Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Liceum i nauka norweskiego. - Norwegia

Czytali temat:
(508 niezalogowanych)
2 Posty
Natalia K
(Happy123)
Wiking
Hei
Od następnego roku szkolnego przeprowadzam się do Oslo.
Jestem w 2 liceum iii właśnie tego się boję. Niestety wyjeżdżam dopiero teraz, ale to też ostatni dzwonek (łączenie rodzin) przed 18.
Jak wygląda nauka języka w szkole, matura itd? Kiedyś czytałam, że przez pierwsze trzy miesiące dzieci uczą się norweskiego, a potem idą normalnie do szkoły z norwegami. Ale nie wiem czy będzie tak też u mnie.
Możecie mi mniej więcej opowiedzieć, o liceum, jak wygląda nauka języka (z angielskiego na norweski?) itp.?
Dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Natalia K
(Happy123)
Wiking
Mógłby ktoś odpowiedzieć, jeżeli coś wie na ten temat? Bo szukałam w internecie, a konkretów nie znalazłam, a odsłon już trochę było...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Ewa Mirko
(S.M)
Wiking
Przeprowadzamy sie do Norwegii w lipcu, moja corka idzie do pierwszej klasy liceum. Na poczatek idzie do klasy jezykowej , zna angielski ale musi umiec norweski. Nie wiem jak jest kiedy Ty juz chodzisz do 2 klasy. Mysle ze najlepiej udac sie do szkoly do ktorej masz szanse sie dostac i porozmawiac z dyrektorem, my tak zrobilismy. Wszystko nam wytlumaczyl , naprawde duzo nam to dalo. Tylko tak moge Ci doradzic. Pozdrawiam w razie pytan moze sz pisac na priv. W miare mozliwosci pomoge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok