1 NOK
Witam,Zgubiłem moje pozwolenie na pobyt w norwegi wie ktoś gdzie mogę dostać kopie tego dokumentu?Ponoć na policje nie mam co iść bo nie archiwizują tego typu dokumentów?
Łukasz Mzz
09-04-2013 22:06
Witam mam problem i nie wiem co zrobić i do kogo sie zwrócić.Minowice nie pracuję w norwegii od 2 lat i mieszkam w polsce i pracuje a dzisiaj dostałem list od urzędu skarbowego,żeby zapłacic ...
Witam, Mam 19 lat i aktualnie szukam sezonowej pracy w Norwegii ( jeśli miał by ktoś wolny wakat chętnie skorzystam 888986471, lub mail: dominik.swierkowski@yahoo.com). W tym roku po raz pierwszy ...
pracowalem przez ostatnie 3 lata w firmie na umowie za stawke godzinowa.Bede zwolniony prawdopodobnie, czy nalezy mi sie dagpenger? Moje zarobki brutto wynosiły ok 270000nok rocznie.Czy umowa ma czy ...
pracowalem przez ostatnie 3 lata w firmie na umowie za stawke godzinowa.Bede zwolniony prawdopodobnie, czy nalezy mi sie dagpenger? Moje zarobki brutto wynosiły ok 270000nok rocznie.Czy umowa ma czy ...
Witam, potrzebuje się dowiedzieć gdzie mogę zwrócić się o refundacje kosztów w związku z zakupem aparatu słuchowego. W Polsce nfz refunduje około 600zł do aparatu słuchowego, natomiast w Norwegii ...
Czy osoba ktora jst w Norwegii pierwszy rok ma jakies znizki podatkowe w rozliczeniu rocznym niz osoba bedaca powyzej roku? Trzeba to zgloscic przy ewenetualnym rozliczeniu czy oni sami powinni to ...
Witam serdecznie, szukałam długo na różnych forach, ale niestety nie znalazłam nic podobnego... Od grudnia jestem na zwolnieniu lekarskim na 80%, a od stycznia ze względu, na to że mój pracodawca ...
Witam, W najbliższym czasie zamierzam wyjechać za pracą do Norwegii, mam 27 lat i doświadczenie w różnych pracach budowlanych i magazynowych. znajomość angielskiego na poziomie więcej niż ...
witam, moze ktos sie orientuje jakie przepisy obowiazuja co do budowania instalacji grzewczych w norwegii, domyslam sie ze sa zupelnie inne niz w Polsce, gdzie mozna o tym przeczytac i komu to ...
Witam chciałem sie dowiedziec pare zeczy co moge teraz zrobic zaczne tak od 5 lat mieszkam w norwegi zawsze pracowalem legalnie ale nie rozliczalem sie z podatku zawsze to było automatycznie ...
potrzebuje pomocy w załatwieniu zasiłku rodzinnego,jestem od listopada w norwegii nieznam języka ani angielski ani norweski PROSZE O POMOC z góry SERDECZNE DZIĘKI
Witam serdecznie, mój znajomy został złapany na przemycie alkoholu i papierosów w lutym tego roku. Chciałabym się dowiedzieć, czy znacie może jakichś adwokatów, którzy zajmują się takimi sprawami? ...
Witam Mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Razem z chlopakiem dostalismy oferte pracy z Norwegi znaleziona na stronie www.norway-job.no Ogloszenie brzmialo: 2 x Kelner Hadsel - Nordland (Nordland) ...
Weronika Jarmołowicz
06-04-2013 14:19
Witam serdecznie! Ponad rok temu kupilem samochod w norwegi (w kredycie), byl troszke za maly wiec postanowilem go wymienic... Pojechalem do komisu i dogadalem sie ze sprzedawca. (mialem jeszcze 125 ...
Poszukuje poważnych osób do promocji zdrowej kawy online na terenie Norwegii ...solidne zarobki .zdrowakawateam@gmail.com
pol pot
05-04-2013 18:50
Witam. Czy jest przepis w Norwegii określający do kiedy były pracodawca musi wypłacić feriepenger?? Słyszałem że do końca czerwca...może ktoś zna adwokata który zajmuje się takimi sprawami...gdzieś ...
CBA Academy organizuje szkolenie z zakresu pracy z wysoką temperaturą i otwartym ogniem (Varme arbeider kurs). Przepisy prawa norweskiego i wytyczne firm ubezpieczeniowych w Norwegii wymagają aby ...
Witam forumowiczów. Może ktokolwiek pomoże? Interesuje mnie temat produkcji frontów meblowych z drewna. Czy w Norwegii jest na to popyt i czy dużo stolarni się tym zajmuje? Pozdrawiam.
Paweł Kocjan
05-04-2013 15:01
Witam.Poszukuje pracy w Norwegi najlepiej w Oslo.Wiem ze to nie jest dzial ogloszen, ale moze ktos moglby chociazby cos poradzic..Obecnie przebywam w Polsce i koncze licencjat i mam wielka motywacje ...
Dzień dobry! Dostałem pracę w Norwegii, na razie na okres próbny 2tyg., później na pół roku. Wiem że powinienem załatwić pozwolenie na prace i pobyt, meldunek, numer personalny, karte podatkową. ...
WITAM WSZYSTKICH. POSZUKUJE JAKIEJKOLWIEK PRACY Z ZAKWATEROWANIEM.POSIADAM PRAWO JAZDY KAT B,UPRAWNIENIA NA TRUCKI(SZWEDZKI CERTYFIKAT) .OBSLUGUJE MASZYNY BUDOWLANE.ZNAM JEZYK SZWEDZKI.MAM PRAKTYKE W ...
Ponura_Panda napisał: Witam, Potrzebuję bardzo pilnie (najpóźniej do niedzieli 07.04.2013) przetłumaczyć trzy dokumenty - niewiele tekstu, dyplom i certyfikaty. NIE MUSZĄ TO BYĆ TŁUMACZENIA ...
Witam Pracuje w salonie fryzjersko- kosmetycznym, poszukujemy pracownikow: fryzjerow, stylistow do salonu fryzjerskiego i kosmetyczki, masazystki do salonu kosmetycznego. wymagana dobra ...
Czy ktos z forumowiczow wie , jak rozliczamy vat w Norwegii? Do tej pory robila to dla mnie ksiegowa i nie musialam sie o to martwic, niestety musze zmienic biuro vat place 6 razy w roku i termin ...
Witam posiadam stały numer personalny, posiadam pin kody... nie rejestrowałem się jeszcze sam, lecz zrobiła to za mnie firma, która rozliczała mój podatek... problem polega na tym, że ...
czy moge chodzic po fabrykach i pytac czy maja jakas prace? czy będą chcieli ze mną gadac? chodzi o zwykłą prace na lini albo magazynie... czy ktos sie orientuje? szukalam w roznych agencjach na ...
czy ktos moze polecic jakies fabryki z okolic ostfold w ktorych moze byc jakas praca ? w ktorych probował albo pracował..
Czy ktoś z Was słyszał o odliczeniu podatkowym nazywanym przez niektórych "kompotowe"? Ma to być jakaś dodatkowa ulga w kwocie ok. 120 NOK na napoje należne w czasie pracy jeżeli ...
czesio.:* napisał: pytanie czesio ma do forumowiczów,mianowicie rozliczając podatek na Altinie można dołączyć skany dokumentów i rachunków czy wymagane są oryginały w wersji papierowej wysłane na ...
Witam, będzie to moje pierwsze rozliczenie podatkowe w związku z którym , mam pytanie odnośnie zaświadczenia o dochodach potrzebnego do 2 klasy podatkowej. Otóż przed udaniem się do urzędu ...
Dzień dobry. Widzę tu na forum ludzi młodych , pięknych , zdrowych i w pełni sił - choć czasami smutnych.Ja mam już z górki.. Jestem jeszcze w Polsce ale wybieram się do Norwegii pakownym busem ...
SZUKAM PRACY W OSLO.
na emigracji ,w Polsce pozostali tylko tacy co sa wilkiem dla Polaka zagranica
Karol Pitek
02-04-2013 08:20
czesc sprawa wyglada nastepujaco jestem na nav jakis czas i dostalem swistek ze musze sie zglosic na kurs poszukiwania pracy.. I tu moje pytanie czy ten kurs jest obowiazkkowy i musze na niego isc ...
Witam.Poszukuje pracy w oklicach Konsberg lub Nottoden.Wiem ze to nie jest dzial ogloszen, ale moze ktos moglby chociazby cos poradzic..Jestem w Norwegi od niedawna tzn 3 mcy,mam prawo jazdy i ...
Jestesmy parą (27 lat) i pilnie szukamy pracy w Norwegii.Interesuje nas wyłącznie legalna praca.Pracowalismy juz wczesniej zagranicą(jedno z nas w Norwegii) i nie boimy się ciężkiej pracy.Znamy język ...
pati muzia
31-03-2013 21:25
Witam . Czy ktoś się orientuje jaka jest stawka dzienna diety za rok 2012 ? Za 2011 było 189nok ale można się spodziewać innej stawki. Zabieram się za rozliczanie podatku za 2012 .. ...
Witam, proszę o odpowiedź tych co mieli podobną historię pracy. Zacząłem pracę w Norwegii z początkiem Lutego 2013. Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak wygląda sytuacja takiej osoby w miesiącu gdy ...
Witam szukam korepetycji z księgowości norweskiej dla małych firm, podatki itd. Czy ktoś ma w tym doświadczenie i mógłby udzielać korepetycji? proszę o kontakt mbeata21@w.pl
Witam na imię mam Rafał mam 27 lat, mieszkam obecnie w Polsce i szukam osoby która była by wstanie mi pomóc. Szukam pracy w Norwegi, ale jak na razie słabo mi to wychodzi. Mam wykształcenie średnie o ...
Cześć, szukam typowej pracy wakacyjnej dla studentów - jakaś pomoc, pakowanie, zbieranie, malowanie, coś w hotelarstwie, itp. itd. Posiadam wykształcenie wyższe (chociaż to nic nie zmienia), ...
hej szukam pracy jako kucharz 5 lat w uk kuchnia angielska, włoska, amerykańska itd, j ang bdb, czy wogóle są oferty np z zamieszkaniem jak w uk, czy ktos moze cos słyszał lub znajomi pracuja zeby ...
Szukam dodatkowej pracy . W tygodniu po godz 15 ,lub na weekendy .
Witam, Szukam pracy w Norwegii, z moją dziewczyną. Potrzebuje trochę pomocy, bo nie wiem od czego zacząć. Jak napisać CV po norwesku, gdzie szukać tej pracy. Posiadam ogromne doświadczenie, od ...
Email: stolbad@o2.pl Region: Cała Norwegia Telefon: +48 504308180, +47 93992475 OgłoszeniaPracaSzukam pracy Witam serdecznie , mam na imie Łukasz Badek mam 29 lat od najmłodszych lat pracuje na ...
Hei witam, czy ktoś wie jak wygląda norweska księgowość, rozliczenia proste firm jednoosobowych podatki, może ktoś pracuje w takim biurze księgowym? Mam doświadczenie w Polsce w rozliczeniach firm ...
Czy moze orientuje sie ktos jak to jest z tym statusem pendler... otoz jesli chcialbym skorzystac ze statusu pendler to juz nie moge skorzystac z tego standardowego odliczenia jakie jest przyznawane ...
Witam,pisze do osób które znaja norweski i wiedza jak rozliczyc odsetki od kredytu hipotecznego w Polsce,który punkt za to odpowiada,co trzeba wpisac?Pomoc oczywiscie odplatna. pozdrawiam
Witam Mam pytanko. Miałem dwie prace w 2012 Pierwsza na około 100h w miesiac. Druga rowniez stała lecz tutaj juz z tymi godzinami bylo roznie. Byly miesiace po 20h lecz pod koniec roku ...
Zespół 2-osobowy z samochodem poszukje zlecenia na prace wykończeniowe, specjalizujemy się w regipsach, ukłądanie paneli, malowanie itp. oraz elektryka. pozdrawiam Marek Prosimy o kontakt pod nr: ...
Witam otrzymałem pewien dokument z norwegii i domyślam się że jest on odnośnie rodzinnego ale do końca nie wiem o co chodzi ,proszę o pomoc w przetłumaczeniu tego pozdrawiam Marcin ORDIN~R ...
Jak każdy wie idą świeta więc jeśli kotoś potrzebuje generalnego pożądku w domu z chęcią pomogę Mogę pracować jedynie popołudniami lub w wekendy Posiadam auto więc dojazd nie jest żadnym problemem ...
Witam Mam na imię Agata i mieszkam na terenie Rogaland . Poszukuję pracy. Podejmę się pracy jako sprzątaczka, kelnerka itp. Znam język norweski na poziomie A2 i stale się uczę . Po angielsku ...
markus d
23-03-2013 19:15
czy pracuje ktos na policji jako sprzatczka moze sie podzileicie swoimi doswiadczeniami, jak przebiegala rozmowa o prace, jakie mialyscie pytania?