Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dieta za rok 2012 -odliczenie podatku - Norwegia

Czytali temat:
Jan Kovalsky tomasz1 d Adam Nowicki Paweł W (2133 niezalogowanych)
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Witam .
Czy ktoś się orientuje jaka jest stawka dzienna diety za rok 2012 ?
Za 2011 było 189nok ale można się spodziewać innej stawki.

Zabieram się za rozliczanie podatku za 2012 .. ewentualnie mogę pomóc kolegom z okolicy.

PS. Proszę nie nabijać sobie postów odpowiadając ,że muszę zaczekać albo coś w tym rodzaju.
Hilsen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a to domorosły księgowy się znalazł a na czym chcesz ich rozliczać jak jeszcze ludzie selvangivelse nie podostawali ??? jak chcesz ubiec wszystkich to zapytaj króla haakona o stawkę diety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Chcesz pomagać Innym w rozliczeniu Podatku , a sam nie potrafisz znaleźć prostych danych na temat ubiegłorocznej stawki Diety , i nie tylko ...
---
NIE ośmieszaj się ! .
---
Ponadto twoja uwaga , na temat nabijania postów , również jest świadectwem , twojej nieznajomości funkcjonowania Forum .
---
Jednak tego już ci nie wytłumaczę .
Życząc , by jak najmniej , było wpisów w tym temacie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Własnie przewidziałem ,że będziecie pisać głupoty więc napisałem jw . jednak niektórzy właśnie tacy jak wy nie rozumieją tego.

Skoro nie potraficie mi pomóc to poprostu się nie odzywajcie ... czytanie ze zrozumieniem się kłania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
Nie potrzebuję selvangivelse zeby wstępnie rozliczyć swój podatek.
wystarczy mi rozliczenie roczne i dane do odliczeń żeby wstępnie wiedzieć ile czego jest ... jak przyjdzie selvangivelse to tylko wpisuje dane w rubryki.. zajmuje to kilka minut i wysłane .

stawka diety jest potrzebna do odliczenia kosztów .. mnoży się ją przez ilość dni w norwegii ..
Mam nadzieję ze teraz zrozumiałeś jeśli nie to specjalnie dla ciebie postaram się napisać poradnik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
napisz poradnik
koniecznie z info jak rozliczyć tę nieszczęsną dietę bez wiedzy ile wynosi
a wydaje się to takie proste i zajmuje kilka minut ......jednak nie . chyba już od zaszłego roku przygotowujesz się do tego zeznania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Tomasz S
(brus78)
Nowicjusz
" chyba już od zaszłego roku przygotowujesz się do tego zeznania "

oczywiście,że tak .izbieram bilety i rachunki .. a ty w jaki sposób dokumentujesz koszty ? czy nie zbierasz czasem biletów czy rachunków? jeśli nie to jak dokumentujesz odliczenia?
dokumentami z roku bieżącego ? skoro tak to powodzenia..

No chyba że nie masz nic do odliczenia ... to wtedy nie warto zaprzątac sobie głowę tematem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
mam dużo do odliczenia nawet bardzo dużo .....ale nie podniecam się tym tak jak ty . kiedy przychodzi selvangivelse loguję się na altinna i wypełniam
u ciebie to widać jest doroczna sensacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
brus78 napisał:
zbieram bilety i rachunki .. a ty w jaki sposób dokumentujesz koszty ? czy nie zbierasz czasem biletów czy rachunków? jeśli nie to jak dokumentujesz odliczenia?
ja to codziennie rano robię sobie zdjęcie jak wsiadam do samochodu
i po południu jak wysiadam
i mam dowód , że dojeżdżałem do pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jasta102 napisał:
brus78 napisał:
zbieram bilety i rachunki .. a ty w jaki sposób dokumentujesz koszty ? czy nie zbierasz czasem biletów czy rachunków? jeśli nie to jak dokumentujesz odliczenia?
ja to codziennie rano robię sobie zdjęcie jak wsiadam do samochodu
i po południu jak wysiadam
i mam dowód , że dojeżdżałem do pracy

a nie liczysz codziennie ile masz do zwrotu

PS nie zapomnij o zdjęciu jak wsiadasz do samolotu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok