Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Proszę o pomoc!!! - Norwegia

Czytali temat:
(795 niezalogowanych)
3 Posty
Pola Krukar
(gossi8)
Wiking
Witam wszystkich serdecznie.Nie wiem czy dobrze robię pisząc tu na forum z prośbą o pomoc.Byłam już na wielu forach gdzie ludzie linczowali takich jak ja.
Mam 32 lata i 4 letnią córeczkę.Od roku próbujemy wyjechać do Norwegii,na stałe. Znamy podstawy języka angielskiego,może trochę więcej jak podstawy.Mąż z zawodu jest kucharzem,ze średnim wykształceniem,ale od 3 lat pracuje w kamieniarstwie,ja jestem ogrodnikiem.Założyliśmy z mężem,że uzbieramy trochę pieniędzy na start i ruszymy około sierpnia.Problem w tym że nie mamy tam nikogo znajomego kto mógłby nam pomóc...dlatego piszę tutaj,może ktoś udzielił by nam schronienia,nie za darmo,chociaż na krótki okres.Zdaję sobie sprawę że jesteśmy obcy,i nie wiadomo co z nas za ludzie...ale nie mam wyjścia
Mam dosyć biedy jaka panuje w Polsce,a zwłaszcza tu na podkarpaciu.Chciała bym mieć możliwość zmienienia dotychczasowego życia,dla mojej córeczki.Pozdrawiem Paulina.
tel:603310206 GG 24224612
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Napisze to,co w sumie bylo napisane juz wielokrotnie w podobnych sytuacjach.
Ten z was, co ma najwieksze szanse na znalezienie pracy, powinien wyjechac najpierw sam, znalezc prace, lokmu i dopiero wtedy sciagnac reszte rodziny.
Duzo latwiej wynajac gdzies pokoj samemu niz z rodzina.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiola M
(MyWayOfNorway)
Wiking
gossi8 napisał:
Witam wszystkich serdecznie.Nie wiem czy dobrze robię pisząc tu na forum z prośbą o pomoc.Byłam już na wielu forach gdzie ludzie linczowali takich jak ja.
Mam 32 lata i 4 letnią córeczkę.Od roku próbujemy wyjechać do Norwegii,na stałe. Znamy podstawy języka angielskiego,może trochę więcej jak podstawy.Mąż z zawodu jest kucharzem,ze średnim wykształceniem,ale od 3 lat pracuje w kamieniarstwie,ja jestem ogrodnikiem.Założyliśmy z mężem,że uzbieramy trochę pieniędzy na start i ruszymy około sierpnia.Problem w tym że nie mamy tam nikogo znajomego kto mógłby nam pomóc...dlatego piszę tutaj,może ktoś udzielił by nam schronienia,nie za darmo,chociaż na krótki okres.Zdaję sobie sprawę że jesteśmy obcy,i nie wiadomo co z nas za ludzie...ale nie mam wyjścia
Mam dosyć biedy jaka panuje w Polsce,a zwłaszcza tu na podkarpaciu.Chciała bym mieć możliwość zmienienia dotychczasowego życia,dla mojej córeczki.Pozdrawiem Paulina.

Zdecydowanie najpierw powinno sie zainwestowac w nauke jezyka i to najlepiej norweskiego. O prace latwiej jest mezczyznom wiec najpierw prace powinien poszukac Pani maz.
Na blogu znajdzie Pani wskazowki i gotowe linki odnosnie szukania pracy. Zapraszam! www.mywayofnorway.blogspot.no
P.S Na wakacje jest sporo ofert pracy w centrach ogrodniczych w Norwegii jak np. Hageland. Jako ogrodnik moglaby Pani tam sprobowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gossi8 napisał:Witam wszystkich serdecznie.Nie wiem czy dobrze robię pisząc tu na forum z prośbą o pomoc.
Byłam już na wielu forach gdzie ludzie linczowali takich jak ja.
Mam 32 lata i 4 letnią córeczkę.Od roku próbujemy wyjechać do Norwegii,na stałe. Znamy podstawy języka angielskiego,może trochę więcej jak podstawy.
Mąż z zawodu jest kucharzem,ze średnim wykształceniem,ale od 3 lat pracuje w kamieniarstwie,ja jestem ogrodnikiem.
Założyliśmy z mężem,że uzbieramy trochę pieniędzy na start i ruszymy około sierpnia.
Problem w tym że nie mamy tam nikogo znajomego kto mógłby nam pomóc...dlatego piszę tutaj,może ktoś udzielił by nam schronienia,nie za darmo,chociaż na krótki okres.
Zdaję sobie sprawę że jesteśmy obcy,i nie wiadomo co z nas za ludzie...ale nie mam wyjścia
Mam dosyć biedy jaka panuje w Polsce,a zwłaszcza tu na podkarpaciu.

Może od Końca :
-
Od kiedy to na Podkarpaciu panuje Bieda ...!? .
Kto tą biedą tam Ma ? .
Przecież to tradycyjny Polski region Emigracyjny ... ! , co nie oznacza Iż bieda fizyczna zmusza tych ludzi do emigracji .
-
Z tym uzbieraniem forsy na start ... to Bardo Mądre Posunięcie Ekonomiczne , tylko nie TROCHĘ a DUŻO ... jak na warunki Polskie Bardzo Dużo ... 20-tys.zł. to drobnostka ... i nie w Dularach a w NORWESKICH KORONACH ...! jednak to już wiesz , ponieważ czytałaś INNE podobne FORA !.
-
Skoro mąż jest wykształconym Kucharzem a pracuje fizycznie jako Kamieniarz ...
To z jego wiedzą KUCHARSKĄ i praktyką jest BARDZO kiepsko ...! . COŚ TU NIE TAK , delikatnie ujmując !.
-
Ludzie na Na Wszystkich Forach ... TYM RÓWNIEŻ ... A MOŻE I W SZCZEGÓLNOŚCI ... "Linczują" tych którzy zadają DEBILNE pytania i NIEREALNE PROŚBY ...! .
---
Kobieto , jesteście dorośli ! , macie własną , małą Ojczyznę ... RODZINĘ ... i nieudolnie żebrzecie o WYDUMANĄ ... Pomoc ... !
---
Jak można tak NISKO upaść ...! .
---
Dzisiejsza Emigracja , to nie są już czasy ... DZIADKÓW I PRADZIADKÓW ...
A zwłaszcza w Norge .
Tu trzeba Mieć DUŻO pieniędzy , wiedzy , ZAWÓD ... Praktykę ... i być mobilnym w sieci internetu .
---
Jeżeli nie macie dobrego auta /kombi/ , oraz oboje prawa jazdy , to ciężko widzę ten wasz podbój Norge .
---
Norwedzy nie są czuli na współczucie ! , ponieważ za PRAWDZIWYM CHLEBEM ... w Białą Niewolę do Ameryki , wyemigrowało ponad SIEDEM MILIONÓW Nordmanów ...!!! .
---
Poczytaj sobie historię Norwegi ... jaka tu była PRAWDZIWA BIEDA ... gorsza niż w Polsce !
Nawet pod najgorszym zaborem , było lepiej .
P.s.
Bardzo głupie doradztwo jak zwykle ...
Tym Ludziom Nie jest potrzebna Wakacyjna Dorywcza Praca , jaką sugerujesz w rolnictwie !!! .
---
A konkretna ... Stała Praca ... !!!
Przecież oni mają MAŁE DZIECKO ... !!!
Czy ty myślisz kobieto ! ... poza własnym głupim blogiem , na którym nie ma nic konkretnego z życia wziętego ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
gossi8 napisał:
Mam dosyć biedy jaka panuje w Polsce,a zwłaszcza tu na podkarpaciu.Chciała bym mieć możliwość zmienienia dotychczasowego życia,dla] mojej córeczki.Pozdrawiem Paulina.

Urzekła mnie twoja historia , straszne świństwo zrobiliście swojej córeczce , że daliście jej takie nędzne życie

a tak na poważnie wyślij męża na wyspy, ewentualnie Holandia , tam jest praca , są mieszkania , nie rozumiem czemu chcecie się pchać na siłę do Norwegii , Bądźcie w końcu dorośli i myślcie jak dorośli !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lamikoboy napisał:...a tak na poważnie wyślij męża na wyspy, ewentualnie Holandia , tam jest praca , są mieszkania , nie rozumiem czemu chcecie się pchać na siłę do Norwegii , Bądźcie w końcu dorośli i myślcie jak dorośli !!!
Znaczy , że ty nie jesteś jeszcze dorosły ? , ponieważ , zamiast siedzieć gdzieś na wikcie w Europie , to gnieździsz się gdzieś w Okolicach Stavanger !!! .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Wyślij chłopa pierwszego a dopiero jak sie ustawi to myśleć o rodzinie.
Ludzie myśleć to nie boli, 3 osoby to trzy razy większe koszty utrzymania
No chyba ze myślicie ze ceny tu takie jak w Pl
Jak z Podkarpacia to do Wiednia mozna jechać , najmniejsze bezrobocie w całej EU
A i do domu blisko
Jak wam zalezy na lepszym życiu to trzeba próbować rownież innych możliwości
A nie tylko jedziemy do Norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Lamikoboy napisał:...a tak na poważnie wyślij męża na wyspy, ewentualnie Holandia , tam jest praca , są mieszkania , nie rozumiem czemu chcecie się pchać na siłę do Norwegii , Bądźcie w końcu dorośli i myślcie jak dorośli !!!
Znaczy , że ty nie jesteś jeszcze dorosły ? , ponieważ , zamiast siedzieć gdzieś na wikcie w Europie , to gnieździsz się gdzieś w Okolicach Stavanger !!! .

ja nie mam dzieci ,poza tym nie miałbym problemu z pracą w większości europejskich państw tu mi puki co dobrze jednak nie polecam tutaj wyjazdów ciemno całą rodziną licząc na łaskę innych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Pola Krukar
(gossi8)
Wiking
Źle zrobiłam pisząc tu na forum Widzę że nie potrzebnie podniosłam tylko ciśnienie.Przepraszam. Nie napisałam także że chcemy wyjechać całą trójką...
Dziękuję wszystkim za szczere wypowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jak Ty sie tak latwo poddajesz, kiedy dostajesz jakies rady, a nie koniecznie od razu adres pod ktorym macie przybyc, to faktycznie daruj sobie emigracje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok