Witam...Dziwią mnie trochę Wasze hipotetyczne wyliczenia, bo przecież te ostatnie wpisy są z 20 marca,a 19 marca kto chciał to mógł dostać rozliczenie ze Skattu na maila!
miras7707 napisał:
190 nok jest,mam pytanie zarobiłem w 2012 316000 nok zapłaciłem 80000nok podatku rozliczając się jako pendler,mam udokumentowane 85000,na jaki
zwrot mogę liczyć z urzędu
Przecież te 80 tysi to była tzw.ZALICZKA na podatek,a jeżeli rozliczYsz się jako pendler, BO Skatt raczej nie zrobi tego za Ciebie - mam tu na myśli te udokumentowane 85 tyś.- natomiast podobnej wielkości kwotę ujmie Ci z dochodu(jako wolną kwotę od podatku) ,to już masz 170! Do tego jeszcze trochę odejdzie za dojazdy do pracy i do Polski to na"moje oko" podatek "ZAPŁACISZ" OD KWOTY...pi razy oko 130 - 135 tyś...Należny podatek wyniesie wtedy w granicach 50 tyś...resztę oblicz sobie sam
brus78 napisał:
jeśli jesteś sam to jako pendler teoretycznie powinieneś być w PL co 3 tygodnie.. mi w stavanger odrzucili odliczenia ,
a jako kawaler byłem w PL 9 razy w roku
Na pierwszy rzut oka to jakoś mało tego podatku zapłaciłeś.
A do brusa78 mam pytanie: Czy naprawdę można być...samotnym pendlerem???

No i po co Ci wiedzieć czy chłopak ma dzieci???!!!

...No ale za to na..."drugi rzut oka", to chyba jednak sporo za dużo zapłacił

I Ty chcesz rozliczać"kolegów"???
PS. Popraw mnie jeśli się pomyliłem,bo nie uważam się za nieomylnego...no a może zrobią to inni?