1 NOK
Witam, z polską rejestracją poruszałem się po Norwegi ponad 8 miesięcy czy jeśli teraz wrócę tam motocyklem (również na polskich rejestracjach) to będą mi dalej naliczać czas w jakim mogę ...
odsprzedamk bilet z stavanger do katowic na 18 lutego..ktos chetny? wiecej info na priv 300nok.
Witam, Mamy rok 2014. Imprezy- CO GDZIE KIEDY? Wypady, spotkania. kto skad?
Tomasz .
16-02-2014 22:26
www.mojanorwegia.pl/forum/view/333/polsk...klowy_w_norwegi.html
Banki alarmują o rosnącym popycie na „twarde" waluty oraz likwidacji przez Rosjan lokat w rodzimej walucie. Mówi się o jej dewaluacji. Rosyjska waluta wyraźnie słabnie już od początku ...
Witam, jestem tu nowy, chciałbym się przywitać. To mój pierwszy post. Kupiłem bilet lotniczy W Norwegian z Warszawy do Bergen z nocowaniem w Oslo. Pytanie może trywialne, ale czy nocleg jest w ...
Witam, niedługo jadę do Norwegii i zastanawiam się jaki kupić alkohol (oczywiście w ramach limitów) ?
SENTIX napisał: fakty.interia.pl/polska/news-r-sikorski-...wy-z-usa,nId,1106102 Powiedzial by prawde ze nigdy nie bedzie ruch bezwizowego dla Polakow!!! Jak tak czytam nieraz pobieżnie te ...
www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/artikkel.php?artid=10122235 ZAZADAL miedzy innymi aby mu przydzielili Playstation 3 bo na Playstation 2 niema dosc "doroslych" gier do pogrania ...
lu j
15-02-2014 08:31
wiadomosci.onet.pl/swiat/andrij-tarasenk...niu-to-brednia/xjlkx Czy Macierewicz z Kaczorem sa juz gotowi aby udzielic wsparcia w duchu volksdeutschowskiego "patriotyzmu" ? Patriotyczne ...
pati muzia
14-02-2014 18:58
www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10122144 Wybitny norweski kapitalista zamierza dodac kolejne atrakcje w postaci figur woskowych do muzeum socjalizmu aby latwiej bylo norska ...
lu j
14-02-2014 18:25
do USA nie chca wpuszczac Polakow z UK chca Polakow wypedzic w Norwegii tez juz maja dosc? co to polactwo w sobie takiego posiada?
wawalove.pl/Meczet-na-Ochocie-pojawi-sie...ze-w-tym-roku-a13039 od 4 lat sie to buduje a ja dopiero dzisiaj sie o tym dowiedziałem.
A Tobie CO !?. --- Całkiem już na móżdżek pada ?
pozdro dla wszystkich "malolatow" ....
status pendler żeby ojca, czy matkę widziały kilka razy w roku żeby ojciec, czy matka musieli zaspokajać swoje potrzeby seksualne z kimś przypadkowo poznanym na emigracji, bądź z sąsiadem w Polszy ...
Aleksandra Szwed uważa, że dzięki temu, iż od dziecka była popularna (dzięki roli w serialu "Rodzina zastępcza), uniknęła przemocy fizycznej na tle rasowym. Do dziś zdarza jej się jednak ...
lu j
13-02-2014 22:02
Bilfinger infrastructure s.a czy ktoś miał przyjemność współpracy z tą firmą?? Proszę o opinie. )
Jon Doe
13-02-2014 21:16
no i mamy wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/brytyj...adolfa-hitlera/vz1j4 Hugh Williams zasugerował w książce "Wszystko, co powinniście wiedzieć o historii", m.in., że to polityka II ...
Otrzymałem dwu tygodniowe wypowiedzenie będąc na zwolnieniu lekarskim powodem który podali w wypowiedzeniu jest brak zleceń .Można tak ? Mam zwolnienie jeszcze i jeszcze na długo będę miał ze ...
Witam, jestem instruktorką jogi, myślałam o zorganizowaniu zajęć po polsku w Trondheim lub okolicy (Malvik, Vikhammer, Hommelvik ewentualnie Stjørdal lub Selbu). Czy byłby ktoś zainteresowany? ...
fakty.interia.pl/swiat/news-maly-norweg-...t-karlem,nId,1105025
witam..mam prosbe, czy wie moze ktos jak sie wystawia zeczy na FINN..bardzo prosze o pomoc
witam,mam pytanie.w Norwegi mam status rezydenta,jak wygląda sprawa składania zeznań podatkowych w Polsce,czy muszę składać jakiś PIT dotyczący moich zarobków w Norwegi?
czy ktos sie orientuje czy w Drammen jest grupa wsparcia polsko jezyczna AA
www.syracuse.com/news/index.ssf/2014/02/...bing_class_iraq.html Dla tego co ucynil ten muzulmanin poprostu brak slow trzeba by wymyslic nowa nagrode bo nagroda Darwina to za malo dla tak ...
lu j
12-02-2014 21:32
Witam pytałam w swoich postach czy ktoś może polecic mi jakiegoś nauczyciela norweskiego ale zero odzewu z waszej strony czy polacy nie uczą sie norweskiego czy co? wiekszość obcokrajowców mowi ...
www.tv2.no/2014/02/06/nyheter/nav/innenriks/krim/5292836 Jak pokazuje powyzszy przyklad kazdy proletariusz z kraju EØS moze przybyc do Norwegii i domagac sie pomocy socjalnej i ja otrzyma najpierw ...
Witam. Bardzo potrzebuje porady kogos kto pracuje w Mycall. Czy jest tu ktos taki???? Prosze o kontakt na mail polawscy@gmail.com. Dzieki
Witam. Orientuje sie ktos do kiedy (mam na mysli np polowa czy koniec lutego) sklada sie papiery o zasilek dlan bezrobotnych (dagpenger)? Z gory dziekuje.
Witam serdecznie, czy mógłby ktoś wypisać kilka nazw firm związanych z branżą przetwórstwa mięsnego? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.
Estera Kwiatkowska
11-02-2014 23:31
Pracodawca zadzwonił do mnie i mówi że wysyła mi wypowiedzenie z pracy , że pewnie symuluję chorobę . Minął dopiero dopiero tydzień na zwolnieniu lekarskim .Czy jest taka możliwość że może mnie ...
Witam wszystkich czy ktoś wie coś na temat firmy Dobra Praca.no w Klepp? Jakie są opinie?
SENTIX napisał: tvn24bis.pl/informacje,187/skrajne-ubost...luczenia,396988.html Byłem niedawno w Wawie u znajomych i nawęd osoby co majom dobrze myślom o emigracji chociaż to marzenia bo ...
Jako nowy tutaj, zastanawiam sie nad........wiarygodnoscia strony. Doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze zeby utrzymac taka strone na jakims tam poziomie, potrzebne sa na to pieniadze. Najlepszym ...
czy wie ktos jesli moja znajoma przyjedzie na 3 tygodnie do norwegi to musi po siedmiu dniah isc do weterynaza tu po tabletke na odrobaczenie jesli pies dostał jom w polsce bo tak powiedział jej ...
wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irl...ie-do-protestu/kenpr
www.abcnyheter.no/nyheter/sport/2014/02/...l-miste-gullmedaljen eurosport.onet.pl/soczi-2014/dagbladet-r...stracic-medale/nxltr
lu j
10-02-2014 22:00
To pewnie ma jakis zwiazek,z tradycyjna,norweska uczciwoscia...
i taki wuj z emerytura z Polsky
w trakcie powodzi a co ty Polaku byś zrobił?
R. C.
10-02-2014 21:19
www.tv2.no/underholdning/broom/fete-bruk...-betale-4181868.html Najczestszym argumentem norweskich socjalistow jak do tej pory bylo "spojrzcie na Danie oni maja jeszcze gorzej" gdy ...
wyborcza.pl/1,91446,15426618,Szwajcaria_...a_ograniczeniem.html W Szwajcarii zakonczylo sie referendum swiadczace o tym iz Szwajcarzy nie maja ochoty utrzymywac islamistow na zasilkach..... FrP ...
evona.pl/member/video/dbb42bcb448dca03dd4058ba850c15ce
Witam szukam inwidualnego nauczyciela języka norweskiego na terenie Rogaland jeśli macie jakieś namiary na dobrych nauczycieli proszę pisać. Dziękuje za pomoc
Ci ktorzy ogladali napewno widzieli, a inni sie dowiedza z mediow Mianowicie jaki kraj zaprezentowal pedalstwo tego Swiata jako jedyny wychodzac w kolorach teczowych pederastow Zreszta ...
potrzebuję wzoru podania o podwyżkę...... proszę może ktoś wie jak napisać... ....jakiś link ??...
Do kiedy mozna wykorzyztac urlop tacierzynski po urodzenia dziecka? Bardzo prosze o odpowiedz
Nawet w Polskich mediach da sie latwo odczytac iz Niemcy bardzo chca aby kolejny kraj dolaczyl do Unii i nawoluja swoj eurokolchoz przeciw Slowiana i Putinowi. ...
i to jest powod zeby kupic kwiatka
Szymun Krok
07-02-2014 01:23
Kochane proszę o pomoc, mam pytanie: obecnie jestem na zasiłku opiekunczym -kontantstøtte do GRUDNIA 2014 i jestem w ciąży. Czy bedzie nalezał mi sie zasiłek macierzyński po urodzeniu dziecka?
Dobrze, że do Vinmonopolet, a nie na mete.. www.nrk.no/norge/star-i-ko-for-andre-utenfor-polet-1.11522236
pati muzia
06-02-2014 20:41
Witam.Czy moge prosic o udzielenie mi informacji jak wyglada założenie firmy ,jakie dokumety sa potrzebne.Pozdrawiam
http://evona.pl/member/video/35b256f12a5f52f95572953ab2b3349f
www.tv2.no/underholdning/broom/saa-glatt...til-mot-4181357.html Oto jak pomyslowy norweski kierowca TIRa poradzil sobie z niesprzyjajacymi warunkami pogodowymi. Jak powiedzial bylo tak slisko iz ...
Otóż chciałem się Was drodzy użytkownicy i mieszkańcy Norwegii zapytać jak obecnie jest tam z pracą. Czy naprawdę trudno jest cokolwiek znaleźć jak to niektórzy piszą? Pytam się, gdyż w ...
witam , mam pytanie pewnie nie pierwszy raz pojawiające sie na tym forum odnośnie przyznawania zasiłku opiekuńczego na dziecko w Norwegii. Otóż pewna ksiegowa pracująca w Norwegi zaproponowała nam ...
Witam Mam wielką prośbę, czy mógłby ktoś zerknąć czy napisałem to podanie poprawnie? Nie jestem jeszcze tak biegły w norweskim dlatego bardzo proszę. Viser til annonse funnet på nav.no ...