęło oficjalne pismo z Dumy Państwowej z propozycją podziału terytorium Ukrainy. Do takich informacji dotarli dziennikarze "Wiadomości" ...
Para potrzebuje wynająć pokój lub mieszkanie od zaraz w Oslo , Baerum proszę o wiadomości prywatne
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10146650 Dla nieczytatych po norwesku: Powyzszy artykul informuje o nowych metodach badan DNA ktore moga np. potwierdzic lub zaprzeczyc temu czy ...
Oto kolejny ciekawy artykul: biznes.onet.pl/ile-kosztuje-godzina-prac...ortaze-detal-galeria Napisali iz w SZWECJI gdzie pensje sa odrobine nizsze niz w Norwegii robotnik w fabryce otrzymuje na ...
Witajcie mam pytanie odnosnie odsetek naliczanych do faktury. Otoz dostalam do zaplaty fakture z termi em platnosci do 7 dni,po tym czasie firma nalicza 10% odsetek bez jakiegokolwiek ...
Jak w temacie, chciałbym zapytać się czy ktoś z Was miał styczność z norweskim prawem budowlanym dotyczącym wykonywania balustrad. Interesuje mnie głównie, czy istnieje przepis regulujący maksymalną ...
Witam Potrzebuje informacji czy są organizowane kursy norweskiego w Mandal? gdzie i kiedy? Bardzo proszę o informacje.
www.smp.no/nyheter/article9377687.ece
Witam, Kto mógłby polecić mi dobrego lektora/lektorkę ze Szczecina który potrafi nauczyć języka ? Lepiej od polskiego lektora czy norweskiego ? - czy ktoś mógłby coś napisać na ten temat ? ...
Z zebranych przezemnie info. wychodzi by byc adwokatem w NO nie potrzeba wcale ukończyć tu studiów w tymże kierunku Wystarczy miec ukończone studia prawnicze w jednym z krajów EU, zdać Bergen test ...
Witam, Wszystkim lubiacym podroze polecam zapoznanie sie z filmikami, do ktorych linki znajdziecie ponizej. przemeklesniak82.worldventures.biz/ Korzysci wylacznie dla czlonkow: - obszerny ...
Widać, że nie tylko w polsce żyją tacy ludzie ... Ciekawe ile by dostał taki norweg za zagłodzenie pracowników np. z polski ?? www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zagl...iezienia,410329.html
świąteczny bonus?
Odkupię liqudy do e- papierosa ,mogę odebrać ,w okolicach Drammen ,Asker,Royken,Vestfossen.
www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wypadek-pod...-Gdansku-n78024.html
...mysle sobie,ze to prawda,ze sama polska smietanka kulturalna,ktora przyplynela,przyjechala badz przyleciala do norszy okupuje siebie nawzajem.... Sami poligloci,historycy,intelektualisci-jednym ...
Grzegorz G
20-03-2014 20:54
Witam Piszę do was ponieważ chciał bym przeprowadzić się z żoną i małym synkiem do Norwegii w poszukiwaniu pracy i zamieszkaniu na stałe w tym kraju. Niestety Polska nie jest krajem patrzącym w ...
Prosze, tyle psow sie wiesza na norweskich mediach, ze tylko i wylacznie o Polakach przemytnikach pisza, a tu prosze, ani slowa, ze zbiegly przemytnik to Polak. Prawdopodobnie dlatego, ze to byl ...
Tomasz Autodiagnoza
19-03-2014 20:03
Gdzie moge wyslsc fax w Norwegii?
Atelier No 6 (Stavanger) zaprasza dzieci w wieku 7 - 14 lat na zajęcia plastyczne. Twoje dziecko jest artystą?Uwielbia malować, rysować, tworzyć a może po prostu sie nudzi? -przyjdźcie do nas. ...
marta bach
19-03-2014 18:51
Oto jak swinie korytne przygotowuja sie na mozliwosc bankructwa w Polsce: wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-polska-co...ulicach-polski/xtt4n Jak widac Kaczor&Donald sa swiadomi tego ze wiecznie ...
Witam, poszukuje kogos z Oslo kto molgby sie tam ze mna spotkac, pokazac co i jak, gdy przyjade, nie znam tam zupelnie nikogo a chce przyjechac w ciemno szukac pracy. Prosze nie piszcie, ze nie ...
Czy mam szansę w znalezieniu pracy jako murarz w Bergen.5 lat pracowałem w Irlandii,znajomość języka angielskiego.Niektóre moje prace można obejrzeć na moim blogu ...
a urwa ja robię co mogę, sam nie dam rady! Pomożecie?!?
Asgota Okrutny
18-03-2014 22:11
witam czy mieszkajac w norwegi i jezdzac przez rok na polskich blachach placicie bramki ktore przychodza na polski adres zamieszkania?! i jeszcze jedno pytanie dlaczego jesli zaplace rachunek za ...
Przed chwila wylogowalo mie z MN, a po wejsciu ponownie na strone pojawil sie napis: hacking attempt Czy mieliscie cos takiego ?
Ja to juz naprawde nie wiem, co sie dzieje.Do tej pory wszystko bylo dla mnie jasne.Ale od kilku dni zupelnie stracilem orientacje.A zaczelo sie od slynnej deklaracji frankfurckiej europosla PO ...
nie orjętujecie się do której jest otwara placówka na PILESTREDET 33 opłaca sie tam mandaty za parkowanie
szkalowanie Polszy przechodzi już najśmielsze oczekiwania co oni już nie wypisują w największych polskich mediach to jest ohyda no i tak - mamy 10 razy mniej autostrad niż inne kraje w Europie - ...
Pilnie poszukuje polska firme, ktora pracowala u KRISTIANA HAFSTEEN. Bardzo wazne! Prosze o kontakt na email.
Asgota Okrutny
16-03-2014 22:31
witam poszukuje kogoś kto zajmuje się robieniem tortów na zamówienie w Oslo możecie kogoś polecić
Asgota Okrutny
16-03-2014 13:17
kontakt 99894662 650 nok
Witajcie, czy ktos z Was mieszka we Fredrikstad? Jesli tak, to prosze napiszcie. Mam ciekawe pytanie. Pozdrawiam, Anna
Kornel Józefowicz
15-03-2014 09:27
Cześć. Ile pieniędzy mieć przy sobie na wyjazd w "czarno" ? Ile z załatwioną już tam pracą dla męża?
Norwescy inżynierowie z FFI pracujący dla armii współtworzyli internet i to do nich z USA wysłano pierwszego e-maila. Zbudowali też pierwszą skandynawską elektrownię atomową, a opracowany przez nich ...