WItam wszystkich forumowiczow ktorzy maja telewizje polska -czyli odbieraja bezposredni sygnal nadawany z Polski ,moj kochany sasiad NORWEG doniosl uprzejmie na mnie ze mam antene SATELITARNA POLSKA .Za dwa dni przyszla faktura z 2400 koron ,wiec pierwsze co zrobilam to zadzwonilam do cyfry :dowiedzialam sie ze sygnal jest nadawany bezposrenio do moje anteny ,zazartowalam sobie pytaniem czy nie ma jakiegos miedzynarodowego roamingu dla tego sygnalu ,telewizor kupiony w Polsce abonament Polski,nie ma mozliwosci technicznych zeby odbierac telewizje norweska ,w ofercie cyfry tez nie ma kanalu norweskiego , idac dalszym tropem postanowilam powiadomic kogos z konsulatu ,poniewaz uwazam ze jest to foram oszustwa i zlodziejstwa ,a pan z konsulatu my wiemy ze tak sie dzieje ale oni i tak odzyskaja te pieniadze -to mnie pan pocieszyl .???
Wystosowalam skarge do Norsk rikskringkasting-bez odpowiedzi ,zadajac tylko pytanie za co mam zaplacic za jaka licencje na jaki towar ?Niestety uwazam i nie tylko ja ze jestesmy w ten sposob dyskryminowani ,jesli ja mam ochote ogladac telewizje w swoim ojczystym jezyku ,to wara im od tego .NIE BEDE PLACIC HARACZU DWUKROTNIE ZA COS CO MI SIE NALEZY ...
Zamierzam ta sprawe naglosnic i niedlugim czasie spotkam sie z przedstawicielem radiofonii i telewizji zasiegnac porady prawnej ,nie pozwole sobie na to zeby kolejny raz mnie oszukiwano ,przez rozne instutucja z ktorymi walczylam i wygralam jak_: Bank ,Nav , pracodawca , WLASCIEL WYNAJMUJACEGO MIESZKANIA ,NA KAZDYM KROKU MUSIMY UDOWADNIAC ZE NIE JESTESMY TACY GLUPI JAK nORWEGOM SIE WYDAJE ,WALKA W TOKU.....
Wystosowalam skarge do Norsk rikskringkasting-bez odpowiedzi ,zadajac tylko pytanie za co mam zaplacic za jaka licencje na jaki towar ?Niestety uwazam i nie tylko ja ze jestesmy w ten sposob dyskryminowani ,jesli ja mam ochote ogladac telewizje w swoim ojczystym jezyku ,to wara im od tego .NIE BEDE PLACIC HARACZU DWUKROTNIE ZA COS CO MI SIE NALEZY ...
Zamierzam ta sprawe naglosnic i niedlugim czasie spotkam sie z przedstawicielem radiofonii i telewizji zasiegnac porady prawnej ,nie pozwole sobie na to zeby kolejny raz mnie oszukiwano ,przez rozne instutucja z ktorymi walczylam i wygralam jak_: Bank ,Nav , pracodawca , WLASCIEL WYNAJMUJACEGO MIESZKANIA ,NA KAZDYM KROKU MUSIMY UDOWADNIAC ZE NIE JESTESMY TACY GLUPI JAK nORWEGOM SIE WYDAJE ,WALKA W TOKU.....