Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Piotr Piotr Błazucki Marcin Emila En przemek1 Krystian Gębala (1988 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
masz specjalnie po polsku nawet....

Pracownicy otrzymują zazwyczaj kartę podatkową z tabelką. Jeżeli żądasz odpisu standardowego dla pracowników zagranicznych, to otrzymasz specjalną tabelkę, w której ten odpis jest już uwzględniony. Tabela ta ma numer 7300 lub wyżej. Więcej o odpisie standardowym możesz przeczytać w broszurze „Informacja dla pracowników zagranicznych: Odpis standardowy” (Informasjon til utenlandske arbeidstakere: Standardfradrag).

www.skatteetaten.no/pl/International-Pol...b-ustala-si-podatek/

nastepne pytanie prosze.....

CÓŻ ...
I
TAK
NIERAZ
BYWA ...

PEWNIE SIĘ STARZEJĘ ZA SZYBKO ...!
---
DZIĘKUJE ZA WYCZERPUJĄCĄ INFORMACJĘ
---
ORAZ SPOKOJNE WYPUNKTOWANIE MOJEGO BŁĘDU ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
czyli mam wpisac w tym Belop...... ten odpis 10% ? kwote mam sam wyliczyc czy skat to robi? co do auta kupilem w lipcu tamtego roku. i mam tylko ..... kr________ nie mam kwoty

gabriel napisał:
qmulus napisał:
a gdzie sa te wolne linijki bo ja nic takiego nie mam. z tylu mam punkty ale wolnych linijek nie mam. jeszcze jedno pytanie kupilem samochod w norge i w rozliczeniu nie mam kwoty wpisanej na rozliczeniu. czemu?
Może , nie na tą kartę się patrzysz co trzeba ?
---
Na karcie Selvangivelse 2012
Na pierwszej stronie jest pozycja 4.2.5 i tam powinna być wpisana data produkcji auta i nr rejestracyjny o ile kupiłeś go przed 20 grudniem tamtego roku , z tego co dobrze pamiętam .
---
Natomiast na drugiej stronie pod pozycją 1.3.2
Jest tłustym drukiem napisane :
lBeløp som ikke er ............................................
a pod spodem :
Postnr .....................................................................
i Trzy niezapisane linijki .

Coś jeszcze ?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gabrys: zapytaj sie Pana czy przerejestrowal auto?? I jesli tak to jak oplacil registeringsavgift?? Na miejscu karta czy dostal giro do domu i oplacil na poczcie??

A moze auto nie jest jego tylko banku??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
auto jest przerejestrowane na mnie oplacone mam wszystko. od uzbezpieczenia do podatku drogowego jeszcze pytanie . mam wpisac tylko punk jaki jest odpowiedzialny za te 10 % czy tez kwote wyliczyc ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Wiking
no to i jak o cos zapytam bo chyba zrobilam mala gafe. mialam w ubieglym roku male zlecenie w polsce na kwote ok 1000 zl, czy dzieki temu musze rozliczyc caly przychod norweski rowniez w polsce ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok