Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam Polaków pracujących w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Ikett Personalpartner (913 niezalogowanych)
3 Posty
magdalena w
(mmaggdulkka.w)
Wiking
witajcie ludkowie. Szukam Polaków pracujących w Norwegii. Jestem waszą rodaczką, która od dłuuuugiego czasu próbuje ułożyć sobie życie w naszym pięknym kraju....rzeczywistość jest jednak przytłaczjąca, kraj schodzi na psy a my razem z nim...tylko tym, którzy u władzy wiedzie się....Nie oczekuję wiele - niewielkiej pomocy, namiarów, informacji jak zacząć życie w norwegii, jak znaleźć prace...tutaj sypie mi się wszytsko, związek, życie całe...dzieci chcę mieć, a czas leci...jest tam gdzieś dobra duszyczka, która mogłaby jakos pomóc...?
pozdrawiam i czekam na info od was ludzikowie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Jest kilka sposobow na dostanie sie do Norwegii.Jeden to poprzez agencje,ale one potrzebuja ludzi z doswiadczeniem i najlepiej angielskim w stopniu komunikatywnym,odradzam Adecco nie pracowalem tam ale ma tu negatywna opinie,drugi sposob to miec tu znajomego u ktorego mozna sie zatrzymac i szukac na wlasna reke roboty.Norwegia jawi sie w Polsce jako kraj mlekiem i miodem plynacy,ale nie do konca tak jest.Ceny sa wysokie,pokoj to cena 3500-5000Koron plus tyle samo na depozyt,bilet miesieczny to 600 NOK,na jedzenie wychodzi ok.4000NOK.Na start proponuje Ci Magda agencje,a w miedzyczasie rozgladanie sie za inna tu praca.Papierosy i alkohol tu sa naprawde drogie.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
magdalena w
(mmaggdulkka.w)
Wiking
drogi wilhelmie po pierwsze bardzo ci dziekuje za odpowiedz, zawsze to juz jakas informacja na poczatek. wlasnie tego w zasadzie oczekiwalam,ale jak dalam taki temat na jeszcze jednej stronie to sie ludzie zaczeli mnie czepiac ze zebram o prace, a to przeciez nie tak...potrzebuje tylko pomocy w rozpoczeciu czegokolwiek, wiem ze jesli tu zostane skoncze kiepsko...w kazdym razie dziekuje raz jeszcze.
a ty pracujesz w norwegii? dobrze ci sie wiedzie?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(potfur)
Nowicjusz
mmaggdulkka.w napisał:
zawsze to juz jakas informacja na poczatek. wlasnie tego w zasadzie oczekiwalam,ale jak dalam taki temat na jeszcze jednej stronie to sie ludzie zaczeli mnie czepiac ze zebram o prace,
tutaj tez tak moze byc...
poczytaj pokrewne tematy... [file]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
magdalena w
(mmaggdulkka.w)
Wiking
raczej sensu nie ma jechac w ciemno, to wiem...w kazdym razie dzieki za informacje.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
a ty pracujesz w norwegii? dobrze ci sie wiedzie?
wiedzie sie dobrze,mieszkam w Sandnes,do Polski raczej nie mysle Magda wracac,jakos nie po drodze mi ten kraj.Jedynie moze jechac tylko sie ubrac od stop do glow i kielbase wpakowac do walizki
Tutaj Magda najlepiej znalezc prace pewna dla kobiet jako masazystka,fizjoterapeutka,pielegniarka.Sprzataczek jest multum to i na czarno tu wiekszosc robi,fryzjerka bez jezyka tu sie nie odnajdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
WilhelmTell82 napisał:

Tutaj Magda najlepiej znalezc prace pewna dla kobiet jako masazystka,fizjoterapeutka,pielegniarka.Sprzataczek jest multum to i na czarno tu wiekszosc robi,fryzjerka bez jezyka tu sie nie odnajdzie.

a te zielone to bez języka się odnajdą?
sprzątaczek w brud, to tylko prostytucja pozostała bez języka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
...to tylko prostytucja pozostała bez języka...
Jak to tak bez języka/języczka/ ... taki ubogi...ten prostytucki sex... .!?? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok