Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomasz White Li O Rafal Marc noregg (1193 niezalogowanych)
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ten status w 95 no może w 90% służy przede wszystkim Samym Norgom Którzy pracuję w Delegacji na Terenie Norge !!!

I wlasnie dlatego tak jak inne ulgi ktore socjalisci stworzyli wedlug swojego widzi misie powinno to byc zlikwidowane.... Poniewaz z jakiej paki ktos ma dostawac zwrot podatku bo mu sie niechce przeprowadzic do miejsca pracy? Bo np. w Oslo jest drogo to ktos ma jeszcze dostac zwrot podatku bo mieszka pod Oslo i mniej placi za wynajem nieruchomosci lub tez ma nizszy koszt zakupu nieruchomosci mieszkalnej?

A kapital zaoszczedzony na takowych socjalistycznych wypaczeniach nie ma zostac uzyty na azylantow poniewaz wysokosc zasilkow socjalnych dla nich rowniez jest socjalistycznym wypaczeniem (wyzsze niz dla rodzimego norweskiego pasozytniczego nieroba na socjalu (na socjalu to 100 % nierob bo gdyby chociaz mial "cien" jakiejs choroby to by mial uføretrygd).

KAPITAL oszczedzony na likwidacji socjalistycznych wypaczen to wedlug logicznej kapitalistycznej sprawiedliwosci z ktora zgadza sie FrP, powinien zostac uzyty aby obnizyc/zlikwidowac akcyzy na towary.... Poniewaz te akcyzy sa kolejnym straszliwym wypaczeniem stworzonym przez socjalistow na podstawie "lubie, nie lubie".... Na to co socjalisci lubia to nie ma akcyzy a na to czego nielubia to jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
Ten status w 95 no może w 90% służy przede wszystkim Samym Norgom Którzy pracuję w Delegacji na Terenie Norge !!!

I wlasnie dlatego tak jak inne ulgi ktore socjalisci stworzyli wedlug swojego widzi misie powinno to byc zlikwidowane.... Poniewaz z jakiej paki ktos ma dostawac zwrot podatku bo mu sie niechce przeprowadzic do miejsca pracy? Bo np. w Oslo jest drogo to ktos ma jeszcze dostac zwrot podatku bo mieszka pod Oslo i mniej placi za wynajem nieruchomosci lub tez ma nizszy koszt zakupu nieruchomosci mieszkalnej?

A kapital zaoszczedzony na takowych socjalistycznych wypaczeniach nie ma zostac uzyty na azylantow poniewaz wysokosc zasilkow socjalnych dla nich rowniez jest socjalistycznym wypaczeniem (wyzsze niz dla rodzimego norweskiego pasozytniczego nieroba na socjalu (na socjalu to 100 % nierob bo gdyby chociaz mial "cien" jakiejs choroby to by mial uføretrygd).

KAPITAL oszczedzony na likwidacji socjalistycznych wypaczen to wedlug logicznej kapitalistycznej sprawiedliwosci z ktora zgadza sie FrP, powinien zostac uzyty aby obnizyc/zlikwidowac akcyzy na towary.... Poniewaz te akcyzy sa kolejnym straszliwym wypaczeniem stworzonym przez socjalistow na podstawie "lubie, nie lubie".... Na to co socjalisci lubia to nie ma akcyzy a na to czego nielubia to jest.

ALE ty PIEPRZYSZ od Rzeczy ...
I ty jesteś Państwowym Urzędnikiem !? .
---
Zgodnie z tym co opisałeś to marynarz ma mieszkać z rodziną na statku .
---
Firma jak wysyła pracownika z Oslo do Kirkenes na Dwa tygodnie do montażu światłowodów to ma dać Mu mieszkanie na ten czas dla dzieci i żony oraz dzieciom zapewnić na te dwa tygodnie szkołę ...
I TAK DALEJ ...
Aż szkoda z tobą dyskutować taki jesteś Głupio mądry po tych Norweskich Studiach ...
---
Powoli zaczynam ciebie Ignorować , a to już źle świadczy o mojej wytrzymałości społecznej względem twojej jednostki ...
ECH
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Marynarz nieotrzymuje "pendlerfradrag" bo..... tu niespodzianka: SIEDZI NA STATKU GDY NA NIM PRACUJE.... niedojezdza codziennie z domu na statek..... dokladnie tak samo jest z pracownikami na platformie wiertniczej......

A firma ktora wysyla pracownika do Kirkenes np. to PLACI za jego podroz w ramach pracy.... wiec nienalezy sie zadne odliczenie pendlera poniewaz nie jest to kosztem wlasnym pracownika zwiazanym z podroza... A np. pracownik na platformie ma specjalny "tryb urlopowy" gdzie jest pare tygodni na ladzie po byciu pare tygodni na platformie.....

Zwrot takowy pracownik jedynie otrzymuje jesli np. nie mieszka w Stavanger tylko w Oslo i z musi leciec samolotem z Oslo do Stavanger (skad zabiera go prywatna firma na platforme).... A to ze np. nie mieszka w Stavanger to jego wlasny wybor.

POZATYM norskowie moga jeszcze otrzymac odliczenie od podatku o ile sami sobie placa za mieszkanie oraz jedzenie w miejscu do ktorego wysle ich pracodawca.... a jesli pracodawca placi za calkosztalt jedzenia to moga nawet musiec DOPLACIC.

Do tego to wszystko jest absolutnie bez sensowne bo niby czemu inni obywatele maja doplacac do tego ze czyjs pracodawca nieplaci za firmowe podroze pracownika.

A posiadanie rodziny jest tylko EWENTUALNOSCIA ktora moze uprawniac kogos aby w ogole otrzymywal pendlerfradrag..... lecz cos takiego moze ktos otrzymywac TAKZE nieposiadajac rodziny o ile spelnia warunki dotyczace czasu zamieszkania w domu "podstawowym".

A wiec lepiej Gabrielu sie trzymaj kotow i humorystycznych postow.... ewentualnie prostych rozmow z tymi ktorych nazywaja "aliensami".... Bo jak chcesz cos na powaznie napisac to niewyglada to dobrze....

PS. Twoja wytrzymalosc spoleczna zupelnie mnie nieinteresuje.... mozesz sobie swobodnie mnie ignorowac.... Jedyna "wartosc" jaka przedstawiasz na forum jest czysto humorystyczna wiec czasem mozna sie posmiac z twoich postow lub tez z tego co pisza fani twojego humoru.... wiec spokojnie mnie mozesz ignorowac posmiac sie wrazie czego bede mogl i tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
Jestem za zeby zlikwidowac Ale tu troche tak ..... "przyganial kociol garnkowi"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
Pałujcie się zazdrosne typy
Nie długo rozliczenie i jak zwykle 40 000 zwrotu.
Możecie w dupę mnie pocałować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Możecie w dupę mnie pocałować.
twoja zane coluje w dupe codziennie
a ty raz na rok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
No to weźcie widły i się okopcie w tej Norwegii.
Aż was zazdrość zeżre do reszty.
I nie bądźcie tacy nadgorliwi.
Bo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
mi to wisza twoje pieniadze
ale po co sie chwalisz ?
polacy tu mieszkajacy z rodzina na stale placa wiecej podatku niz ty zarabiasz brutto
panie pendler ty to masza minimalne stwki
a mozna pracowac 32t/u i zarobic wiecej niz pracujacv 37,5

o tych debilach co robia po 40t/u nie wspomne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PACIFIC napisał:
No to weźcie widły i się okopcie w tej Norwegii.
Aż was zazdrość zeżre do reszty.
I nie bądźcie tacy nadgorliwi.
Bo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

nie dyskutuj z debilami...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
zabrać, zabrać, chorobowe też zabrać, bo ja akurat jestem zdrowy.
w zamian za to zwiększyć i wydłużyć zasiłek dla bezrobotnych bo mi się robić nie chce
no i zamiast za pendlerowanie dodać coś za siedzenie na dupie, hehe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok