1 NOK
Po dzisiejszej wizycie u lekarza otrzymałem zwolnienie lekarskie które wysłałem do pracodawcy .Chciał bym się dowiedzieć czy mogę takie zwolnienie dostarczyć osobiście do pracodawcy czy muszę wysłać ...
Witam, Proszę o odzew i wpisywanie się pod postem lub wysłanie do mnie wiadomości prywatnej fizjoterapeutów pracujących w Norwegii, bądź studentów czy absolwentów polskich uczelni szukających ...
Ostatnio pojawil sie taki artykul na onecie: wiadomosci.onet.pl/swiat/handel-ludzmi-p...estszych-ofiar/qjdy9 Ktory daje do myslenia iz moznaby przeciez szybko zlikwidowac proceder handlowania ...
www.seektress.com/fakesnow.htm
Norwegia zakaże wjazdu filipińskim kierowcom kierowców zawodowych z Filipin, którzy podobno zgadzają się pracować za nawet 2,36 euro za godzinę! Jest jednak z nimi pewien problem – filipińscy ...
Jasta,jako cien czlowieczenstwa,jest jedynym,niepowtarzalnym przykladem na to, ze mozna byc niepowtarzalna perla w naszyjniku norweskiego socjalizmu...
emerytury.onet.pl/agencyjne/ponad-polowa...5601590,artykul.html Najpierw wymyslili obowiazkowa emeryture dla kazdego bo przeciez gdyby kazdy odkladal sobie prywatnie na wlasna to wiadomo ...
bez waszej pomocy pewnie dalej byśmy się wałęsali po świecie jak cygany, bez pisma i języka pomiędzy Kijowem i Iranem a tak jest Ojczyzna za którą można tęsknić i do niej latać Norwegianem, bądź ...
Jeżeli też dręczy Was nuda, a macie jakieś zgodne z prawem odlotowe pomysły Podzielcie się nimi. Pozdro.
http://biznes.onet.pl/milion-dla-kazdego-norwega/ww7z2
Witam, Mam pytanko czy można gdzies kupić abonament na bramki w Oslo? Czy jest cos takiego? Czy trzeba zakażdym razem płacić?
pati muzia
02-02-2014 16:17
Jak w temacie 93954121
Czy rusza ktos na lot do Poznania o g7 50 we wtorek 4utego i zabierze mnie za oplata ze Storo? Mam tylko bagaz podreczny. Chetnie uniknabym zwiedzania miasta po raz 2046 z okien busa odwiedzajac ...
Witam. Czy może mi ktoś wyjaśnić co oznaczają wygrane w NT 6+1 i 4+1? I jeszcze jedno: dziś było losowanych 7 liczb, ale co oznaczają i jak interpretować te trzy kolejne "Tilleggstall" ...
Witam wszystkich,, potrzebuje pomocy jaki polecacie internet mobilny taki bez umowy itp czy przywozac internet z modemem np;PLUS to czy w Norwegii bedzie on dzialal.Jezeli nie ta jaki moge kupic i ...
Dominik Okuniewski
01-02-2014 23:16
to okrzyki wznoszone na ukraińskim Majdanie przez dwóch byłych premierów Pmrocznej Duchowny skrytykował między innymi Jarosława Kaczyńskiego i Jerzego Buzka za to, że na kijowskim Majdanie ...
na lubelskiej wsi bo śnieg zasypał drogi i nie mogą jechać do miasta kupić a dlaczego nie odśnieżają no bo oni nie są od tego i czekają aż im ktoś odśnieży wina Tuska i rządzących
naga prawda Niemcy siedzą na wzgórzu w klasztorze mają świetnie rozpracowane pole ostrzału uziemiają Polaków całkowicie Polacy pochowani za kamieniami muszą szczać i srać pod siebie, bo każdy ...
Do wypadku doszło na łuku drogi, gdy jadący ze Strzelec Krajeńskich samochód marki Ałdi uderzył czołowo w nadjeżdżającego fiata pandę. Na miejscu zginęły dwie kobiety i mężczyzna. Sam sprawca nie ...
Od 3 lat pracuję w prywatnej polskiej firmie , która zajmuje się regeneracją, naprawą turbosprężarek i pomp olejowych . Przez 3 lata samodzielnie piaskuję, naprawiam i składam turbosprężarki, do ...
Poszukuje osoby ktora zajmuje sie tipsami typu akryl ,zele z okolic Ytre, Indre Arna lub Åsane . Prosze o kontakt na priv.
Do jakich krajow maja ludzie najwiecej uprzedzeń wedlug Google: www.dagbladet.no/2014/01/31/kultur/ideer.../fordommer/31575916/
Kolejny arytkul o zdarzeniach z kategorii smieszne: www.dn.no/privatokonomi/article2757381.ece Norsk poimprezowal w Polsce w klubie nocnym i chcial zaplacic jedynie za szampana, reszte rachunku ...
Sigurd I
31-01-2014 10:06
Bo w czasie II RP korupcja dokonana przez: Prezydenta, Poslow, Burmistrzow, Wojtow etc itd. byla uznawana za zdrade stanu.... Jedyny polityk i partia ktora chce to przywrocic to Korwin i KNP. ...
Podpisane jest "wiocha.pl". Ale jesli w "Stavangerze" to chyba te dwie ktore pojechaly jasty szukac i biedaczki znalezc nie moga
pati muzia
30-01-2014 21:24
Czy taki magler pobiera prowizje od wynajmujacego czy od strony ktora jest wlascicelem mieszkania? ktos sie orientuje ?
...
pati muzia
30-01-2014 18:56
Cześć. Mam pytanie do mieszkających w Kristiansand, jak obecnie stoi tam sytuacja z pracą dla kobiet ? Planuje sie tam przeniesc na dluzszy okres i chcialabym sie zorientować co i jak .
pytaj się na priwie tych co mają kota oni muszą wiedzieć bo mi lekarz kiedyś mówił że zioła to są dobre dla kota
Witam. Mam takie pytanie po jakim czasie należy się odprawa z pracy po zwolnieniu przez pracodawcę. Dodam że była firma powiedziała nam dwa tygodnie przed że sprzedaje nas nowej firmie i nie ...
podatki.onet.pl/fiskus-siega-do-kieszeni...601014,1,prasa-detal Niby tak po trochu niby delikatnie lecz jakos korytko napelnic przeciez musza..... Chyba ze oni wlasnie przeczytali co tutaj ktos ...
Czesc Wszystkim Szukam kolezanek ktore maja czas i ochote wyjsc na lyzwy, i nie tylko. Szukam kogos z kim bedzie mozna wyjsc na kawe, dyskoteke, czy ploteczki. Jesli jest ktoras z was chetna ...
sto lat
Michał Piróg nie ma lekko w naszym kraju. Nie dość, że jest Żydem, to jeszcze ośmiela się być gejem. To sprawia, że jest narażony na szykany w zdwojony sposób. Usłyszałem, że tylko Polacy mogą pić ...
a nie siedzicie sobie na forum i ssiecie z nas krew uczciwie pracujacych
Mozesz zaglosowac na FrP w wyborach do Stortinget oto plus posiadania obywatelstwa. A minusow poza nieprzyjemnym uczuciem jakie czyni widok siebie na norweskim paszporcie to nie bedzie zadnych o ...
Ja Drey
29-01-2014 18:55
Mam poważny problem zdrowotny chciałbym iść na zwolnienie lekarskie ,pracuje od roku w firmie bez kontraktu wypłaty na czas itd wszystko ok tylko brak umowy .I mam pytanie czy dostane zwolnienie ...
Witam. Jak powyzej, wie ktos moze czy w Sandefjord czy niedaleko jest jakis hotel robotniczy ?
Marzena Folmyler
29-01-2014 15:26
Szwedzi dosc oryginalnie zareagowali na zlodzieja-wlamywacza ktory probowal wlamac sie im do domu: www.side2.no/aktuelt/article3748380.ece Tym samym pocieszaja "biednych proletariuszy, ...
zapamiętaj raz na jutro Polacku z języka oryginału Home is where your rump rests lub jak mawiał żydowsko-białoruski poeta Adam Mickiewicz Tam ojczyzna Twoja gdzie chleb jesz
zdzi ra
28-01-2014 19:23
Zapleśniałe lub przeterminowane produkty, cukier w produktach bez cukru i tłuszcz w beztłuszczowych, chrzczone paliwo, zawyżone ceny, niezabezpieczona żywność czy brud w sklepach – to tylko nieliczne ...
Wlasnie z takiego myslenia jak wynika z badan opini publicznej: biznes.onet.pl/mniej-polakow-chce-oszcze...600613,1,prasa-detal większość ankietowanych (58,4 proc.) w 2014 r. nie ma żadnych ...
Antek Norsk
28-01-2014 14:33
Oto i warunki w jakich na koszt podatnika zamierzaja utrzymywac morderce 4ki nieletnich: wiadomosci.onet.pl/warszawa/gostynin-zap...sz-trynkiewicz/jvhlg W przyslosci do takich miejsc beda ...
Witam! Przeprowadziłem się z Oslo do Stavanger w listopadzie 2013 gdzie sie zameldować w Stavanger ? najlepiej przez internet bo nie mam kiedy tego zrobić w dni powszednie! proszę o info
Zdaniem historyk z Brazylii, Hitler z watykańską mapą skarbów popłynął do Argentyny i Paragwaju w poszukiwaniu złota jezuitów. Ostatecznie zamieszkał w Brazylii, gdzie żył przez wiele lat w małym ...
Przeciwdzialajac zagrozeniu dla koryta z ktorego najwidoczniej rowniez media w jakis sposob korzystaja zawsze gdy publikuja tak jak dzis cos o Korwinie to robia to tak aby wyszlo "inaczej". ...
Czy z polskim prawen jazdy ( prawo jazdy wydane w 2004 roku) mozna prowadzic traktor w Norwegii?
WITAM, JESTEM ZAINTERESOWANY OFERTAMI PRZEWIEZIENIA SAMOCHODU Z OSLO DO GDYNI, NA LAWECIE, JEST TO SAMOCHOD RENAULT GRAND ESPACE 2006R , TURBO DIESEL, JEŚLI SIE NIE UDA PRZETRANSPORTOWAC TEGO ...
Tomasz .
27-01-2014 13:15
za patriotyczną stroną www.niezalezna.pl publikuję postać jednego z najbardziej znanych i wpływowych w dziejach Polaków Feliksa Dzierżyńskiego Dowiadujemy się, że „wychowywany został w tradycji ...
Szkola tanca NJS w Stawanger poszukuje trenera tanca towarzyskiego (Ballroom dance) Kontakt post@njs.no
www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rca+rozrabia...animacj%C4%99-102103
pati muzia
26-01-2014 20:16
Witam serdecznie. Czy znacie stronę/ blog z norweskim slangiem, śmiesznymi powiedzeniami, żartami lub tekstami używanymi przez młodzież oczywiście nie obraźliwymi. Będe wdzięczna za wklejanie ...
może by tak nowy wątek o kolejnym z polskich sportów narodowych po takich jak jazda po pijaku, czy szmugiel 21-letni mężczyzna zginął w okolicach dworca PKP w Godętowie (woj. pomorskie). ...
Wiatm Od razu powiem ze chce zapytać czy fajnie wam się mieszka w Norwegii i czy warto tam "uciekać" Jesteśmy młodymi rodzicami i zastanawiamy się nad lepszą przyszłością dla ...
Chciałam sie z Wami podzielić pewnym wydarzeniem. Tydzien temu popsul nam sie samochód, okazało sie ze potrzeba jest bardzo droga czesc. Zamowilismy używaną na allegro i szukalismy firmy, ktora ...
witam mam pytanie na temat rodzenia dziecka w norwegi poniewaz kazdy mowi co innego. a mianowicie chodzi mi o to poniewaz moja dziewczyna jest w ciazy i przebywa i prfacuje w polsce natomiast ja ...