Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dofinansowanie do aparatu słuchowego - Norwegia

Czytali temat:
Eliza Elza mirkas Darek. (3317 niezalogowanych)
2 Posty
Grzegorz Bober
(bajbus100)
Wiking
Witam,
potrzebuje się dowiedzieć gdzie mogę zwrócić się o refundacje kosztów w związku z zakupem aparatu słuchowego. W Polsce nfz refunduje około 600zł do aparatu słuchowego, natomiast w Norwegii z pewnością można uzyskać dużo więcej. Pytanie tylko do której instytucji się zwrócić i gdzie się ona mieści. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Aparat kosztował kilka tysięcy złotych a podobno można odzyskać około 80% poniesionych kosztów, więc proszę sprawę potraktować poważnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bajbus100 napisał:potrzebuje się dowiedzieć gdzie mogę zwrócić się o refundacje kosztów w związku z zakupem aparatu słuchowego.
W Polsce nfz refunduje około 600zł do aparatu słuchowego, natomiast w Norwegii z pewnością można uzyskać dużo więcej.
Pytanie tylko do której instytucji się zwrócić i gdzie się ona mieści.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Aparat kosztował kilka tysięcy złotych a podobno można odzyskać około 80% poniesionych kosztów, więc proszę sprawę potraktować poważnie.

Skoro aparat kosztował ... to znaczy iż już został zakupiony w Polsce .
---
To na jakiej podstawie prawnej , chcesz uzyskać jakiekolwiek pieniądze od Norge !?.
---
Czy na zakup tego aparatu , dostałeś zgodę od Norweskiego Lekarza ? .
---
W Norge z Pewnością , Taki Aparat Pacjent Otrzymuje za Darmo ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
www.nav.no/88950.cms

www.nav.no/Helse/Hjelpemidler/Internasjo...+i+utlandet.1303.cms

Znow pustka bijaca z posta pijaczyny. Pierdolenie dla pierdolenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Skoro aparat kosztował ... to znaczy iż już został zakupiony w Polsce .
---

To ci dopiero LOGIK! Ajdukiewicz sie chowa. Dedukcja na njwyzszym poziomie.
Moze zapiszesz ten wniosek za pomoca klasycznego rachunku zdan "mozgowcu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Grzegorz Bober
(bajbus100)
Wiking
Sam pomysł na staranie się o dofinansowanie w Norwegii podpowiedziała mi kobieta, która sprzedaje aparaty w Polsce i mówiła, że w ten sposób zdecydowanie lepiej wyjdę. Linki są bardzo pomocne, dzięki za wsparcie . Gdyby sie Wam jeszcze coś jeszcze wpadło do głowy prosze pisać.
Z tego co wyczytałem na wstępie, muszę iść do NAVu tam dopytam całą resztę. Napisane jest także, że o refundacje mam starać się po zakupie aparatu i przedstawić że jest mi ono wskazane. Mam nadzieję tylko, że nie bedzie przeszkód w związku z tym iż nabyłem go w Polsce, choć wydaje mi sie że to bez znaczenia. Ważne, że jestem tu zameldowany i pracuje tutaj - tak mi się wydaje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok