Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

POMOCY! - Norwegia

Czytali temat:
(369 niezalogowanych)
12 Posty
Wiking
Witam
Mam pytanko
Kupiłam psa w PL ma wszystkie potrzebne badania ale niestety musze czekac na paszport jeszcze ok 2 miesięcy a z PL bede wracac za ok miesiac.Jezeli bym zaryzykowala i przemycila psa przez granice (dodam ze pies z natury jest malutki bo to York) i zatrzymala mnie straz graniczna to co wtedy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
zabiorą na granicy na kwarantannę około 3 miesięcy za którą Ty zapłacisz.....około 600 Nok dziennie... życzę powodzenia w kombinowaniu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów

(Veileder)
Nowicjusz
Mamba90 napisał:
Witam
Mam pytanko
Kupiłam psa w PL ma wszystkie potrzebne badania ale niestety musze czekac na paszport jeszcze ok 2 miesięcy a z PL bede wracac za ok miesiac.Jezeli bym zaryzykowala i przemycila psa przez granice (dodam ze pies z natury jest malutki bo to York) i zatrzymala mnie straz graniczna to co wtedy?

Nie oplaca sie, naprawde lepiej poczekaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Wiking
zapomnialam dodac ze parzport przyszedl by dopiero na poczatku sierpnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
tommy plee
(tommyplee)
Początkujący
taka sytuacja miała miejsce w szwecji ,malmoe czy ystad około dwóch lat temu. właściciel psa nie miał jednego dokumentu. policja aresztowała psa po czym go zastrzelono.nie pomogło tłumaczenie właściciela, że żona dowiezie dokumenty następnym promem.
facet podobno podał sprawę do sądu ale nie wiem jak to się skończyło.
nie ma co ryzykować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów
tommy plee
(tommyplee)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok