Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zlikwidować Status Pendler !!!!!!!!!!!!!! - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz White Li O Rafal Marc noregg (1192 niezalogowanych)
134 Posty
Stały Bywalec
Nikogo nie zmuszałem do przeprowadzki .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
kamilio napisał:
Kto jest za likwidacja niesprwiedliwego statusu Pendler w zamian za obnizenie podatkow wszystkim w NO ????????

Jestem za likwidacja wszelkich przywilejow z jednoczesny utrzymaniem wysokich podatkow.
kontantstøtte tylko dla dzieci zamieszkalych w norge, to samo z barnetrygd.
Likwidacja 104 tygodniowego zasilku. Likwidacji platnosci pierwszych 16 dni chorobowego przez pracodawce, ograniczenie egenerklæring do 4x1 dzien.likwidscje II klasy podatkowej itp.( co nastapi w 2015 podobno)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Optymus_anihilacja: A na co wedlug ciebie powinny te utrzymane rownie wysoko podatki byc przeznaczane? Bo jak rozumiem akcyz tez niechcesz likwidowac? Wiec pewnie na wypenianie korytka dla politykow ze Stortinget + dotacje dla socjalistow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kamilio napisał:
Kto jest za likwidacja niesprwiedliwego statusu Pendler w zamian za obnizenie podatkow wszystkim w NO ????????

głąb populista się znalazł ....chcesz się stać popularny jak poczytny temat założysz

ja jestem za zniesieniem zasiłków dla bezrobotnych , wszelkich støtte typu kontantstøtte , bostøtte i innych dla niedorajdów , dodatkowym podatkiem od głupoty ( ca 5%) i zwiększeniem podatku do minimum 40%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Andre ved Mark: A co chcesz finansowac z tego podatku? Koryto w Stortinget czy jakies dotacje szczegolne dla osob ktore majac wladze bys uznal za "godne" wedlug socjalistycznego "widzi misie" ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Imperator1988 napisał:
@Andre ved Mark: A co chcesz finansowac z tego podatku? Koryto w Stortinget czy jakies dotacje szczegolne dla osob ktore majac wladze bys uznal za "godne" wedlug socjalistycznego "widzi misie" ?

jest tyle pięknych imperatorskich krajów ( w pakiecie z dyktatorami ) które bankrutują ....można by w któryś zainwestować i kupić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
kamilio napisał:
Czemu ja nie moge nic odliczyc od podatku a taki moze bo ma rodzine w PL a co mnie to obchodzi ze ma rodzine w PL. Popierdziela na polskich blachach bo mu rok wolno, odlicza km, mieszkanie, bilety itp, a to niby na jakiej podstawie ??? A co ja do pracy jak jade norweskim autem to gorszy jestem ? Czemu Pendlerzy biora po 40 000 zwrotu a ja z karty 7100 ( full tax ) mam jeszcze dopłate ???
Nie zgodze sie i tyle Do likwidacji !!!!!!!!!!!!!

Co mnie obchodzi ze ma rodzine w PL - to niech ja tu przywiezie !!!!!!
A sa jeszcze tacy co tu z zonami mieszkaja i udaja ze jezdza do PL. Osobiscie widzialem bilety na wizzair, odprawieni leca za 32 zl ale nigdy na lotnisku sie nie stawiaja !!!!!!!!

LIKWIDACJA DURNEGO PRZYWILEJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

glupi byles,glupi jestes , glupi zdechniesz i dostaniesz jeszcze kociej mordy z zazdrosci zawistny polocku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Optymus_anihilacja napisał:
kamilio napisał:

Jestem za likwidacja wszelkich przywilejow z jednoczesny utrzymaniem wysokich podatkow.
kontantstøtte tylko dla dzieci zamieszkalych w norge, to samo z barnetrygd.
Likwidacja 104 tygodniowego zasilku. Likwidacji platnosci pierwszych 16 dni chorobowego przez pracodawce, ograniczenie egenerklæring do 4x1 dzien.likwidscje II klasy podatkowej itp.( co nastapi w 2015 podobno)

kup sobie gumowy mlotek w biltemie i jebnij sie nim dobrze w ten swoj pusty i glupi leb...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kamilio napisał:
Jaki ty jesteś śmieszny Niedouczony i krótkowzroczny w sensie Ekonomicznym .
---
Statusu Pendler żaden rząd nie zlikwiduje , Może co najwyżej zawęzić jego stosowanie .
---
Ten status w 95 no może w 90% służy przede wszystkim Samym Norgom Którzy pracuję w Delegacji na Terenie Norge !!!
A tylko GÓRA 5 - 10 procent to delegacje ZAGRANICZNE w tym też właśnie samych Norgów .
---
Pracownicy zagraniczni tacy jak My to Margines ...
Dlatego twój postulat likwidacyjny Uderzył by głównie Norgów ... !!!
---
Niemniej jak Utlandzi będą tacy durni jak Ty , to prędzej lub później , jednak mogą ograniczyć delegacje tylko tym , co przyjeżdżają do Norge za chlebem .
---
SAM NIE MASZ , to ma zgnić a nie ruszyć ... NAM zabiorą a dadzą PSEUDO AZYLANTOM ...

Taka jest gorzka prawda ...
ECH
Durnota niektórych nie ma granic ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
154 Posty
Asgota Okrutny
(Asgota)
Stały Bywalec
a taki moze bo ma rodzine w PL

to wywieź rodzine do PL, no chyba ze nie masz... a to peszek