Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czy kierowca potrzebuje kwalifikację wstępną???? - Norwegia

Czytali temat:
Slavo Slavo Lukasz ... Rafał Wojtynek topek13 Trasé AS (2457 niezalogowanych)
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Witam wszystkich doświadczonych i niedoświadczonych kierowców...Kiedyś temat był wałkowany ale nikt konkretnie nie odpowiedział..bo Ci co mają prawko długo to twierdzą że tak bo i tak mają taki kurs (wcześniej kurs na przewóz rzeczy) a inni że w Norwegii ma obowiązywać od przyszłego roku..zrobiłem C,C+E i nie wiem czy robić kwalifikacje czy już mogę CV wysyłać ...ogłoszeń dużo nawet bez doświadczenia tylko z językiem na jakieś zastępstwo...trzeba spróbować jeśli nic się nie znajdzie są inne zawody....Pewnie starzy wyjadacze zaraz pocisną że ciężkie drogi, zaraz wyląduje w rowie,,itp. itd. ale oprócz doświadczenia trzeba myśleć za kółkiem..Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
caro napisał:
Witam wszystkich doświadczonych i niedoświadczonych kierowców...Kiedyś temat był wałkowany ale nikt konkretnie nie odpowiedział..bo Ci co mają prawko długo to twierdzą że tak bo i tak mają taki kurs (wcześniej kurs na przewóz rzeczy) a inni że w Norwegii ma obowiązywać od przyszłego roku..zrobiłem C,C+E i nie wiem czy robić kwalifikacje czy już mogę CV wysyłać ...ogłoszeń dużo nawet bez doświadczenia tylko z językiem na jakieś zastępstwo...trzeba spróbować jeśli nic się nie znajdzie są inne zawody....Pewnie starzy wyjadacze zaraz pocisną że ciężkie drogi, zaraz wyląduje w rowie,,itp. itd. ale oprócz doświadczenia trzeba myśleć za kółkiem..Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.Skoro s zapotrzebowania to wyslij zapytanie o dokumenty .Kazda firma inaczej rekrutuje , zalezy co i gdzie sie wozi i na jakim terenie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(robrr)
Wiking
Wpisaną datę w rubryce 12tej na odwrocie prawka posiadasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(robrr)
Wiking
Jeśli nie każdy choć trochę inteligentny kontrolujący od razu zauważy że nie masz aktualnych(tzn. żadnych)kursów,badań lekarskich i psychotechnicznych, a to już duży problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(robrr)
Wiking
No dobra w Polsce byłby

problem,a u Norków od 2014r. Tak jak kolega napisał startuj ...do odważnych świat należy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Ale badania lekarskie i psychotechniczne mam bo teraz jeżeli idzie się wykupić egzamin na kategorię C lub C+E trzeba badania lekarskie to wiadomo i psychotechniczne złożyć z dokumentami..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
caro napisał:
Ale badania lekarskie i psychotechniczne mam bo teraz jeżeli idzie się wykupić egzamin na kategorię C lub C+E trzeba badania lekarskie to wiadomo i psychotechniczne złożyć z dokumentami..

przezxcytaj ost zdanie w twoim pierwszym poscie > trzeba myslec i to nie tylko za kółkiem

Kurs jedni maja inni nie.....

generalnie nikt nie potrafi powiedziec od kiedy i co (nawet podczas kontroli), ale wiem, ze polaków i ruskich traktuja kapke inaczej, czyt.wymagaja wiecej!
Jesli zrobiłes dopiero prawko, to kwalifikacja w twoim przypadku bedzie kosztowała ca 3tys pln!

Ale ty myslisz, wiec cos ogarniesz

ps: takich myslacych jak ty widze mase na tych "autostradach" tyle ze czesto w..... workach!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Slavo Slavo
(caro)
Nowicjusz
Chyle czoło panie szoferze...och faktycznie ile pan to nie widział...i ile kilometrów nie przejechał...jestem pełen podziwu...szerokości..
Ps. Jeżeli taki myślący dlaczego nie jeździ swoim tirem tylko u kogoś..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
krzysiek kowalski
(kris1050)
Wiking
ja jestem kierowca i w Norwegii obowiazuja takie same przepisy jak u nas,musisz miec kod 95 wpisany w prawko,mozesz pracowac oczywiscie bo tu nie kazdy pracodawca wnikliwie to sprawdza,wiem z wlasnego doswiadczenia ale pomysl co bedzie jezeli bedziesz mial wypadek(ryzyko naszego zawodu) i dlaczego firma ubezpieczeniowa chce kopie twojego prawka albo numer,no chyba ze nie myslisz o zlych stronach zawodu kierowcy a tylko o tym ile koron mozna zarobic,moja firma nigdy nie przyjelaby kierowcy bez wymaganych dokumentow,auto warte ok 1,5 mln nok plus wartosc towaru plus wartosc naczepy plus ewentulne odszkodowanie dla poszkodowanych a uwierz mi firma ubezpieczeniowa szuka tylko jakiegos powodu zeby nie wyplacic ubezpieczenia;np. kierowanie pojazdem bez wymaganych uprawnien, to tylko jeden przyklad powtarzam ze nie wszystkie firmy wnikliwie sprawdzaja dokumenty ja sam zaczynalem w firmie gdzie nawet nie ogladali mojego prawka,rowniez kontrole drogowe bywaja pobiezne ale ja wiem ze gdzies tam jest ktos kto wie o co kaman
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok