Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

kurs w nav pomocy. - Norwegia

Czytali temat:
Eveline Cake ... es aleksandra zielonka barbara stencel Dominik Grzywa Marek Łaźniowski Krystian G PiwoPolskie 320KoronZaZgrzewkę izabella1 Malwina12 K czarnulka0710 I-ona *** (4195 niezalogowanych)
26 Postów
Kornel Śluza
(korslu)
Wiking
czesc sprawa wyglada nastepujaco jestem na nav jakis czas i dostalem swistek ze musze sie zglosic na kurs poszukiwania pracy.. I tu moje pytanie czy ten kurs jest obowiazkkowy i musze na niego isc czy tez nie i jakie sa konsekwecnjie jesli na niego nie zglosze?? z gory wielkie dzieki za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
kurs nie jest obowiazkowy
zasilek tez nie jest obowiazkowy
nie musisz brac pieniedzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
korslu napisał:
czesc sprawa wyglada nastepujaco jestem na nav jakis czas i dostalem swistek ze musze sie zglosic na kurs poszukiwania pracy.. I tu moje pytanie czy ten kurs jest obowiazkkowy i musze na niego isc czy tez nie i jakie sa konsekwecnjie jesli na niego nie zglosze?? z gory wielkie dzieki za odpowiedzi
NAPISAŁEŚ BARDZO NIEJASNO ... - znaczy jesteś tylko zarejestrowany jako bezrobotny poszukujący pracy ... ? , czy zarejestrowany , jako pobierający wynagrodzenie na bezrobotnym ?
---
Niemniej
NIESTETY ... jesteś na garnuszku NAV ...!!!
Dlatego masz NIEZBYWALNY OBOWIĄZEK zgłaszać się na KAŻDE wezwanie i nie jest tu ważne w Jakim celu ...! .
---
Właśnie dlatego między Innymi dostajesz pieniądze z NAV ... / lub jesteś uczestnikiem aktywnego poszukiwania pracy /
---
Nie zgłoszenie się w terminie , na wyznaczony kurs , Może Skutkować Skreśleniem z Listy Beneficjentów Tej Zacnej Instytucji ...

Pozdrawiam Wielkanocno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a dlaczego korslu miałby nie iść na kurs poszukiwania skoro jest taki niegramotny że jest bez pracy
śpiesze z wytłumaczeniem .......korslu siedzi w pl , bierze norweski zasiłek a kolega śle medingi do NAV . na dodatek jest tak leniwy że nie będzie tracił czasu no i oczywiście kasy na wyjazd do norge więc może ktoś podpowie korslu .
napisz im niech się wypałują ...wpadniesz jak będziesz miał czas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Kornel Śluza
(korslu)
Wiking
wlasnie jestem w norge ale zjezdzam do pl na 2 tyg i w tym czaasie bd ten kurs ale na 2 tydz kursu juz zdaze. jestem na nav jako poszukujacy pracy i dostaje z niego kase.. Czyli rozumiem ze nie idac na kurs skresla mnie z navu poprstu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Andre ved mark napisał:
a dlaczego korslu miałby nie iść na kurs poszukiwania skoro jest taki niegramotny że jest bez pracy
śpiesze z wytłumaczeniem .......korslu siedzi w pl , bierze norweski zasiłek a kolega śle medingi do NAV . na dodatek jest tak leniwy że nie będzie tracił czasu no i oczywiście kasy na wyjazd do norge więc może ktoś podpowie korslu .

Ot to samo miałem napisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
tak właśnie zrobią ....stracisz prawo do zasiłku . możesz pójść ten pierwszy tydzień i zapytać czy możesz przerwać ale zapytaj o zasiłek . oni zawsze powiedzą że możesz a potem przyślą pismo że straciłeś prawo do zasiłku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
korslu napisał:
wlasnie jestem w norge ale zjezdzam do pl na 2 tyg i w tym czaasie bd ten kurs ale na 2 tydz kursu juz zdaze. jestem na nav jako poszukujacy pracy i dostaje z niego kase.. Czyli rozumiem ze nie idac na kurs skresla mnie z navu poprstu?

A zglaszasz ze planujesz urlop do Navu? Czy jeździsz i nikomu nic nie mówisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Andre ved mark napisał:

Chyba wiesz z wlasnego doswiadczenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
mośku ....napiszę ci jak fioletowy ....doświadczenia to można mieć różne , różniste i przeróżniaste a żeby kombinować ta trza mieć na czym czapkę nosić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok