Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Nawet 20% rabatu

Kalendarz 2026

Zam贸w
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Adam + Dariusz DBM Anna Habinska jan nowak Brajan Cebula B艂a偶ej Pietrewicz Wojciech Hejnowski (1152 niezalogowanych)
2387 Post贸w
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
marianek73 napisa艂:
w takim razie moje vest agder okrada tysiace ludzi, naliczajac abonament obligatoryjnie do kazdego domu/mieszkania.................

Poczytaj najpierw:

www.nrk.no/informasjon/lisens/1.2843183

www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-19801023-8798.html

oraz:

www.lovdata.no/all/nl-19921204-127.html

Nie spotkalem sie jeszcze z oplatami, od ktorych nie mozna sie w zaden sposob odwolac
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
marianek73 napisa艂:
co za g艂upoty wygadujecie.......????????????????
W norge jest tak: kazdy dom/mieszkanie ma obligatoryjnie przypisany abonament za tv!
jeden dom jeden abonament!
czy wynajmujesz,czy kupi艂es dom, masz obowiazek p艂acic abonament!
rach przychodza w styczniu(za pierwsze p贸艂rocze),nastepnie pod koniec czerwca za drugie p贸艂 roku!
jest to oko艂o 1200 nom za 6 mies!
I nie ma zmi艂uj od tego!
Ja doswiadczy艂em to na w艂asnej sk贸rze > mam tv,ale nie korzystam,nie uzywam nrk,baaa nie mam nawet anteny,ponioewaz mamy polska cyfre+ i w艂asna antene+dekoder!
nie wazne jest to dla nich w og贸le,bo masz dom/mieszkanie,masz abonamet przypisany.....
ja wynajmuje dom od 5 lat i od 5 p艂ace za norweska tv,kt贸rej nie mam......
niekt贸rzy maja to w czynszu i nawet nie wiedza,ze w艂asciciel to p艂aci!
ja mam tanszy czynsz,ale sam musze ogarnac media: tv,net,swiat艂o : )
takze nie zmienia faktu ani przywieziony tv z PL, a ni tu zakupiony!!!
ps:uwazam to za bardzo m膮dre rozwiazanie,choc mnie krzywdzace,to jest najprostrzym sposobem na sciaganie abonamentu! W PL jest z tym ogromny problem,tu posz艂o im g艂adko

Urzek艂a mnie twoja historia, ale jeste艣 w b艂臋dzie.

Dwukrotne na r贸偶nych mieszkaniach mia艂em wizyt臋 kontrolera NRK, zapyta艂 sie czy posiadam jaki艣 telewizor, sprawdzi艂 mieszkanie nic nie znalaz艂 i nie mia艂em nic do p艂acenia.

to nie masz tej anteny czy j膮 masz?
Od kiedy to si臋 p艂aci za norwesk膮 tv?
p艂aci si臋 za posiadanie odbiornika telewizyjnego kt贸ry jest wstanie odbiera膰 sygna艂 tv, a co ty tam ogl膮dasz to nikogo to nie obchodzi.
jak udowodnisz 偶e tv u偶ywasz jako monitora to te偶 nie trzeba p艂aci膰.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Post贸w

(Veileder)
Nowicjusz
Zuzu napisa艂:
marianek73 napisa艂:
co za g艂upoty wygadujecie.......????????????????
W norge jest tak: kazdy dom/mieszkanie ma obligatoryjnie przypisany abonament za tv!
jeden dom jeden abonament!
czy wynajmujesz,czy kupi艂es dom, masz obowiazek p艂acic abonament!
rach przychodza w styczniu(za pierwsze p贸艂rocze),nastepnie pod koniec czerwca za drugie p贸艂 roku!
jest to oko艂o 1200 nom za 6 mies!
I nie ma zmi艂uj od tego!
Ja doswiadczy艂em to na w艂asnej sk贸rze > mam tv,ale nie korzystam,nie uzywam nrk,baaa nie mam nawet anteny,ponioewaz mamy polska cyfre+ i w艂asna antene+dekoder!
nie wazne jest to dla nich w og贸le,bo masz dom/mieszkanie,masz abonamet przypisany.....
ja wynajmuje dom od 5 lat i od 5 p艂ace za norweska tv,kt贸rej nie mam......
niekt贸rzy maja to w czynszu i nawet nie wiedza,ze w艂asciciel to p艂aci!
ja mam tanszy czynsz,ale sam musze ogarnac media: tv,net,swiat艂o : )
takze nie zmienia faktu ani przywieziony tv z PL, a ni tu zakupiony!!!
ps:uwazam to za bardzo m膮dre rozwiazanie,choc mnie krzywdzace,to jest najprostrzym sposobem na sciaganie abonamentu! W PL jest z tym ogromny problem,tu posz艂o im g艂adko

Urzek艂a mnie twoja historia, ale jeste艣 w b艂臋dzie.

Dwukrotne na r贸偶nych mieszkaniach mia艂em wizyt臋 kontrolera NRK, zapyta艂 sie czy posiadam jaki艣 telewizor, sprawdzi艂 mieszkanie nic nie znalaz艂 i nie mia艂em nic do p艂acenia.

to nie masz tej anteny czy j膮 masz?
Od kiedy to si臋 p艂aci za norwesk膮 tv?
p艂aci si臋 za posiadanie odbiornika telewizyjnego kt贸ry jest wstanie odbiera膰 sygna艂 tv, a co ty tam ogl膮dasz to nikogo to nie obchodzi.
jak udowodnisz 偶e tv u偶ywasz jako monitora to te偶 nie trzeba p艂aci膰.

Placisz lisensavgift czy uzywasz TV, czy nie. Takie jest prawo.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Post贸w

(petro6)
Pocz膮tkuj膮cy
Nikt nikogo nie okrada ,jest takjak napisal SETHUR,jesli maasz w domu ,budynku ,dwa osobne gospodarstwa placisz za dwa odbiorniki,nic nie jest naliczane obligatoryjnie,too juz jakis wymysl .....
albo plota ,sam tego diswiadczylem nie kupujac tv,po prostu pewnego pieknego dnia zadzwonil pan z NRK i stwierdzil ze maja wiedze iz uzywam tv i powinieniem zaplacic,jesli nie oni skieruja sprawe do odpowiednich instucjii i oni juz ogarna sprawe ......
no i chjcac niechcac placde juz kilka lat....za norsk tv.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Post贸w
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Pocz膮tkuj膮cy
Witam. Czyli jesli wynajmuje mieszkanie w domu u Norwega, to mimo , ze on placi abonament za tv to ja musze tez, bo mam tv ?
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Post贸w

(Zuzu)
Maniak
Veileder napisa艂:
Zuzu napisa艂:
marianek73 napisa艂:

Placisz lisensavgift czy uzywasz TV, czy nie. Takie jest prawo.

Nie mam i nigdy nie mia艂em telewizji w NO (poza mieszkaniem firmowym ale to mnie nie obchodzi艂o co tam jest i czy kto艣 za to p艂aci) ani te偶 nigdy nie kupowa艂em tu tv, to z jakiej okazji mia艂bym cokolwiek p艂aci膰?

lisensavgift mog臋 co najwy偶ej p艂aci膰 w abonamencie za internet, a je艣li tam tego nie ma uwzgl臋dnionego to nie p艂ac臋.

Telewizja mog艂aby w og贸le nie istnie膰 dla mnie.
Film mog臋 sobie w kinie/na DVD obejrze膰, a informacje mo偶na uzyska膰 z internetu/gazet.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Maniak
zuzu jak siedzisdz w kontenerze,kt贸ry zasponsorowa艂a ci firma, to nie placisz,bo adres gdzsie "mieszkasz"poprostu nie figuruje nigdzie, wiec kto cie zmusi do p艂acenia???
antene mam, ale C+ z polskim dekoderem,wiec nie ogladam NRK,ale p艂acic za to musze i chu....
niech kazdy robi tak jak uwaza,ja ufam cz艂owiekowi,kt贸ry jest w艂ascicielem domu,kt贸ry wynajmuje,poza tym mam mase znajomych nork贸w(m膮drych) i potwierdzili to co us艂ysza艂em od w艂asciciela.....
aaaaaa ty petroniusz to sie okresli, bo jestes za, a nawet przeciw......
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok