Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Licencja na ogladanie TV POLSKIEJ - Norwegia

Czytali temat:
Madox (2013 niezalogowanych)
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
WItam wszystkich forumowiczow ktorzy maja telewizje polska -czyli odbieraja bezposredni sygnal nadawany z Polski ,moj kochany sasiad NORWEG doniosl uprzejmie na mnie ze mam antene SATELITARNA POLSKA .Za dwa dni przyszla faktura z 2400 koron ,wiec pierwsze co zrobilam to zadzwonilam do cyfry :dowiedzialam sie ze sygnal jest nadawany bezposrenio do moje anteny ,zazartowalam sobie pytaniem czy nie ma jakiegos miedzynarodowego roamingu dla tego sygnalu ,telewizor kupiony w Polsce abonament Polski,nie ma mozliwosci technicznych zeby odbierac telewizje norweska ,w ofercie cyfry tez nie ma kanalu norweskiego , idac dalszym tropem postanowilam powiadomic kogos z konsulatu ,poniewaz uwazam ze jest to foram oszustwa i zlodziejstwa ,a pan z konsulatu my wiemy ze tak sie dzieje ale oni i tak odzyskaja te pieniadze -to mnie pan pocieszyl .???
Wystosowalam skarge do Norsk rikskringkasting-bez odpowiedzi ,zadajac tylko pytanie za co mam zaplacic za jaka licencje na jaki towar ?Niestety uwazam i nie tylko ja ze jestesmy w ten sposob dyskryminowani ,jesli ja mam ochote ogladac telewizje w swoim ojczystym jezyku ,to wara im od tego .NIE BEDE PLACIC HARACZU DWUKROTNIE ZA COS CO MI SIE NALEZY ...
Zamierzam ta sprawe naglosnic i niedlugim czasie spotkam sie z przedstawicielem radiofonii i telewizji zasiegnac porady prawnej ,nie pozwole sobie na to zeby kolejny raz mnie oszukiwano ,przez rozne instutucja z ktorymi walczylam i wygralam jak_: Bank ,Nav , pracodawca , WLASCIEL WYNAJMUJACEGO MIESZKANIA ,NA KAZDYM KROKU MUSIMY UDOWADNIAC ZE NIE JESTESMY TACY GLUPI JAK nORWEGOM SIE WYDAJE ,WALKA W TOKU.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(akan)
Początkujący
Nie sadze, zebys miala szanse. Placisz za posiadanie odbiornika TV, niewazne, co ogladasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Powodzenia..

A tak przy okazji... Sprawdz, czy masz pozwolenie na instalacje anteny. To moze kosztowac troche wiecej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
O jakie pozwolenie ci chodzi w moim wlasnym domu....?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
To ze posiadam odbiornik to nie znaczy ze musze placic podwojnie ,telewizor to nie luksus w dobie tak;( rozwinietego)... internetu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
SUZII napisał:
To ze posiadam odbiornik to nie znaczy ze musze placic podwojnie ,telewizor to nie luksus w dobie tak;( rozwinietego)... internetu
Przyszedl mi do glowy pomysl zwroce sie z prosba do Ochrony srodowiska zeby wprowadzili tutaj licencje na oddychanie i pierdzenie w stolek ,hehe Norwedzy pewnie beda musieli placic wiecej ....z uwagii na ich lenistwo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(akan)
Początkujący
SUZII napisał:

Niestety, ale to wlasnie tak jest. Mozesz sie z tym zgadzac, lub nie, ale takie jest prawo uchwalone przez Storting. Musialaby nastapic jego zmiana, co zreszta niektore partie (m.in. FrP) proponuja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
SUZII napisał:
O jakie pozwolenie ci chodzi w moim wlasnym domu....?

Nie napisalas wczesniej, ze w domu.. w domu mozesz miec, co chcesz, o ile nie przyslania to widoku sasiadom

Abonament placisz jezeli posiadasz jakiekolwiek urzadzenie zdolne odbierac sygnal tv. Przekonanie kogokolwiek, ze nie ogladasz norweskiej telewizji jest praktycznie niewykonalne. Poszperaj troche w archiwum... Nie dalej jak trzy tygodnie temu wrzucilem tu linki do przepisow..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
W takim razie antena musiala byc oznaczona polskim szyldem typu cyfra+ ze sie sasiad skapnal.. nie lepiej kupic sobie zwykla antene-chociazby biala bez napisow zadnych? No chyba ze o patriotyzm chodzi Ale zawsze znajda sie norwedzy tacy co nas polakow nie trawia wiec po co ryzykowac. My tez mieszkamy w domu od niedawna i to w Oslo i wlasnie zamontowalismy sobie pl tv a antene mamy super mala,biala,prostokatna i plaska tak ze wyglada jak jakis solar a nie jak antena-a sygnal sciaga jak zwykla duza antena no i mamy 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(akan)
Początkujący
A moze nie chodzilo o to, ze antena jest polska, tylko nie odpowiada przepisowi :
"Antenner og parabolanlegg skal anbringes slik at de ikke virker skjemmende.." One obowiazuja, nawet jesli mamy domek jedorodzinny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok