Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Piotr Piotr Błazucki Marcin Emila En przemek1 Krystian Gębala (1986 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
Margaret1975 napisał:...w wiekszosci podatek mniejszy jest naniesiony automatycznie. ja nie musialam nic zaznaczac jak kiedys zaczynalam prace. kazda sprawa jest indywidualna. masz zarobki i masz stosowna tabele podatkowa.
"Mniejszy podatek " nie ma nic wspólnego ze standardowym odpisem dla obcokrajowców i nie idzie to z automatu ...!!! .
---
Ponieważ tak jak słusznie zauważył Już Jacek , nieraz nie opłaca się odpisywać 10% , jak ma się udokumentowane inne wyższe Odpisy ...
---
Mnie w skacie Poinformowano w 2007 roku , że to ode mnie tylko zależy , czy chcę mieć ten standardowy Odpis , czy też nie ...
---
Dwa razy dałem 10% odpis , jednak za trzecim razem , Już potrafiłem sobie obliczyć wszystkie Należne inne kwoty dla dojeżdżającego zagranicznego pracownika ...
---
Miałem Trzy okresy rozliczeniowe - gdzie mogłem zastosować 10% odpis ! to tak gwoli wyjaśnienia , by nie było zaraz podśmiechujek ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
a gdzie sa te wolne linijki bo ja nic takiego nie mam. z tylu mam punkty ale wolnych linijek nie mam. jeszcze jedno pytanie kupilem samochod w norge i w rozliczeniu nie mam kwoty wpisanej na rozliczeniu. czemu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gabriel napisał:

Miałem Trzy okresy rozliczeniowe - gdzie mogłem zastosować 10% odpis ! to tak gwoli wyjaśnienia , by nie było zaraz podśmiechujek ! .
[/color]

podśmiechiwujki muszą być odliczałeś waść te 10% przez co straciłeś dużo jako pendler
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a zapomniałem jeszcze o mitach ( taki dział ma powstać na MN ) .......jak ktoś np z dochodu brutto 330 000 NOK odpisuje 10% standartfradrag to dostanie zwrot 33 000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a zapomniałem jeszcze o mitach ( taki dział ma powstać na MN )
on juz jest powstal na samym poczatku
same mity i basnie tam sa
to przeciez
porady psychlogiczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
pawel.s napisał:
Moje pytanie brzmi czy 10% zniżki zostało automatycznie doliczone do mojego rozliczenia czy muszę rozliczyć się sam bądź za pomocą księgowej?
to zalezy jaka masz karte podatkowa.... sa karty w ktorych 10% jest juz ujete ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
pawel.s napisał:
Moje pytanie brzmi czy 10% zniżki zostało automatycznie doliczone do mojego rozliczenia czy muszę rozliczyć się sam bądź za pomocą księgowej?
to zalezy jaka masz karte podatkowa.... sa karty w ktorych 10% jest juz ujete ))

Tym razem ... Jacek , NAPISAŁEŚ BZDURĘ ...!!! .
---
Nie ma takiej możliwości by w Karcie Podatkowej było automatycznie 10% odliczenie ...
Bajki pisane kije na suchym piasku ...!!!
---
A jeżeli tak Jest , to proszę podać numer takiej tabeli podatkowej , oraz odnośnik z komentarzem Skatt .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
qmulus napisał:
a gdzie sa te wolne linijki bo ja nic takiego nie mam. z tylu mam punkty ale wolnych linijek nie mam. jeszcze jedno pytanie kupilem samochod w norge i w rozliczeniu nie mam kwoty wpisanej na rozliczeniu. czemu?
Może , nie na tą kartę się patrzysz co trzeba ?
---
Na karcie Selvangivelse 2012
Na pierwszej stronie jest pozycja 4.2.5 i tam powinna być wpisana data produkcji auta i nr rejestracyjny o ile kupiłeś go przed 20 grudniem tamtego roku , z tego co dobrze pamiętam .
---
Natomiast na drugiej stronie pod pozycją 1.3.2
Jest tłustym drukiem napisane :
lBeløp som ikke er ............................................
a pod spodem :
Postnr .....................................................................
i Trzy niezapisane linijki .

Coś jeszcze ?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
Yatsek napisał:
pawel.s napisał:

Tym razem ... Jacek , NAPISAŁEŚ BZDURĘ ...!!! .
---
Nie ma takiej możliwości by w Karcie Podatkowej było automatycznie 10% odliczenie ...
Bajki pisane kije na suchym piasku ...!!!
---
A jeżeli tak Jest , to proszę podać numer takiej tabeli podatkowej , oraz odnośnik z komentarzem Skatt .

slowo kluczowe 10 prosent standardfradrag )))
klasa 1 albo 2....
no i dalej jazda: czy ubezpieczenie w NO czy w innym kraju... czy marynarz czy nie... czy caly rok czy czesciowo tylko w NO... czy caly rok zaliczki na podatek czy nie... i tak dalej i tak dalej....

7300 7400 For skatt med 10 pst. standardfradrag og trygdeavgift - opphold i Norge hele inntektsĺret. Trekk i 10,5 mĺneder.
7350 7450 For skatt med 10 pst. standardfradrag og trygdeavgift - opphold i Norge bare deler av inntektsĺret. Trekk i 12 mĺneder.
7500 7600 For skatt med 10 pst. standardfradrag uten trygdeavgift - opphold i Norge bare deler av inntektsĺret. Trekk i 12 mĺneder.
7550 7650 For skatt med 10 pst. standardfradrag uten trygdeavgift - opphold i Norge hele inntektsĺret. Trekk i 10,5 mĺneder.
7700 7800 For skatt med 10 pst. standardfradrag og trygdeavgift med lav sats - opphold i Norge bare deler av inntektsĺret. Trekk i 12 mĺneder.
6300 6400 For skatt med 10 pst. standardfradrag og trygdeavgift - opphold i Finnmark hele inntektsĺret. Trekk i 10,5 mĺneder.
6350 6450 For skatt med 10 pst. standardfradrag og trygdeavgift - opphold i Finnmark bare deler av inntektsĺret. Trekk i 12 mĺneder.
6500 6600 For skatt med 10 pst. standardfradrag uten trygdeavgift - opphold i Finnmark bare deler av inntektsĺret. Trekk i 12 mĺneder.
6550 6650 For skatt med 10 pst. standardfradrag uten trygdeavgift - opphold i Finnmark hele inntektsĺret. Trekk i 10,5 mĺneder.
6700 6800 For skatt med 10 pst. standardfradrag og trygdeavgift med lav sats - opphold i Finnmark bare deler av inntektsĺret. Trekk i 12 mĺneder.

skort.skatteetaten.no/skd/trekk/html/hjelpTrekk.html#oversikt

jeszcze cos???? jesli cos podaje to zaczy ze tak jest.... a jesli nie wiem to pisze ze nie jestem pewny... jeszcze sie nie nauczyles??? udanej niedzieli gabrys....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
masz specjalnie po polsku nawet....

Pracownicy otrzymują zazwyczaj kartę podatkową z tabelką. Jeżeli żądasz odpisu standardowego dla pracowników zagranicznych, to otrzymasz specjalną tabelkę, w której ten odpis jest już uwzględniony. Tabela ta ma numer 7300 lub wyżej. Więcej o odpisie standardowym możesz przeczytać w broszurze „Informacja dla pracowników zagranicznych: Odpis standardowy” (Informasjon til utenlandske arbeidstakere: Standardfradrag).

www.skatteetaten.no/pl/International-Pol...b-ustala-si-podatek/

nastepne pytanie prosze.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok